Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Kilka dni temu Moja kobieta odebrała swojego Redmi Note 4 (wersja 3GB) zamówionego z Aliexpress.

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-Prime-Mobile-Phone-3GB-RAM-64GB-ROM-MTK-Helio-X20/32725053389.html?spm=2114.13010608.0.0.KGcIV4

Wersja Global 8.0 Stable 8.0.3.0

Wszystko działało dopóki nie zrobiła aktualizacji systemu z poziomu telefonu. 

Telefon po zrestartowaniu się ciągle się restartuje. Po włączeniu widnieje tylko logo MI, czasami biały ekran lub czarny.

Prosiłbym specjalistów o pomoc.

Nie da się wejść w Fastboot.

Edytowane przez Gherion
Opublikowano

Próbowałem...   Wyskakuje logo i dalej się restartuje...

19 godzin temu, Nezumi napisał:

Musi się dać wejść w Fastboot lub Recovery...

udało sie wejść w Fastboot. Co teraz?

Opublikowano

Ja bym wgrał twrp a potem miuipolska. Na wszystko są poradniki. Pewnie i tak w systemie była kupa bloatware'u więc tym bardziej warto się tego pozbyć.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
19 godzin temu, Gherion napisał:

Próbowałem...   Wyskakuje logo i dalej się restartuje...

MiPcSuite lub MiFlash i lecisz...

Opublikowano

MiPcSuite nie wykrywa telefonu. Jedynie jak wchodzę w opcję flash to prosi o włączenie w trybie normalnym, a następnie chce abym podłączył w trybie fastboot. Gdy go podłączam w fastboot to chce znowu w normalnym.

Próbowałem wgrać TWRP przez MiFlash i console ale wyskakuje taki błąd:

writing 'recovery'...
FAILED (remote: download for partition 'recovery' is not allowed)

Gdzieś wyczytałem że to wina zablokowanego bootloadera. Oczywiście próbowałem go odblokować przez MiFlashUnlock ale zatrzymuje się przy 50% i twierdzi że nie jestem zalogowany na urządzeniu...

Błędne koło....

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Gherion napisał:

Przez SP Flash Tool ROMy wgrywają się normalnie. Ale efektów brak. Cały czas się restartuje.

Dziwne to co piszesz, ja właśnie przywróciłem do żywych redmi note 4 za pomocą SP flash tool ,a dobrze był uceglony ;)

Edytowane przez pawel231
Opublikowano
8 godzin temu, Gherion napisał:

Wgrywałeś wszystko oprócz preloaded? Czy coś innego?

Wygrywałem wszystko oprócz preloaded i z zmienionym plikiem cust.img

Opublikowano
10 minut temu, Gherion napisał:

A miałeś odblokowanego bootloadera?

Był odblokowany,ale czytałem wątki na angielskich forach że niby z zablokowanym bootloaderem też można telefon przywrócić do żywych. Jak znajdę ten wątek to ci podeśle linka 

Opublikowano

A macie może pomysł na coś takiego?

Ściągam update'a do wersji 8.0.4.0 i przebiega to bezproblemowo. Później wyskakuje informacje, że pobieranie zostało zakończone i trzeba zrestartować telefon. Klikając na to pojawia się animacja ładowania (kółeczko na środku), następnie logo MIUI z paskiem ładowania i komunikat, żeby nie wyłączać telefonu. Pasek ładuje się dosłownie milimetr po czym telefon przełącza się na włączanie (MIUI i animacja androida z 3 kropkami). Po tym wyskakuje informacja, że instalacja się nie powiodła.

Próbowałem już 3 razy i dalej jest to samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na początku witam wszystkich serdecznie :)

Moja Dziewczyna stała się niedawno szczęśliwą posiadaczką Redmi Note 4. Niestety ma ten sam problem co twórca tematu. Próbowałem zainstalować aktualizację automatycznie, ściągnięty ze strony oficjalnej ROM z poziomu aplikacji Aktualizacje, następnie z tej samej aplikacji próbowałem również uruchomić w trybie recovery - tu poległem bo wyskoczył tylko obrazek telefonu z odpiętym kabelkiem. Poprosiłem o odblokowanie bootloadera - przyszedł mi dziś sms, jednak po wykonaniu kolejnych kroków wyskoczył znany na forum komunikat przy sprawdzaniu urządzenia. Skończyły mi się pomysły, więc zgłębiłem forum. Trafiłem na ten temat, wszedłem w link z instrukcją, którą podaliście, ale tu niestety moje umiejętności poległy - komputer naprawię, ale przy sofcie w telefonach nigdy nic nie robiłem i boję się uceglić telefon Lubej...

Czy macie jakieś pomysły la takiego laika jak ja? :)

• Like 1
Opublikowano

Mam identycznie jak Kwinto przy próbie aktualizacji do 8.0.4.0, pobiera sobie elegancko aktualizacje, lub łyka plik zip który pobrałem ze strony, zaczyna aktualizację, logo MI z paskiem ładowania, przerywa i uruchamia system z komunikatem że aktualizacja się nie powiodła.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ten typ chyba tak ma bo u mnie to samo.

Edit: Sprawdzone, działa.

Edytowane przez qmax
bo tak
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. 
Dziś przyszło urzadzenie z AliExpress. Po włączeniu Urzadzenia odrazu pojawila sie aktualizacja MIUI 8.2, wiec pobrałem, Telefon sie zrestartował i pojawiło się LOGO MI.COM i na dole ekranu Napis: Trwa aktualizacja MIUI, nie wyłączaj urzadzenia. Tylko problem jest taki ze Urzadzenie samo sie wyłącza pasek stanu Aktualizacji prawie sie nie ruszył. O co chodzi, jak to naprawić ? POMOCY !!

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników,

jestem posiadaczem trzeciego telefonu od xaomi, obecnie używam Xiaomi Redmi Note 4 Pro Prime 4GB RAM 64GB ROM. niestety wczoraj w nocy telefon w czasie aktualizacji się "zaciął". mam taki sam problem jak kolega z piewszego postu tzn. Telefon po zrestartowaniu się ciągle się restartuje. Po włączeniu widnieje tylko logo MI, czarny z napisam "trwa aktualizacja nie wyłączaj telefonu" pasek nie wypełnia się. po około minucie telefon znowu się wyłącza i restartuje. I tak w kółko.

Telefon zakupiłem na aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-Prime-Mobile-Phone-4GB-RAM-64GB-ROM-MTK-Helio-X20/32800946560.html?spm=2114.13010608.0.0.fDCjpX

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Uruchomiłem nowego Redmi Note 4 z wgranym Global 8.0 Stabilna 8.0.4.0 (MBFMIDG), telefon pobrał aktualizację, kazał uruchomić się ponownie, instaluję chwilę i restartuję się, i tak w kółko. 

Próbowałem wgrać przez MiFash nowy soft, ale każde podłączenie kabla usb od razu uruchamia telefon i próbuje aktualizacji.

Telefonu nie można wprowadzić w tryb fastboot.

Jak wgrać nowe oprogramowanie?

Pozdrawiam

Andrzej. 

IMG_20170721_111433.jpg

Opublikowano
Dnia 21.07.2017 o 12:22, Adge napisał:

Próbowałem wgrać przez MiFash nowy soft, ale każde podłączenie kabla usb od razu uruchamia telefon i próbuje aktualizacji.

Telefon uratowany, dzięki poradnikowi od kolegi Gherion :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam pobrałem właśnie na telefon plik ZIP z aktualizacją nr 7.6.10 do Redmi Note 4 MTK. Przy próbie aktualizacji pokazało mi że jest błąd pliku ZIP i czy zresetować telefon

Po włączeniu opcji reset telefon zaczął się aktualizować i w info o telefonie mam już kolejny numer z Aktualizacją którą pobrałem. Czy to normalne? Dodam że mam odblokowany telefon i aktualizowalo się przez twrp. Przy poprzedniej aktualizacji a dodam że była to z kwietnia tego roku działo się tak samo. 

I na koniec, czy będzie upgrade do  7 Antka dla Redmi Note 4 z MTK?. Dodam że mam wersję Helio X20 i 3/64 GB 

Opublikowano

U mnie 7.6.10 bez problemu - instalowałem przez twrp wg instrukcji z forum. Wcześniej kombinowałem wg sposobów z zewn. stron i nieźle namieszałem... więc jeśli nie robiłeś wg instrukcji z tut. serwerów to warto zainstalować wszystko od nowa, krok po kroku.

Nowe miui ma być do naszego tel. w tym miesiącu, ale kiedy dokładnie nie mam pojęcia.

Opublikowano

Przy aktualizacji pokazało błąd pliku ZIP ale finalnie i tak się zainstalował i w ustawieniach mam wersję 7.6.10 i wszystko śmiga.  Mam tylko trochę ptlroblem jeszcze z baterią bo jeden dzień wytrzymuje ale wieczorem mam że 20 procent i trzeba ładować. Czytałem że RN4 ma jakiegoś buga z baterią. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lestat napisał:

Przy aktualizacji pokazało błąd pliku ZIP ale finalnie i tak się zainstalował i w ustawieniach mam wersję 7.6.10 i wszystko śmiga.  Mam tylko trochę ptlroblem jeszcze z baterią bo jeden dzień wytrzymuje ale wieczorem mam że 20 procent i trzeba ładować. Czytałem że RN4 ma jakiegoś buga z baterią. 

Spróbuj wyczyścić Wipe Cache Partition. Tylko się nie rąbnij i nie kliknij na inne opcje wipe. No i prawdopodobnie potrzebujesz odblokowanego BLa i TWPR

Poradnik masz tutaj, tylko nie wiem czy aktualny: Klik

Pamiętam jak mojej dziewczynie nie trzymała bateria, wipe cache naprawiło sytuację :) 

Edytowane przez bezglowy
Opublikowano

BL odblokowałem oficjalnym kanałem i wgrałem wersję EU bo miałem globala. niby wszystko chodzi od tego czasu ok , ale chyba tylko 1 tygodniówka ( bodajże z kwietnia ) poszła normalnie. Przy następnej i również tej ostatniej dostępnej z czerwca były już jakieś błędy a  i tak w ustawieniach pokazuje ,że zainstalowano aktualizację.

Opublikowano

@lestat twierdzenie jakieś błędy nic nikomu nie mówi , to ja mogę Ci dać równie dobrze jakieś rozwiązanie , domyśl się jakie. 

Zawsze można zrobić screenshota , zapisać log błędu albo logcat jeśli potrafisz.

Opublikowano

Dokładnie nie podam co bo nie chce mi się ładować pliku ZIP od nowa ale w trakcie instalacji tygodniówki wszystko idzie ok aż do momentu czerwonego napisu "plik ZIP jest uszkodzony" a potem tel zapytuje czy uruchomić telefon od nowa. Po wybraniu tej opcji normalnie instaluje się aktualizacja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...