Refined Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam. Wczoraj dostałem nowego Xiaomi mojego kolegi, któremu zamówiłem z Chin, ale jest uszkodzony. Co każde włączenie telefonu po załadowaniu systemu telefon resetuje się przynajmniej 1 lub 2. Po tym jak przestanie i załaduje się, podziała może z 1-2 min i znowu reset, i tak ciągle w kółko, natomiast jeśli telefon się włączy i zostawi go w świętym spokoju.. działa cały czas. Nawet instalowałem czystego oryginalnego MIUI robionego przez Xiaomi, ale nadal problem występuje. Co to może być ? Filmik prezentujący problem: https://www.dropbox.com/s/rmd5b678q0exi ... 155633.3gp
betonixx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Telefon oryginalny? Jak się włącza pojawia się logo SnapDragon, jest recovery? Spróbuj wrzucić polską najnowszą wersje romu?
Eru Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie wiem co masz wgrane ale ta boot animacja nie wygląda jak z orygionalnego Mi2S.
Refined Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2014 Telefon jest oryginalny, ponieważ z tyłu jest kod weryfikacyjny do sprawdzenia na stronie głównej Xiaomi. Jeśli obejrzysz filmik na samym początku było logo brandu. Telefon ma wgrany już CWM. I zrobiłem 2 rzeczy - Najpierw zainstalowałem czyściutki MIUI Xiaomi 3.6 coś tam, gdzie faktycznie było złote logo i logo qualcommu na dole, nadal taki sam problem występował - Następnie zainstalowałem najnowszego MIUI przez CWM właśnie z miuipolska, i problem nadal występuje.
Eru Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 To ślij na gwarancje - może coś jest nie tak z płytą główną, lub inną częścią.
Refined Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2014 No i właśnie tu jest problem - wysyłanie na gwarancję to jest ogromne ryzyko, nie ważne w jakim sklepie się kupuje , na szczęście sprzedawca nie ma jeszcze tych pieniędzy, bo kupowałem z aliexpress i czeka na potwierdzenie otrzymania, ale co nie zmienia faktu że jednak odesłanie na gwarancję to praktycznie strata telefonu.
betonixx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Załóż spór i go zwróć, nie reklamuj. Mi jak przysłali fake z ali to zwracałem, koszt przesyłki do chiń to 30 zł do pół kg listem. Jak chińczyk odebrał dostałem zwrot od ali.
Acid Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Tak z ciekawości w Settings > About phone > jest napisane MI2S czy MI2SC?
Refined Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2014 No cóż.. mi chyba też nie pozostanie nic innego jak reklamowanie i zwracanie. @Acid - pisze tam MI 2S Android Version 4.1.1 JRO03L MIUI Version- MIUI-4.1.24 Przy okazji na android forum spytałeś się mnie o wgrywanie ROMu przez MiFlash - tak, po tym pierwszym MIUI z brandem na China Unicom pobrałem z tąd http://en.miui.com/thread-1885-1-1.html MIUI w wersji 3.6.28 pod MiFlash. Był problem Następnie MIUI od MIUIPolska - nadal problem Przed chwilą zainstalowałem najnowszy czyściutki MIUI od Xiaomi też właśnie w wersji 4.1.24 tak jak podałem wyżej i nadal problem występuje.
latet Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Czy tak samo się dzieje po zdjęciu klapki z przyciskami?
Refined Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2014 @Latet - tak, właśnie przed chwilą zdjąłem klapkę, chwilę się pobawiłem i reset .
Rekomendowane odpowiedzi