skrzypq Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Ściągając cokolwiek zarówno przez WiFi jak i przez dane komórkowe doświadczam limitu pobierania na ok. 350kbps. Pomiar przez speedtest pokazuje 50Mbps, komputer w tej samej sieci ściąga z pełną prędkością. Szukałem trochę po sieci, porady z różnych FAQ odsyłają do ustawień aplikacji "Pobrane", by tam wyłączyć capa, ale u mnie nic tam nie ma poza wersja aplikacji. Mama roma Global 8.0.4 (MBFMMIDG). Jak sobie poradzić z tym problemem?
scooby666 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Trzeba wgrać fix. http://en.miui.com/thread-311371-1-1.html
skrzypq Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Opublikowano 11 Listopada 2016 Dzięki. Rozumiem, że da się to też zrobić bez roota, tylko że z przez TWRP, które nie wiem czym jest. Istnieje jakaś instrukcja jak owego TWRP używać? I jak mam znaleźć plik odpowiedni dla mojego Note 4, bo wyczytałem, że należy poszukać odpowiadniego dla danego telefonu?
scooby666 Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Team Win Recovery Project Jedno z custom recovery dla urządzeń z androidem. Tak instrukcje istnieją do wszystkiego krok po kroku. http://en.miui.com/thread-404933-1-1.html Tutaj masz temat dokładnie dla tego przypadku. Ja użyłem metody 2 - paczka zip do instalacji przez TWRP. Dużo szybsza i trwalsza metoda. Edytowane 11 Listopada 2016 przez scooby666
sarmi89 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam, a ja mam prawie taki sam problem. Też mam Redmi Note 4 i taką samą wersję Global Miui. W Google Play pliki do 48 mb pobiera mi z pełną prędkością ponad 2MB/s i po WiFi i przez LTE, a powyżej 48 mb jedzie z prędkością do 400 kb/s, tak jakby gdzieś był ustawiony jakiś limit, ale nigdzie w ustawieniach nie mogę znaleźć opcji zmiany limitu, miał ktoś tak? Bo rozumiem, że autorowi wątku wszystkie pliki nie zależnie od wielkości pobiera w z niskim transferem tak? W innych aplikacjach takich jak chomikuj.pl, czy jak gra ściąga dane do gry to prędkość jest normalna. I jeszcze jedna sprawa, aplikacja pogody nie chce mi znaleźć lokalizacji, jak szuka automatycznie to pokazuje, że nie można zlokalizować urządzenia i dotknij ekranu, zęby ręcznie dodać lub zmienić miasto, a jak chce dodać ręcznie to pokazuje się komunikat , że brak połączenia z siecią i ponów, tak samo się dzieje przez WiFi i LTE, oczywiście internet jest, GPS jest włączony, w mapach znajduje moją lokalizację w 3 sekundy, uprawnienie do lokalizacji w pogodzie oczywiście włączone, kurde, tylko te dwa problemy mi przeszkadzają, tak to jest wszystko idealnie:) Jakby ktoś, coś, to byłbym bardzo wdzięczny:)
sarmi89 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Ale z pobieraniem czy pogodą?:) Czy tylko jedynym wyjściem jest wgranie tego fixa co powyżej scobby666 podał? Nie bardzo mi się podoba zabawa z tymi TWRP i tak dalej, boję, że uceglę:/ no właśnie, a nawet nie wiemy czy zadziałał ten fix, skrzypq odpisz czy pomogło:) Edytowane 27 Listopada 2016 przez sarmi89
sarmi89 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 No, czyli to częstszy problem, nie tylko u mnie jak nic nie da się zrobić oprócz zabaw w modowanie to chyba nie pozostaje nam nic innego, niż liczyć, że w następnej aktualizacji to naprawią
sarmi89 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Pogoda właśnie zaczęła u mnie działać:) w innym wątku na forum Acid pisał, że z pogodą wszyscy mają problem bo coś tam z serwerami nie halo, ale mi już działa, także serwery już powinny działać:) niestety z pobieraniem dalej jest tak samo;/, a co do pogody to mam jeszcze pytanie, czy jest szansa, żeby mieć aplikację pogoda taką w Miui Polska na globalu czy nie ma szans? Bo jest dużo bardziej rozbudowana i ma dużo lepszy wygląd widgetu:) Edytowane 28 Listopada 2016 przez sarmi89
FromWP Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 19 minut temu, sarmi89 napisał: Bo jest dużo bardziej rozbudowana i ma dużo lepszy wygląd widgetu:) Zainstaluj sobie "Weather M8" ze sklepu wygląd oparty na tej z Miui, działa bez problemowo a konfiguracji i informacji więcej.
sarmi89 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 ok, zaraz sprawdzę, dzięki za odpowiedź:)
sarmi89 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 No powiem, że całkiem niezła ta apka, faktycznie dużo bardziej rozbudowana, dużo możliwości konfiguracji i dużo więcej wyświetla informacji, nawet jak dla mnie na samym widgecie mogłoby byc tych informacji trochę mniej:D niestety nie da się wyłączyć ilości wyświetlanych informacji na widgecie, ideałem była apka od miui polska:) no ale narazie Wetehr M8 zostaje u mnie, zobaczymy, może zaktualizują kiedyś systemową apkę:)
sarmi89 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Kurde w tej apce Weather M8 zegar mi sie zatrzymuje, i muszę dotknąć widgetu i sie odblokuje, da rade cos z tym zrobić? Bo jak nie to leci do kosza:) edit: ok problem rozwiązany, zablokowałem program, żeby się nie zamykał, pociągnąłem w dół w menadżerze wielozadaniowości i wybrałem lock, i apka się nie zamyka i zegar cały czas idzie równo z systemowym;) a co z tą prędkością pobierania? Dalej nie ma żadnego sposobu nie wymagającego roota i modowania? Edytowane 28 Listopada 2016 przez sarmi89
igoruss Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mam podobny problem + wiele innych. Czy w tym systemie działa cokolwiek out of box bez modowania??
xxmati96xx Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zainstaluj china dev i problem z wolnym pobieraniem się rozwiąże
sarmi89 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ja sobie poradziłem już z tym problemem i z wieloma innymi które irytowały mnie na globalu;) jest tylko jedno rozwiązanie, wgrać Miui Polska, tak zrobiłem i wszystko śmiga jak należy i wydajność podskoczyła, wprawdzie trochę się z tym męczyłem ale jak wszystko się zrobi poprawnie z tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ to powinno być wszystko ok:) nie jestem jakimś specjalistą od wgrywania romów czy modowania, ale wszystko jest dokładnie opisane:) polecam:)
Rekomendowane odpowiedzi