Qvan Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Witam, Mam problem ponieważ nawet gdy odłączę słuchawki od telefonu to nadal pokazuje mi się na pasku powiadomień to, że są podpięte i dźwięki nie działają Wersja MIUI: MIUI Global 8.0 Stabilna 8.0.5.0(LHOMIDG)
rzadzu Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Spróbuj podłączyć na chwilę jakieś inne.
Qvan Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 Lekko pogrzebałem igłą i wszystko działa
Bartek_N3P Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Mam problem ze swoim Note'm. Na górnej belce wciąż mam ikonkę że podłączony jest zestaw słuchawkowy. Z tego powodu nie mogę normalnie rozmawiać, jedynie przez tryb głośnomówiący(nie mam słuchawek z mikro) - inaczej ani ja, ani rozmówca się nie słyszymy. W serwisie teletorium powiedzieli, że to raczej wina czegoś na płycie głównej i oni tego nie wymieniają ani nie naprawiają. Jest jakaś szansa, że to się da naprawić bez kupowania drugiego telefonu? I ewentualnie jakie koszty tego by były? P.S. Telefon jest dość mocno wygięty, to mogło wpłynąć na tę wadę?
Zexon72 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 6 minut temu, Bartek_N3P napisał: W serwisie teletorium powiedzieli, że to raczej wina czegoś na płycie głównej i oni tego nie wymieniają ani nie naprawiają. Niestety ten serwis to typowy tzw "sebix za rogiem" który umie wymienić digitizer w iPhone 4 na płynny klej... ;)) Albo masz zabrudzone gniazdo i wystarczy je wyczyścić - lub uszkodzone - wówczas należy je wymienić... a nie "na płytce coś się zepsuło" Jakby co zapraszam Twój telefon na ekspertyzę >> http://mi.4xm.pl/zlec-naprawe.html
Bartek_N3P Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Cytat Albo masz zabrudzone gniazdo i wystarczy je wyczyścić - lub uszkodzone - wówczas należy je wymienić... a nie "na płytce coś się zepsuło" No właśnie tu jest problem, bo pierwszy raz byłem u nich w kwietniu - wtedy jack w ogóle mi nie łapał, to znaczy ciągle przerywał dźwięk po wpięciu słuchawek. Wymienili jacka i było spoko. Po około 3 tygodniach pojawił się ten problem - zaniosłem im go na naprawę gwarancyjną tego jacka(mają na to 30 dni) i przez tydzień z nim walczyli, bo żadne jacki niby nie chciały działać i ten problem dalej jest. Ponieważ nie wymienią płyty głównej oddali mi telefon i kasę za tę naprawę. Czyli to nie do końca chyba jest tak, jak sugerujesz. Edytowane 15 Maja 2017 przez Bartek_N3P
EnJoy89 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Miałem to samo. Przeczyściłem wykałaczką i działa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Bartek_N3P Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 9 minut temu, EnJoy89 napisał: Miałem to samo. Przeczyściłem wykałaczką i działa Próbowałem, może nie umiem tam grzebać(albo za bardzo się boję, że uszkodzę?) i efektu brak
EnJoy89 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 A jaką masz wersję Romu?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Bartek_N3P Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Android 6.0.1, MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.4.27(rozwojowa)
mrok31337 Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 U mnie coś takiego było, po zainstalowaniu programiku SoundAbout problem zniknął
Bartek_N3P Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 A co dokładnie ustawiłeś w tym programie? Bo sama instalacja raczej to za mało.
mrok31337 Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Nic, appka dostała dostęp do powiadomień i wszystko wróciło do normy.
Bartek_N3P Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Dałem dostęp, nic się nie zmieniło, dalej widnieje ikonka.
Rekomendowane odpowiedzi