Strawqens Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Witam Nie mam zamiaru kierować się stereotypami typu (łeee chinol , gdzie ty to naprawisz ). Więc zamierzam rozpocząć przygodę z Xiaomi . Padło akurat na mi5, z góry mówie że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o tę marke. I otóż moje pytania Jak z funkcjonalnością w tych urządzeniach, czy możliwosciami doganiają standardowego androida (słyszałem że xiaomi bardzo mocno ingeruje w system dlatego pytam )? Czy urządzenia są w pełni spolszczone oraz wspierane ? Kupić teraz, czy się wstrzymać do nowego roku ze względu na cene, czy spadek nie bedzie tak odczuwalny ? O co dokładnie chodzi z nieoficjalnym miui, czym sie różni i które oprogramowanie jest warte zachodu ? I jak oceniacie owy sklep http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html taniej Xiaomi z free shippingiem nie znalazłem .
Brendol Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) 3 godziny temu, Strawqens napisał: Witam Nie mam zamiaru kierować się stereotypami typu (łeee chinol , gdzie ty to naprawisz ). Więc zamierzam rozpocząć przygodę z Xiaomi . Padło akurat na mi5, z góry mówie że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o tę marke. I otóż moje pytania Jak z funkcjonalnością w tych urządzeniach, czy możliwosciami doganiają standardowego androida (słyszałem że xiaomi bardzo mocno ingeruje w system dlatego pytam )? Czy urządzenia są w pełni spolszczone oraz wspierane ? Kupić teraz, czy się wstrzymać do nowego roku ze względu na cene, czy spadek nie bedzie tak odczuwalny ? O co dokładnie chodzi z nieoficjalnym miui, czym sie różni i które oprogramowanie jest warte zachodu ? I jak oceniacie owy sklep http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html taniej Xiaomi z free shippingiem nie znalazłem . @EDIT Aa to wersja 3/64. Cenowo ok ale licz się z tym że wciąż możesz zapłacić VAT i właściwie nie masz gwarancji. Edytowane 29 Października 2016 przez Brendol
Strawqens Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) No a jaka jest pewność że otrzymam gwarancje z polecanych przez was sklepów ? Edytowane 29 Października 2016 przez Strawqens
Brendol Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 1 godzinę temu, Strawqens napisał: No a jaka jest pewność że otrzymam gwarancje z polecanych przez was sklepów ? Z Ibuygou masz dwuletnią gwarancję w PL, najlepsza że wszystkich. W banggood podobno działa również w miarę dobrze. Reszta jest równoznaczna prawie z brakiem gwarancji.
XiaoRén Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 6 godzin temu, Strawqens napisał: No a jaka jest pewność że otrzymam gwarancje z polecanych przez was sklepów ? Powiem tak: pewności nie masz. Natomiast z tego co się orientuje to generalnie z gwarancji na ibg ludzie są zadowoleni. Nie widziałem na tym forum wypowiedzi w których ktoś czułby się oszukany przez ten sklep i nie zostałaby uznana jego słuszna gwarancja (no chyba ze takie negatywne opinie są usuwane ze względu na bliską współpracę forum z ibg ).
Strawqens Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 A jak to jest z tym oprogramowaniem ? Słyszałem że modele wydane na rynek chiński beda miały problem z odblokawnie bootloadera. Jaka jest pewnosc ze bede mógł mieć jezyk pl w moim xiaomi .? Chyba że czegos nie wiem
XiaoRén Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Możesz zamówić z global romem i bedziesz miał język pl ze wszystkimi usługami google. W innym przypadku bedziesz musiał odblokować bootloader: i zainstalować soft miui Polska: https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/
qwerty Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Na ibuygou standardowo jest global rom czy trzeba do nich napisać?
XiaoRén Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 31 minut temu, qwerty napisał: Na ibuygou standardowo jest global rom czy trzeba do nich napisać? Mi się wydaje że trzeba poprosić (ale ręki sobie uciąć nie dam).
Elderbary Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi