DiTeR Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Dnia 30.11.2016 o 22:16, dareckiigo2 napisał: Znalazłem przyczynę, problemem okazał się dotyk wyświetlacza. Po odłączeniu taśmy dotyku od płyty głównej telefonu telefon bez problemu się uruchomił, po ponownym podłączeniu dalej wisi. Przy okazji odradzam zakup zamienników wyświetlaczy LCD, są fatalnej jakości, zarówno wykonanie jaki i działanie (słabe podświetlenie, blade kolory, przebicia podświetlenia spod wyświetlacza i na krawędziach). Cześć, mam to samo. Gdzie kupiłeś nowy ekran?
mazurek1500 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam, Proszę o pomoc jak uruchomić mojego MI4c. Aktualizowałem telefon do najnowszej wersji global przez TWRP no i niestety po instalacji bez błędów telefon wisi na logo MI. Nie mogę wejść w TWRP. Działa jednie fastboot mode. Widzę rónież że zablokował mi się bootoader...
memoryon Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam, Mam problem z Mi4c, mianowicie po udanej operacji flash, przynajmniej tak mi się wydaje, telefon zamiast zrestartować po prostu ukazuje logo mi które znika i cykl się powtarza w nieskończoność. Wcześniej nie chciało flash'ować, wystąpił błąd 0x800(...), jednak po zrestartowaniu programu i nadaniu ścieżki, flash zakończył się pomyślnie mimo to telefon nie reaguje. Tryb Fastboot oczywiście działa jednak nie mogę uruchomić już funkcji formatowania telefonu, co wcześniej nie było problemem. Dziękuję za wszelkie informacje i pomoc.
galakty Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Bootloop, widocznie coś poszło nie tak. Jak masz działający fastboot, to odblokuj bootloader, wgraj TWRP, potem xiaomi.eu i tyle. 1
solve Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Wgrałem dzisiaj(albo raczej próbowałem) Miui EU na mojego Mi4c, i wszystko w sumie poszło dobrze, poza tym, że gdy w menu w telefonie po wgranie systemu kliknąłem "uruchom" to od tego czasu(ponad 45 minut) widnieje logo Mi.com (a pod nim napis android) i od tego momentu nic, system jakby się wczytywał, ale chyba nie powinno to trwać tak długo :/ edit: po kilkunastu próbach wgrywania systemu od nowa coś ruszyło, i udało mi się przywrócić smartfon do stanu używalności. Co zrobiłem? Wyczyściłem ponownie urządzenie(w MENU TWRP), zainstalowałem od nowa system, ale przy ładowaniu TWRP nie wybrałem języka Polskiego tylko angielski(znaczenie może i żadne, ale jednak mi przy Polskim coś nie szło). I tyle. Po instalacji systemu i kliknięciu Reboot ekran zaświecił się na szaro i po chwili włączył się saouczek Miui. Edytowane 14 Lipca 2017 przez solve
Rekomendowane odpowiedzi