Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ponieważ nawet gdy odłączę słuchawki od telefonu to nadal pokazuje mi się na pasku powiadomień to, że są podpięte i dźwięki nie działają

Wersja MIUI:

MIUI Global 8.0 Stabilna  8.0.5.0(LHOMIDG)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam problem ze swoim Note'm.
Na górnej belce wciąż mam ikonkę że podłączony jest zestaw słuchawkowy.
Z tego powodu nie mogę normalnie rozmawiać, jedynie przez tryb głośnomówiący(nie mam słuchawek z mikro) - inaczej ani ja, ani rozmówca się nie słyszymy.
W serwisie teletorium powiedzieli, że to raczej wina czegoś na płycie głównej i oni tego nie wymieniają ani nie naprawiają.
Jest jakaś szansa, że to się da naprawić bez kupowania drugiego telefonu? I ewentualnie jakie koszty tego by były?
P.S. Telefon jest dość mocno wygięty, to mogło wpłynąć na tę wadę?

Opublikowano
6 minut temu, Bartek_N3P napisał:

W serwisie teletorium powiedzieli, że to raczej wina czegoś na płycie głównej i oni tego nie wymieniają ani nie naprawiają.

Niestety ten serwis to typowy tzw "sebix za rogiem" który umie wymienić digitizer w iPhone 4 na płynny klej... ;))

Albo masz zabrudzone gniazdo i wystarczy je wyczyścić - lub uszkodzone - wówczas należy je wymienić... a nie "na płytce coś się zepsuło" 

Jakby co zapraszam Twój telefon na ekspertyzę >> http://mi.4xm.pl/zlec-naprawe.html

Opublikowano (edytowane)

Cytat

Albo masz zabrudzone gniazdo i wystarczy je wyczyścić - lub uszkodzone - wówczas należy je wymienić... a nie "na płytce coś się zepsuło" 

No właśnie tu jest problem, bo pierwszy raz byłem u nich w kwietniu - wtedy jack w ogóle mi nie łapał, to znaczy ciągle przerywał dźwięk po wpięciu słuchawek. Wymienili jacka i było spoko. Po około 3 tygodniach pojawił się ten problem - zaniosłem im go na naprawę gwarancyjną tego jacka(mają na to 30 dni) i przez tydzień z nim walczyli, bo żadne jacki niby nie chciały działać i ten problem dalej jest. Ponieważ nie wymienią płyty głównej oddali mi telefon i kasę za tę naprawę.
Czyli to nie do końca chyba jest tak, jak sugerujesz.

Edytowane przez Bartek_N3P
Opublikowano
9 minut temu, EnJoy89 napisał:

Miałem to samo. Przeczyściłem wykałaczką i działa emoji14.png

Próbowałem, może nie umiem tam grzebać(albo za bardzo się boję, że uszkodzę?) i efektu brak :D

• mrosi odblokował(a) ten temat
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...