Skocz do zawartości

Downgrade MArshmallow to Lollipop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dasz radę, sam. Według poradnika co wyżej dałem i jak będziesz pobierał rom to bierzesz ten Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download

Będzie Android 5.1 i Miui 8. Tylko po pewnym czasie też dostanie Androida 6 więc przed aktualizacją patrz na forum czy to nastąpiło. 

Opublikowano (edytowane)

@adrx skąd pobiorę ten sterownik?

Zainstalowałem MiFlasha ale nie widzę nic, tego sterownika na kompie abym mógł go zainstalować :( tak jak jest tam na obrazku

Screenshot 2016-11-13 19-36-49.jpg

To zainstalowałem przez driverpack solution

Pomyliłem się dałem sciezke: C:\Users\Administrator\Desktop\MIUI\images

zamiast C:\Users\Administrator\Desktop\MIUI

Próbowałem jeszcze raz zflashować jak sie skończyło

było success ( jak dałem ścieżkę: C:\Users\Administrator\Desktop\MIUI\images)

jak jeszcze raz chciałem i z poprawną sciezka to mam tak:

Screenshot 2016-11-13 21-02-09.jpg

Edytowane przez demoxik
Opublikowano (edytowane)

Źle, źle i jeszcze raz źle. Ogólnie ten poradnik jest napisany AŻ ZA DOBRZE bo ja np. szczerze pominąłem aktualizacje/instalowanie tego sterownika i zadziałało. Zrób tak: Odinstaluj MiFlasha oraz najlepiej po odinstalowaniu wyczyść komputer/laptop ze śmieci oraz posprzątaj rejestr, obydwie rzeczy zrobisz w CCleaner i następnie uruchom ponownie komputer. Zainstaluj ponownie MiFlash. Wejdź w tryb EDL jak napisane jest w tym poradniku. Pobrany ROM najlepiej rozpakuj na pulpit przez WinRAR'a ponieważ w 7-zip czasem trzeba 2 razy. TERAZ najważniejsza rzecz danie poprawnie ścieżki do ROM'u. Jak napisałem wypakowany ROM najlepiej daj na pulpit. Przechodzisz do MiFlasha i klikasz select. Następnie klikasz ROM który jest na pulpicie i to tyle. NIE WYBIERASZ JUŻ NASTĘPNEGO FOLDERU JAKIM JEST IMAGES. 

Poprawna ścieżka wygląda tak (na przykładzie MIUI Global dla Redmi Note 3 Pro Kenzo) C:\Users\Administrator\Desktop\kenzo_global_images_V8.0.6.0.LHOMIDG_20161025.0000_5.1_global

Po Desktop tak to musi wyglądać, a nie jak w Twoim przypadku masz zaznaczony jakiś folder MIUI. 

Edytowane przez flexeii
Opublikowano

Właśnie czasami były problemu jak ścieżka była za długa. Windows może się pogubić jak ma dużo znaków. U mnie było E:\kenzo (gdzie kenzo to ten folder kenzo_global_images_V8.0.6.0.LHOMIDG_20161025.0000_5.1_global)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...