Skocz do zawartości

Zakupić teraz, czy poczekać do końca roku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Nie mam zamiaru kierować się stereotypami typu (łeee chinol , gdzie ty to naprawisz ).
Więc zamierzam rozpocząć przygodę z Xiaomi . Padło akurat na mi5, z góry mówie że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o tę marke. 
I otóż moje pytania 
Jak z funkcjonalnością w tych urządzeniach, czy możliwosciami doganiają standardowego androida (słyszałem że xiaomi bardzo mocno ingeruje w system dlatego pytam )? 
Czy urządzenia są w pełni spolszczone oraz wspierane ?
Kupić teraz, czy się wstrzymać do nowego roku ze względu na cene, czy spadek nie bedzie tak odczuwalny ? 
O co dokładnie chodzi z nieoficjalnym miui, czym sie różni i które oprogramowanie jest warte zachodu ? 
I jak oceniacie owy sklep http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html taniej Xiaomi z free shippingiem nie znalazłem .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Strawqens napisał:

Witam 
Nie mam zamiaru kierować się stereotypami typu (łeee chinol , gdzie ty to naprawisz ).
Więc zamierzam rozpocząć przygodę z Xiaomi . Padło akurat na mi5, z góry mówie że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o tę marke. 
I otóż moje pytania 
Jak z funkcjonalnością w tych urządzeniach, czy możliwosciami doganiają standardowego androida (słyszałem że xiaomi bardzo mocno ingeruje w system dlatego pytam )? 
Czy urządzenia są w pełni spolszczone oraz wspierane ?
Kupić teraz, czy się wstrzymać do nowego roku ze względu na cene, czy spadek nie bedzie tak odczuwalny ? 
O co dokładnie chodzi z nieoficjalnym miui, czym sie różni i które oprogramowanie jest warte zachodu ? 
I jak oceniacie owy sklep http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html taniej Xiaomi z free shippingiem nie znalazłem .

@EDIT

Aa to wersja 3/64. Cenowo ok ale licz się z tym że wciąż możesz zapłacić VAT i właściwie nie masz gwarancji.

Edytowane przez Brendol
Opublikowano
1 godzinę temu, Strawqens napisał:

No a jaka jest pewność że otrzymam gwarancje z polecanych przez was sklepów ?

Z Ibuygou masz dwuletnią gwarancję w PL, najlepsza że wszystkich.

W banggood podobno działa również w miarę dobrze. 

Reszta jest równoznaczna prawie z brakiem gwarancji.

Opublikowano

6 godzin temu, Strawqens napisał:

No a jaka jest pewność że otrzymam gwarancje z polecanych przez was sklepów ?

Powiem tak: pewności nie masz. Natomiast z tego co się orientuje to generalnie z gwarancji na ibg ludzie są zadowoleni. Nie widziałem na tym forum wypowiedzi w których ktoś czułby się oszukany przez ten sklep i nie zostałaby uznana jego słuszna gwarancja (no chyba ze takie negatywne opinie są usuwane ze względu na bliską współpracę forum z ibg 8-)).

Opublikowano

A jak to jest z tym oprogramowaniem ? Słyszałem że modele wydane na rynek chiński beda miały problem z odblokawnie bootloadera. Jaka jest pewnosc ze bede mógł mieć jezyk pl w moim xiaomi  .? Chyba że czegos nie wiem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...