Zapodajnik Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Witam po ostatniej walce z imei, pojawił się kolejny problem... uruchamiam aparat robi zdjęcia ale po chwili patrze są do góry nogami.... myślę sobie co jest, ale zwróciłem uwagę na ikonę aparatu i przełącznika na nagrywanie że są do góry nogami. obracam go na boki a ikony nie reagują (wcześniej dostosowywały się do położenia) w YouTubie też nie obraca się automatycznie, i aplikacja kompas także nie działa prawidłowo. Najpierw myślałem że wina softu, ale wrzuciłem przez Mi Flash nowy soft Global dev (flash all) i nie pomaga Próbuję znaleźć informację jak skalibrować te czujniki bądź naprawić ten problem, ale nie mogę nic trafić. Ktoś może miał podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 A diagnostyke zrobiłeś? Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 1 godzinę temu, Zapodajnik napisał: Próbuję znaleźć informację jak skalibrować te czujniki bądź naprawić ten problem, ale nie mogę nic trafić. Może to ci pomoże, to ogólnie gdzie testować i kalibrować. Żyroskop też tam znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapodajnik Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 7 godzin temu, FromWP napisał: Może to ci pomoże, to ogólnie gdzie testować i kalibrować. Żyroskop też tam znajdziesz. Piękne dzięki Poszło Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobix Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 (edited) Cześć wszystkim, Postanowiłem sie przesiąść w koncu z miui 7.1.3.0 na najnowsze global dev, a dzis juz xiaomi.eu (7.6.8). I wszystko działa pięknie oprócz map google, pokemon go i youtube 360. - w youtube obraz kręci się w kółko non stop, reaguje tylko na góra i dół - w mapach google nie działa kompas, obracam się w kółko i nie reaguje, o dziwo gdy obracam telefon góra dół a nie prawo lewo to zmienia się kąt. Dodam jeszcze że kompas miui działa bezbłędnie, a na 7.1.3.0 żyroskop trochę trząsł ale z kompasem w mapach google nie było problemu.Kalibrowałem go w edl, podmienialem plik libcalmodule_akm.so i nadal niestety to samo. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? #EDIT - Solved libcalmodule_akm.so z forum xiaomi.eu nie działał i pisali tylko o podmianie w lib64. Pomógł mi za to ten sposób z wykopu:https://www.wykop.pl/wpis/18795113/mirki-swietne-wiesci-dla-osob-z-zle-dzialajacym-zy/ Polecam używać root explorer, w root browser wywala komunikat "failed" przy podmianie. Edited June 11, 2017 by Dobix Rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts