Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Witam, jestem nowy na tym forum. Dzisiaj przyszedł mi używany Xiaomi Mi 4 LTE i mam z nim kilka problemów. Poprzedni sprzedający mówił że nie działa TYLKO LTE i że to być może wina romu. Jednak w telefonie nie działa nawet 3G, jest tylko to "e" czyli chyba EDGE o ile się nie mylę. Do tego nie podświetlają się 2 z 3 przycisków dotykowych pod ekranem i aparat ma jakieś dziwne plamy podczas robienia zdjęć. Moje pytanie do was czy idzie to jakoś naprawić, na przykład przez zmianę właśnie romu. Jeśli nie to co zrobić z takim telefonem?
RegimeOfTerror Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Ja bym się nie bawił tylko wołal kasę z powrotem, bo wcisnął Ci jakiegoś bubla.
Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) No tak, a jak koles się nie odezwie i zostanę z nim to muszę coś robić... Najbardziej to mi zależy na tym internecie... bez aparatu się jeszcze obejdę... Edytowane 31 Października 2016 przez Mionsh
Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 Tak. Srpzedający nie chce dokonać zwrotu... Proszę o jakąś pomoc z waszej strony :/
tpawel Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Jak Ty go kupiles?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 Normalnie, przez allegro. Ale miało nie działać tylko lte, ponoć zepsuło się po zmianie romu więc jakby ktoś mógł podrzucić jakąś instrukcje lub wyjaśnić bo ja jestem trochę zielony w tym temacie
michalek8 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Ponoc? sprawdz przede wszystkim jaki masz sysyem zainstalowany. Poza tym skoro tylko LTE mialo nie dzialac to czemu godzic sie na zepsuty aparat i przyciski? Nie wiem jak dziala ochrona na allegro, ale raczej bym tego nie odpuscil.
Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 System to MIUI 8.1 by xiaomi.eu 6.10.20 (rozwojowa) bo chyba o to chodzi? No nie wiem, ja nie mam zamiaru się po jakichs sądach ciągać... Czekam na jakieś instrukcje co mam zrobić z tym :/
zielonyBB Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Ale kolego, zrozum, przy całej dobrej woli, żaden ROM nie naprawi przycisków ani plam na aparacie. Przykro to mówić ale trafiłeś trefną sztukę i koniec. Ochrona kupujących na Allegro po coś jest, trzeba próbować skorzystać, do sądu jeszcze daleko. Powodzenia !Wysłane z MI5
Mionsh Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 Rozumiem, ale ja tutaj mówię o braku LTE
zielonyBB Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 A masz 3G, H, H+ ? W jakiej sieci SIM ?Wysłane z MI5
RegimeOfTerror Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 No ale jak ma xiaomi.eu wgrane to co da zmiana ROMu? Nic nie da. Tak jak pisałem zwracaj bubla. Zawarłeś umowę na odległość więc masz jakiś tam czas na zwrot towaru bez podania przyczyny.
Mionsh Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Nie, nic nie działa. Tylko EDGE. Pan sprzedający powiedział że kogo zwrócić ale wyślę hajs dopiero jak będzie miał telefon u siebie, a średnio mu ufam skoro już w aukcji nakłamał. . . A co gdybym wgral podstawowy Rom, ten chiński bo ponoć gdy telefon miał go to lte działało. . . Tylko nie mogę wejść do trybu download bo gdy przytrzymam vol+ i power to włącza się recovery, chyba że to jest właśnie tryb download, jak tak to sorki
zielonyBB Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 vol- i power. Ma się pojawić obrazek MiTu i napis fastboot.Wysłane z MI5
Mionsh Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Okej dzięki. Jak wgram chiński Rom, napiszę czy się naprawilo
Acid Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 16 godzin temu, Mionsh napisał: Ale miało nie działać tylko lte, ponoć zepsuło się po zmianie romu Jak można być tak naiwnym? To nie mogłeś tutaj wrzucić aukcji i zapytać ludzi? To już nie lepiej było kupić jakiś nowy telefon (np. Redmi 3) z prawdziwej sprzedaży zamiast szukać lewych okazji na bazarach allegro? Na szybko z opisu wynika, że koleś wcisnął ci model LTE TD który za ch... iny nie zadziała w LTE ani 3G w Europie, poza tym miał wymianę LCD pewnie już raz skoro te przyciski się nie świecą. W oryginałach to się zdarza bardzo rzadko natomiast jest to typowy wynik montażu LCD kiepskiej jakości (z gorszym reflektorem). Aparat też do wymiany. Gratuluję, świetny wybór.
Mionsh Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 No jak widać można ;/ a da się sprawdzić czy jest to LTE TD ?
darer Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Możliwe że tel był utopiony i źle suszony więc nie zrobisz pewnie nic można spróbować umyć wszystko jeszcze raz ale jak jesteś zielony to lepiej walcz o zwrot kasy. Wyślij do gościa tel za pobraniem.
Acid Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 No jak widać można ;/ a da się sprawdzić czy jest to LTE TD ? Tak. Po prostu wrzuć zdjęcie etykiety na pudełku. Wysłane z mojego MI 5
Mionsh Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Dobra, LTE wróciło. Zostaje kwestia aparatu i podświetlenia klawiszy... Niestety sprzedający nie chce przyjąć telefonu za pobraniem :/ Temat uważam za zamknięty, na LTE pomogło przywrócenie chińskiego ROMu
Rekomendowane odpowiedzi