Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otóż zamówiłem miband 2 w dosyc atrakcujnej cenie, po czym znalazlem miband2 w wersji global. Ktos mi moze powiedziec czym sie roznia te wersje ?

Edytowane przez Strawqens
Opublikowano
Dnia 12.11.2016 o 09:46, Strawqens napisał:

Otóż zamówiłem miband 2 w dosyc atrakcujnej cenie, po czym znalazlem miband2 w wersji global. Ktos mi moze powiedziec czym sie roznia te wersje ?

Global ma instrukcja po angielsku oraz znaczek CE na opakowaniu, reszta ta sama ;)

• Like 1
Opublikowano
Dnia 14.11.2016 o 07:10, Strawqens napisał:

Tylko tyle? Łeee 5 dolców w kieszeni :)
Dzieki za info 

Bardzo proszę - też mam china i nie narzekam, do instrukcji nawet nie zaglądałem :P 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Chyba nie do końca tak jest jak piszecie. 2 opaski, jedna w wersji china a druga international uruchamiane w tym samym czasie. Po sparowaniu z Mi Fit obie aktualizowały wersje firmware. Na koniec okazało się, że opaski mają różne wersje firmware.

Xiaom Mi Band 2 wersja China

Spoiler

ab8ae552d382827dc340f2557f2103cb.jpg

Xiaomi Mi Band 2 wersja International

Spoiler

e77f0a7e34ff99adf6f94d8f927e979f.jpg

Official Global Version of Xiaomi products is what Xiaomi especially made for overseas mi fans. It has the following differences:
1, Packages are with English introduction & CE Certified.
2, English & Chinese user manual.
3, More stable performance as its server based abroad.

Edytowane przez pkonrad
Opublikowano

Ciekawostka. Sprawdzę swoje bo sam używam wersji eu, żona cn. W działaniu nie zauważyłem żadnej różnicy. W eu mam firmware 1.0.1.54, w cn sprawdzę wieczorem.

Opublikowano
1 godzinę temu, pkonrad napisał:

W EU u mnie jest 1.0.1.69, a w CN 1.0.1.53

to ciekawe:D kupilem band2 w polskim mediaexpercie i mam 1.0.1.53:D znaczy sie maja chinskie opaski?:d

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Parę dni temu była aktualizacja aplikacji Mi Fit. Po aktualizacji apki obie opaski (CN i EU) zaciągnęły firmware. Co ciekawe w opasce chińskiej firmware podskoczył z wersji 1.0.1.53 do 1.0.1.54, natomiast w opasce internatiolnal firmware spadł z wersji 1.0.1.69 do 1.0.1.53  :|

Może poprzednim razem opaska international zaciągnęła jakiś firmware który zawierał jakieś błędy i został wycofany. Poprzednio obie opaski aktualizowałem tego samego dnia, natomiast jako pierwsza poszła na warsztat EU. Wersję chińską aktualizowałem dopiero kilka godzin później. W tym czasie może firmware 1.0.1.69 został już wycofany z serwerów. Dziwi mnie tylko, dlaczego downgrate opaski w wersji international poszedł do wersji 1.0.1.53, a nie 1.0.1.54  :|

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...