Skocz do zawartości

Aktualizacja redmi 3s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowym uzytkownikiem xiaomi redmi 3s, swój egzemplarz zakupilem na stronie technos-online wraz z opcją odblokowania i instalacji oprogramowania miuipolska. Chciałbym sie dowiedziec dlaczego nie mogę zaktualizować systemu i ewentualnie co zrobic zeby aktualizacje przychodzily automatycznie i opinię jakie wyjscie bedzie najlepsze. Nizej screeny

Screenshot_2016-10-29-02-30-00-442_com.android.settings[1].png

Screenshot_2016-10-29-03-34-14-111_com.android.updater[1].png

Opublikowano

Nie przeczytałeś też tego co napisane na drugim screenie pod Miui8. "Sprawdź dostępność aktualizacji na miuipolska.pl". Samo się nie z aktualizuje, trzeba ręcznie. 

• Like 2
Opublikowano

Czyli mam zaktualizować według tego podpunktu? I jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy ten system jest czysty bez żadnych modyfikacji sprzedawcy

Screenshot_2016-10-29-09-30-05-498_com.android.chrome.png

Opublikowano

1. Pobierasz rom (oczywiście odpowiedni), możesz go pobrać przez aplikację Aktualizacje - trzy kropki w prawym górnym rogu - pobierz xiaomi.eu.

2. Uruchamiasz TWRP. Najprościej apka Aktualizacje - trzy kropki - uruchom w recovery.

3. Kopia

4. Instaluj - wskazujesz rom, ewentualnie dodatki.

5. Restart.

Xiaomi.eu jest jak najbardziej custom romem, modyfikowanym.

Opublikowano

Przy pierwszym podpunkcie wyskakuje coś takiego, tyle że z tego co widzę wcale nie mam najnowszej wersji więc nie wiem o co chodzi. A z pytaniem o modyfikacje chodziło mi bardziej o to czy nie jest to jakiś tajwański czy jakiś inny zmodyfikowany rom

Screenshot_2016-10-30-11-51-35-832_com.android.updater.png

Opublikowano

wszystko wygląda ok, na Twojej wersji może jeszcze nie działać aktualizacja przez updater, ściągnij najnowszy rom do pamięci telefonu i zrób aktualizację z pliku zip albo zostań na tym, który masz jeśli wszystko działa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...