Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ściągając cokolwiek zarówno przez WiFi jak i przez dane komórkowe doświadczam limitu pobierania na ok. 350kbps. Pomiar przez speedtest pokazuje 50Mbps, komputer w tej samej sieci ściąga z pełną prędkością. Szukałem trochę po sieci, porady z różnych FAQ odsyłają do ustawień aplikacji "Pobrane", by tam wyłączyć capa, ale u mnie nic tam nie ma poza wersja aplikacji.

Mama roma Global 8.0.4 (MBFMMIDG).

Jak sobie poradzić z tym problemem?

Opublikowano

Dzięki. Rozumiem, że da się to też zrobić bez roota, tylko że z przez TWRP, które nie wiem czym jest. 

Istnieje jakaś instrukcja jak owego TWRP używać?

I jak mam znaleźć plik odpowiedni dla mojego Note 4, bo wyczytałem, że należy poszukać odpowiadniego dla danego telefonu?

Opublikowano (edytowane)

Team Win Recovery Project ;) Jedno z custom recovery dla urządzeń z androidem. Tak instrukcje istnieją do wszystkiego krok po kroku. 

http://en.miui.com/thread-404933-1-1.html

Tutaj masz temat dokładnie dla tego przypadku. Ja użyłem metody 2 - paczka zip do instalacji przez TWRP. Dużo szybsza i trwalsza metoda.

Edytowane przez scooby666
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, a ja mam prawie taki sam problem. Też mam Redmi Note 4 i taką samą wersję Global Miui. W Google Play pliki do 48 mb pobiera mi z pełną prędkością ponad 2MB/s i po WiFi i przez LTE, a powyżej 48 mb jedzie z prędkością do 400 kb/s, tak jakby gdzieś był ustawiony jakiś limit, ale nigdzie w ustawieniach nie mogę znaleźć opcji zmiany limitu, miał ktoś tak? Bo rozumiem, że autorowi wątku wszystkie pliki nie zależnie od wielkości pobiera w  z niskim transferem tak? W innych aplikacjach takich jak chomikuj.pl, czy jak gra ściąga dane do gry to prędkość jest normalna. I jeszcze jedna sprawa, aplikacja pogody nie chce mi znaleźć lokalizacji, jak szuka automatycznie to pokazuje, że nie można zlokalizować urządzenia i dotknij ekranu, zęby ręcznie dodać lub zmienić miasto, a jak chce dodać ręcznie to pokazuje się komunikat , że brak połączenia z siecią i ponów, tak samo się dzieje przez WiFi i LTE, oczywiście internet jest, GPS jest włączony, w mapach znajduje moją lokalizację w 3 sekundy, uprawnienie do lokalizacji w pogodzie oczywiście włączone, kurde, tylko te dwa problemy mi przeszkadzają, tak to jest wszystko idealnie:) Jakby ktoś, coś, to byłbym bardzo wdzięczny:)

Opublikowano (edytowane)

Ale z pobieraniem czy pogodą?:) Czy tylko jedynym wyjściem jest wgranie tego fixa co powyżej scobby666 podał? Nie bardzo mi się podoba zabawa z tymi TWRP i tak dalej, boję, że uceglę:/ no właśnie, a nawet nie wiemy czy zadziałał ten fix, skrzypq odpisz czy pomogło:)

Edytowane przez sarmi89
Opublikowano

No, czyli to częstszy problem, nie tylko u mnie:-D jak nic nie da się zrobić  oprócz zabaw w modowanie to chyba nie pozostaje nam nic innego, niż liczyć, że w następnej aktualizacji to naprawią;-)

Opublikowano (edytowane)

Pogoda właśnie zaczęła u mnie działać:) w innym wątku na forum Acid pisał, że z pogodą wszyscy mają problem bo coś tam z serwerami nie halo, ale mi już działa, także serwery już powinny działać:) niestety z pobieraniem dalej jest tak samo;/, a co do pogody to mam jeszcze pytanie, czy jest szansa, żeby mieć aplikację pogoda taką w Miui Polska na globalu czy nie ma szans? Bo jest dużo bardziej rozbudowana i ma dużo lepszy wygląd widgetu:)

Edytowane przez sarmi89
Opublikowano
19 minut temu, sarmi89 napisał:

Bo jest dużo bardziej rozbudowana i ma dużo lepszy wygląd widgetu:)

Zainstaluj sobie "Weather M8" ze sklepu wygląd oparty na tej z Miui, działa bez problemowo a konfiguracji i informacji więcej. 

Opublikowano

No powiem, że całkiem niezła ta apka, faktycznie dużo bardziej rozbudowana, dużo możliwości konfiguracji i dużo więcej wyświetla informacji, nawet jak dla mnie na samym widgecie mogłoby byc tych informacji trochę mniej:D niestety nie da się wyłączyć ilości wyświetlanych informacji na widgecie, ideałem była apka od miui polska:) no ale narazie Wetehr M8 zostaje u mnie, zobaczymy, może zaktualizują kiedyś systemową apkę:) 

Opublikowano (edytowane)

Kurde w tej apce Weather M8 zegar mi sie zatrzymuje, i muszę dotknąć widgetu i sie odblokuje, da rade cos z tym zrobić? Bo jak nie to leci do kosza:)

edit: ok problem rozwiązany, zablokowałem program, żeby się nie zamykał, pociągnąłem w dół w menadżerze wielozadaniowości  i wybrałem lock, i apka się nie zamyka i zegar cały czas idzie równo z systemowym;)

a co z tą prędkością pobierania? Dalej nie ma żadnego sposobu nie wymagającego roota i modowania? 

Edytowane przez sarmi89
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sobie poradziłem już z tym problemem i z wieloma innymi które irytowały mnie na globalu;) jest tylko jedno rozwiązanie, wgrać Miui Polska, tak zrobiłem i wszystko śmiga jak należy i wydajność podskoczyła, wprawdzie trochę się z tym męczyłem ale jak wszystko się zrobi poprawnie z tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ to powinno być wszystko ok:) nie jestem jakimś specjalistą od wgrywania romów czy modowania, ale wszystko jest dokładnie opisane:) polecam:)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...