maJsterR Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 (edited) Witam. Chcę zainstalować rom od xiaomi.eu na redmi note 3 pro se oficjalną metodą opisaną na stronie miui polska Dostałem zezwolenie na odblokowanie bootloadera potrzebny mi do tego rom dev na kate (pobieram ten miui_HMNote3ProtwGlobal_6.8.25_de0bc4ba70_6.0.zip) Telefon na razie jest na globalu stable ( wersja 8.0.5.0) na androidzie 5.1. Moje pytanie dotyczy głównie twrp a dokładniej jakie zainstalować? Może być te od kenzo? Bo na oficjalnej stronie twrp.me nie ma dla kate. Drugie pytanie bardziej taki off topic Czy komuś udało się odblokować bootloader i zainstalować miui polska na kate oficjalną metodą opisaną w faq i na forum? Może ewentualnie mi przybliżyć co i jak? Dzięki Ps: Kupując u xon24.eu nie wiadomo jaki rn3p wam przyjdzie :/ Edited November 12, 2016 by maJsterR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 A pewny jesteś że masz Kate? Global stabile 8.0.4.0 dla Kate jest na Androidzie 6.0.1 Jeśli telefon ci działa (możesz prowadzić rozmowy) to ten rom co podałeś wskazuje że masz Kenzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Jeśli nie działa aparat i sim to ma Kate z romem kenzo czyli kupił syf jak wielu z bangood czy podobnych. Jak działa aparat to ma kenzo. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 2 godziny temu, maJsterR napisał: Kate ma na naklejce z tyłu model 2015161. Można jeszcze sprawdzić cpu-z programem tylko przed pierwszym uruchomieniem net wyłączyć bo fałszuje wynik.Jak ma ekran w programie 174 to kate Link to comment Share on other sites More sharing options...
maJsterR Posted November 12, 2016 Author Share Posted November 12, 2016 Aparat działa, sim tak samo, patrzyłem wymiary i wszystko wskazuje na kate aktualizacje ota działają od xiaomi ale zdziwiłem się że jest na 5.1. Rom dev dla kenzo nie dało się zainstalować z aktualizacji w dodatku jest band 20... Jest to kate z romem 8.0.5.0 5.1.1 stable global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 A jakie napisy masz na pudełku chińskie czy angielskie i z jakim złączem masz ładowarkę (czy musisz używać przejściówki)? Skąd masz info że masz band 20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 1 godzinę temu, maJsterR napisał: 8.0.5.0 5.1.1 stable global. to jest syfmiui a nie gobal stable, oficjalny rom ma oznaczenie 4 cyfry + 7 liter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Na pewno masz syf. Przecież 8.0.4.0 (najnowszy obecnie) jest na Androidzie 6. 8.0.5.0 to aktualny stable dla kenzo i jest na 5.1. Albo masz Kate z syfem od kenzo (być może ktoś się kapnal i nowsza wersja syfu działa) albo masz telefon kenzo i nie umiesz tego poprawnie sprawdzić. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 14 godzin temu, maJsterR napisał: Jest to kate z romem 8.0.5.0 5.1.1 stable global. Jak teraz na to patrzę to może kolega chciał napisać, że ma rom 8.0.5.0. z androidem 5.1.1. co wyraźnie wskazuje na rom Kenzo i jeżei prawdą jest, że ma to na telefonie z B20 czyli Kate to może ktoś ztuningował ten rom od Kenzo tak żeby działał na Kate. Ktoś tu na forum pisał o podmianie kilku plików z wifi i i radia chyba i wtedy to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) A może nie ma global tylko china i za to przez aktualizacje global nie wychodzi najlepiej jagbyś dał zrzut ekranu z informacji tel i podał numer z tyłu naklejka model. Da się wgrać soft z Kenzo na kate bo są paczki z modemem to też prawda tylko że kolega Pisał że kupił na xon24.eu. Pytanie tylko jak obczajił że b20 ma na stronie nic nie ma jest Kenzo niby. Global stable ma 8.0.6.0 a china 8.0.5.0 albo ma syf i tyle Tutaj link do dyskusji o wgrywaniu miui polska tylko musisz być pewny że masz kate a nie Kenzo żeby sobie problemów nie narobić albo cegły niezrobić z niego Edited November 13, 2016 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) Dnia 12.11.2016 o 13:53, maJsterR napisał: Witam. Chcę zainstalować rom od xiaomi.eu na redmi note 3 pro se oficjalną metodą opisaną na stronie miui polska Dostałem zezwolenie na odblokowanie bootloadera potrzebny mi do tego rom dev na kate (pobieram ten miui_HMNote3ProtwGlobal_6.8.25_de0bc4ba70_6.0.zip) Telefon na razie jest na globalu stable ( wersja 8.0.5.0) na androidzie 5.1. Moje pytanie dotyczy głównie twrp a dokładniej jakie zainstalować? Może być te od kenzo? Bo na oficjalnej stronie twrp.me nie ma dla kate. Drugie pytanie bardziej taki off topic Czy komuś udało się odblokować bootloader i zainstalować miui polska na kate oficjalną metodą opisaną w faq i na forum? Może ewentualnie mi przybliżyć co i jak? Dzięki Ps: Kupując u xon24.eu nie wiadomo jaki rn3p wam przyjdzie :/ Co z tym zrobić? mam po zgodzie na odblokowanie bl, 75% i w ostatniej rubryce o dodatkowym zabezpieczeniu(pytania zabezpieczające)cokolwiek tam wpiszę to system odpowiada że są puste pola i nie wiem jak to wypełnić a myślę jak by udało się to wypełnić to było by 100% i mógłbym iść dalej z odblokowaniem telefonu. Ok,zmiana na angielski pomogła Ok,zmiana na angielski pomogła 9 godzin temu, Acid napisał: Na pewno masz syf. Przecież 8.0.4.0 (najnowszy obecnie) jest na Androidzie 6. 8.0.5.0 to aktualny stable dla kenzo i jest na 5.1. Albo masz Kate z syfem od kenzo (być może ktoś się kapnal i nowsza wersja syfu działa) albo masz telefon kenzo i nie umiesz tego poprawnie sprawdzić. Wysłane z mojego MI 5 Jak to przejść: mam po zgodzie na odblokowanie bl, 75% i w ostatniej rubryce o dodatkowym zabezpieczeniu(pytania zabezpieczające)cokolwiek tam wpiszę to system odpowiada że są puste pola i nie wiem jak to wypełnić a myślę jak by udało się to wypełnić to było by 100% i mógłbym iść dalej z odblokowaniem telefonu Edited November 13, 2016 by Zenon Link to comment Share on other sites More sharing options...
maJsterR Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 (edited) Jest to na 100% kate ze względu na wymiary i zdecydowanie lepszy zasięgu lte w obrębie jednej sieci. co do systemu możliwe że jest to soft od kenzo aczkolwiek wszystko działa (jedna karta z dwóch bo druga nie sprawdzana była) Telefonu nie mam pod ręką bo telefon siostry, chciałem wgrać miui polska bo brakuje na tym telefonie niektórych funkcji które ja posiadam na redmi note 2. Rom dev china od kenzo nie przechodził weryfikacji w aplikacji updater. W informacjach o telefonie jest miui stable 8.0.5.0 android 5.1.1. Nie próbowałem jeszcze z dev dla kate bo nie mam telefonu pod ręką jak dojdę do czegoś sensownego to napiszę na forum i ewentualnie podlinkuje wszystko co trzeba. A co do twrp to to od kenzo będzie banglało na kate? Edited November 13, 2016 by maJsterR Link to comment Share on other sites More sharing options...
maJsterR Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 Dodaje ss z info o telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Hybryda, Kate z romem Kenzo jezeli telefon na pewno ma B20.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Zrobiłem to,mam miuipolska na kate Powiem tak,jeżeli 60-letni człowiek za pomocą forum potrafi to zrobić,to te forum jest super,a rom miuipolska działa fantastycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Gz Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maJsterR Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 Wygląda to na rom china na kate po inspekcji wszystkiego, china się zainstalował, telefon startuje ale teraz pytanie Czy twrp od kenzo jest dobre na kate? czy trzeba specjalnej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kangoor Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) Zenon, jakim TWRP flashowałeś ROM? Od Kenzo? Edited December 5, 2016 by Kangoor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 17 godzin temu, Kangoor napisał: Zenon, jakim TWRP flashowałeś ROM? Od Kenzo? tak od kenzo, robiłem to wczoraj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Witam od wczoraj posiadam rn3 i pytanie jaka to wersja? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 56 minut temu, jacek1313 napisał: Witam od wczoraj posiadam rn3 i pytanie jaka to wersja? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Po sofcie wygląda na Redmi note 3 se(Kate) Ale dla pewności z tyłu masz naklejkę model 2015161(ma tylko jedną numerację modelu) to Kate Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Aha dziękuję za info naklejkę moje kochanie odkleiło chyba że na pudełku też jest to infoWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 (edited) 35 minut temu, jacek1313 napisał: Aha dziękuję za info naklejkę moje kochanie odkleiło chyba że na pudełku też jest to info Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ściągnij z Google Play aida64 to będziesz mieć pewność. Tak jest na pudełku też info. Edited January 10, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
spz86 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Mozesz tez zmierzyc dlugosc telefonu. Jak ma 152 mm to Kate, jak 150 mm to Kenzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Dziękuję za pomoc Z kodu na pudełku i z programu Aida mam Kate. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
evo_ Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Witam Zakupiłem Redmi Note 3 SE. Wersja MIUI dokładnie taka ja na screenie wyżej. Jak wygląda sprawa z oficjalnym odblokowaniem i wgraniem MIUI Polska? Telefon pochodzi z CK Mediator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 (edited) 30 minut temu, evo_ napisał: Witam Zakupiłem Redmi Note 3 SE. Wersja MIUI dokładnie taka ja na screenie wyżej. Jak wygląda sprawa z oficjalnym odblokowaniem i wgraniem MIUI Polska? Telefon pochodzi z CK Mediator. Wystarczy poszukać i trochę poczytać to nie boli Edited January 10, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 snajper niestety redmi2 fajny poradik usunoł bo sie obraził na ludzi...ale na sieci mozna znależć inne np taki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Ciężko powiedzieć jak przeczytałem to zrozumiałem że chodzi mu o to czy straci gwarancje i dałem link do dyskusji na temat gwarancji i odblokowania Pomyliłem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Adrian Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Drodzy państwo, muszę od siebie dodać kilka faktów na temat KATE i odblokowania bootloadera. Być może należę do szczęśliwców, którzy nie mieli ŻADNEGO problemu z odblokowaniem swojego bootloadera. Napisałem prośbę do Chińczyka o odblokowanie i dzisiaj przyszła. W Opcjach programistycznych włączyłem opcję "Odblokowanie OEM" i co bardzo ważne!!! w zakładce "Stan odblokowania Mi" trzeba powiązać urządzenie z kontem, później odblokowanie sposobem oficjalnym idzie bez żadnego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Zgadza się ale dodaj że na global dev bo ja stable nie miałem tej opcji oraz wielu nie udaje sie właśnie powiązać konta z urządzeniem.mnie i tobie się udało i tym samym oficjalnie odblokowanie zadzialaloWysłane z mojego Redmi Note 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ja odblokowałem na ostatnim stable bez problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
spz86 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 9 godzin temu, Kyniolus73 napisał: Zgadza się ale dodaj że na global dev bo ja stable nie miałem tej opcji oraz wielu nie udaje sie właśnie powiązać konta z urządzeniem.mnie i tobie się udało i tym samym oficjalnie odblokowanie zadzialalo Wysłane z mojego Redmi Note 3 Tak, u mnie na Stable nie bylo tez tej opcji. Dopiero w Ustawienia- Informacje o telefonie-Wersja MIUI i kliknieciu obok na nia szybko tak z 10x nagle stalem sie programista i dodatkowe opcje zostaly odblokowane (jak czytalem ten opis na xda to nie chcialo mi sie wierzyc). Pozniej jak w instrukcji. I Zwykly Stable tez zostal odblokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Redmi2 i tu bym sie kłócił. Oczywiscie wiedziałem od poczatku jak właczyć obcje dev ale u mnie na stable nie było opcji wiązania. Nie było i tyle. Telefon z gearbest może to nie była do końca oficjalna wersja stable(stąd brak tej opcji). Może jest kilkanascie sytuacji gdzie wyskakuje bład 50 % bo mają jeden komunikat na dziesiątki błedów ale zarówno u mnie jak i u jeszcze jednego użytkownika niepowiązanie z kontem telefonu powodowało bład 50 %. Powiązanie spowodowało że odblokowanie poszlo bez problemów. Oczywicie tak jak mówisz powiązanie nie jest gwarantem bo sterowniki mogą być złe i pare innych rzeczy jak opisywałeś w swojej instrukcji (do której już nie ma dostępu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 w pełni zgoda, wieć mówie że nie wiem co miałem załóżmy ze syfmiui udający global stable...(swoją drogą po jaką cholere chinczycy tak kombinują z tymi romami zamiast wrzucac oficjalne globale) Redmi2 wiez co do sterowników to bazuje na Twoim byłym poradniku gdzie sam zwracałeś na sterowniki i wgrywany soft... Nie rozumiem Twojej wypowiedzi " A co do samego odbloku wracajac tu nie ma nic do rzeczy sterownik, wgrywalem 6 roznych romow dev i stable na redmi note 3 pro kate i na kazdym nie moglem powiazac z kontem xiaomi. A odblok nie szedl." Czyli jeżeli uda się powiązac to duze prawdopodobieństwo ze odblok pójdzie czyli zgodnie z tym co piszę wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts