Skocz do zawartości

Problem z odblokowaniem bootloadera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam problem z odblokowaniem bootloadera w moim RN3P 3/32. Robię wszystko tak jak w poradniku z miuipolska, ale za każdym razem wywala mi błąd "couldn't verify device". Jestem zalogowany na to samo konto xiaomi na kompie i na telefonie. W opcjach konta xiaomi mam ustawione "znajdź telefon", używam TunnelBeara żeby podłączyć się pod serwer z Hong Kongu i nadal ten sam problem, macie może jakieś pomysły co z tym zaradzić ?
Rom 
 Miui 8 Global 6.9.9 Beta

PS: Mam jeszcze pytanie jak telefon jest w fastbocie to po podłączeniu do kompa pojawia wam się urządzenie ? Bo u mnie nic nie widać żeby telefon był podłączony

Opublikowano

Sterowniki do czego jeśli mogę wiedzieć ?

I jeszcze jak by ktoś pomógł mi wyjaśnić co znaczy to : "Do not switch off your handset unless and until you come on the screen where you're shown unclickable Unlock button otherwise you will get Couldn't verify device"

Pozdrawiam 

Opublikowano
7 godzin temu, PanOrzech napisał:

Sterowniki do czego jeśli mogę wiedzieć ?

A czytałeś pierwszy punkt ze zbioru poradników ? Sterowniki do urządzeń z Androidem, ale mogę się mylić.

Opublikowano

Sterowniki. Musisz wejść w Menadżer Urządzeń Tam będzie urządzenia z nazwą android, trzeba wejść w Sterowniki -> szczegóły sterowników i zmienić na drugie z listy. Tak przynajmniej było u mnie.

Opublikowano

Piszę w celach informacyjnych,

u mnie dziś na GLOBAL 8060 wrzuciłem miui_HMNote3ProGlobal_6.8.18_d0da79d09e_5.1
potem odblokowanie BL bez żadnego problemu w kilka sekund
i przez TWRP-kenzo zapakowałem xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_6.11.3_v8-6.0

całość dosłownie kilka minut :)

Opublikowano

Kolego zrobilem twoim  sposobem i mam problem. zaktualizowalem do 6.8.18 i po restarcie nie wpisalem hasla do wifi i tel sie zablokowal.
teraz gdy prubuje wpisac haslo nie ma polaczenia z internetem i nie moze sie odblokowac.po gsm tez niema neta tylko polaczenia alarmowe.
co zrobic? pomozcie..

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, mariusz.ur napisał:

I tu jest problem bo zrobiłeś downgrade z andka 6 na 5 . Postępuj zgodnie z tym poradnikiem http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

dziękuję i dobranoc, poczytaj dokładnie to jak zrobiłem to u siebie i nie obwiniaj mnie za to, że uwaliłeś sobie fona (jpdrl)

@Redmi2 też mi coś sapał w PMkach 

Edytowane przez DJYano
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 8.11.2016 o 20:16, DJYano napisał:

na GLOBAL 8060 wrzuciłem miui_HMNote3ProGlobal_6.8.18_d0da79d09e_5.1

a ja zrobilem inaczej? 

Opublikowano

Tak zrobiłeś inaczej , nie byłeś na

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

8.0.6.0 czyli Android 5.1 tylko na 6.9.9 beta Android 6.0

Opublikowano (edytowane)

To aktualizuj do najnowszej wersji przez aktualizację systemową czyli 6.11.10 bodajże i zobacz czy to pomoże 

Wygląda to na problem z modemem

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

no co sie skopalo. robie teraz wedlugo poradnika ktory podales i dochodze do miflash i po odswiezeniu wyskakuje okienko "okreslone rzutowanie jest nieprawidlowe" co to ma byc?

w menadzerze urzadzen wykrywa jako HS-USB QDLoader 9008 (com10)

Opublikowano

Odinstaluj mi flash i ściągnij mi flash beta miałem to samo

Ja zainstalował miflashsetup beta z kwietnia o ile pamiętam

Opublikowano

dzieki za pomoc. tel wlasnie sie wlaczyl. mam nadzieje ze bedzie juz dobrze.
wrzucilem 8.0.6.0 i jeszcze raz sprobuje. czy lepiej probowac odblokowac na 6.11.10?

Opublikowano

Na stable powinno dać radę według innych użytkowników , jak coś to zawsze możesz przejść na dev lub china w ten sam sposób

A jeszcze jedno wi fi i zasięg masz ?

Opublikowano

powinno a jednak nie szlo bo probowalem.moze teraz na swiezo pojdzie.cos bede musial pokombinowac bo reklamy wala sie wszedzie aktualizacje tez roznie chodza.

Opublikowano

Powiem Wam, że dziś chciałem zrobić update do xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_6.11.3_v8-6.0.zip
i okazało się, że BL znowu mam zablokowany? To jest możliwe aby ten proces się cofnął? Oczywiście bez problemu go odblokowałem, ale myślałem że to jest furtka w jedną stronę o_O

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...