Zexon72 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Wtedy w razie draki podeślesz go do mnie na serwis na akcję ratunkową A tak serio to jeśli zrobisz wszystko zgodnie z poradnikiem to nic nie powinno się stać
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 4 minuty temu, Zexon72 napisał: Wtedy w razie draki podeślesz go do mnie na serwis na akcję ratunkową A tak serio to jeśli zrobisz wszystko zgodnie z poradnikiem to nic nie powinno się stać Jak zaczne flashować to trzeba zaznaczyć jakieś konkretne pliki czy cały katalog z plikami potrzebnymi do flaszowania ?
MaccO Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 W miFlashu zaznaczasz folder z romem
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 4 minuty temu, MaccO napisał: W miFlashu zaznaczasz folder z romem Czy flashować muszę w trybie EDL ?? Czy mogę w trybie Fastboot ??
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 3 minuty temu, MaccO napisał: W trybie EDL. I masz pewność że pójdzie wszystko gładko ??
MaccO Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 U mnie poszło bez problemu. Trzymaj się poradnika, możliwe że masz już zainstalowane poprawne sterowniki Qualcomm, więc nie musisz już aktualizowaćWysłane z mojego Redmi Note 3
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Sterowniki Są niby aktualne , ale jak podłączyłem telefon i mi flash wykrył to w porcie LPT nie mi nie pokazywało tylko jako urządzenie przenośne. No dobra , mam jeszcze trochę czasu zanim skonczy mi się czas do odblokowania.
adrx Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 @blejdzik W Windowsie w trayu (na dole po prawej) jak podłączysz telefon to pojawi się ikonka, jak ją klikniesz to zobacz czy czasami sterowniki się nie ładują a przeważnie trochę to trwa, jak będzie komunikat że wszystko ok to wtedy próbuj, a jak pasek postępu to czekaj.
MaccO Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 W porcie LPT? Powinno być w COM. Wysłane z mojego Redmi Note 3
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Co jeśli nie pomoże wgranie china dev , bo takie przypadki były , też mi flashem mogę wgrać Stable global rom ??
adrx Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 1 minutę temu, blejdzik napisał: Co jeśli nie pomoże wgranie china dev , bo takie przypadki były , też mi flashem mogę wgrać Stable global rom ?? No ja miałem taki przypadek. Możesz wrócić do global rom przez miflash. Ja wtedy wróciłem do global dev i mam do teraz.
MaccO Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 Możesz, w moim przypadku odblokowywałem na global dev, aczkolwiek na china też będzie dobrze.
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Przed chwilą, adrx napisał: No ja miałem taki przypadek. Możesz wrócić do global rom przez miflash. Ja wtedy wróciłem do global dev i mam do teraz. O to fajnie , generalnie chodzi o to że jak wgram china dev i jak nie odblokuje mi BL , to czy będę mógł powrócić do Stable. Tylko pytanie , dlaczego po wgraniu china dev czasami nadal nie można odblokowac BL
adrx Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Przed chwilą, blejdzik napisał: Tylko pytanie , dlaczego po wgraniu china dev czasami nadal nie można odblokowac BL Nie wiem. Na oficjalnym forum pisali żeby poczekać parę dni a nawet dłużej i niektórym osobom wtedy działało. Mi już się nie chciało sprawdzać.
MaccO Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 I jeszcze jedno ROM rozpakuj Winrar'em, bo jeśli rozpakujesz 7-zip to czasami są problemy.
blejdzik Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) 8 minut temu, MaccO napisał: I jeszcze jedno ROM rozpakuj Winrar'em, bo jeśli rozpakujesz 7-zip to czasami są problemy. Aha , winrar nie widzi podwójnego rozpakowania , 7 zip widział bez problemu. Ok , dałem rozpakuj do... i dał radę , dlaczego 7 zip są błędy ?? Edytowane 5 Listopada 2016 przez blejdzik błąd
MaccO Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Czasami 7-zip nie widzi podwójnego rozpakowania. https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/#comment-24920
NoiRioN Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Moment , bo po drodze się zgubiłem. Chce zainstalować global dev lub china dev, a następnie odblokować bootloader i zainstalować miuipolska. Mam global stable. Próbowałem global dev przez updater ale nie umie zweryfikowac pliku zip od xiaomi. Muszę więc użyć XiaomiFlash. No i tu mam problem, bo ja mam same archiwa zip więc skąd tu dyskusje o tar, tar.gz, tgz, tar.bz itp.? Do Flasha trzeba jakieś inne romy brać z innego miejsca niż do updatera? Może ktoś mi to rozjaśnić, bo myślałem już że wiem co robić a tu nagle dezorirntacja po przeczytaniu tego wątku...
MaccO Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Rom bierzesz z tąd http://en.miui.com/a-234.html i rozpakowywujesz. W trybie EDL flashujesz miFlashem.Wysłane z mojego Redmi Note 3
camel77 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam wszystkich. Przepraszam że podłączam się pod temat ale mam podobny problem. Dostałem zgodę na odblokowanie tel. W Mi unlock pokazuje mi sie Czy ktoś może coś pomóc, nie wiem co robię nie tak? Wersję mam taką Telefon sprowadzony od Goldway
MaccO Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Musisz wrzucić wersję global dev.Wysłane z mojego Redmi Note 3
pawel0415 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 21 minut temu, camel77 napisał: Witam wszystkich. Przepraszam że podłączam się pod temat ale mam podobny problem. Dostałem zgodę na odblokowanie tel. W Mi unlock pokazuje mi sie Czy ktoś może coś pomóc, nie wiem co robię nie tak? Wersję mam taką Telefon sprowadzony od Goldway Na dobrym koncie się zalogowałeś ? Czasem się logowałem przez numer a czasem przez e-mail a to zupełnie różne konta i musisz w sms sprawdzić dla jakiego konta masz zgodę i to samo konto ma być w tel. Oczywiście find my device włączony ? 1
Zexon72 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @pawel0415 wgraj za pomocą MiFlash rom 'China Developer" i wtedy spróbuj odblokować. Na Global Stable czasem są problemy, także u siebie na serwisie nawet nie próbuję robić unlocka na nim - z automatu leci China Dev.
MaccO Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 @pawel0415 wgraj za pomocą MiFlash rom 'China Developer" i wtedy spróbuj odblokować. Na Global Stable czasem są problemy, także u siebie na serwisie nawet nie próbuję robić unlocka na nim - z automatu leci China Dev. Jest jakaś różnica, czy odblokowywuje się na China Dev czy Global dev? U siebie odblokowałem na Global dev bez problemu, gdy na Stable nie mogłem.Wysłane z mojego Redmi Note 3
Zexon72 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 28 minut temu, MaccO napisał: U siebie odblokowałem na Global dev bez problemu, gdy na Stable nie mogłem. Odblokowałeś 1-2 telefony, a ja podaję statystykę z doświadczenia na kilkuset egzemplarzach RMN3pro 1
blejdzik Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 O widzę że sam nie jestem z tym problemem , ja się muszę śpieszyć z tym china dev bo jeszcze trochę i minie mi pozwolenie o unlock , całe szczęscie że w trybie EDL mi flas zaczął widzieć telefon :D:D
NoiRioN Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Jak jest limit ważności pozwolenia?
blejdzik Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) 22 minuty temu, NoiRioN napisał: Jak jest limit ważności pozwolenia? Już wszystko wyjaśnione , jest bezterminowe. Edytowane 6 Listopada 2016 przez blejdzik
NoiRioN Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) OK, udało się wszystko, tylko po wszystkim telefon utknął na logo MI. Grzeje się, ale nie widać, aby cokolwiek robił. I tak już od 20 minut. DEV instalował się w ten sposób na oko 10 minut... Jakieś podpowiedzi? OK PRZEPRASZAM Kwestie aktualizacji ROMu powinienem poruszyć w innym wątku. Wracając do odblokowania, udało się - trzeba było ponownie revertować sterownik Androida w trybie Fastboot do 9.0 (ew. 7.1) zamiast 11.0, który uparcie instaluje Windows. Edytowane 8 Listopada 2016 przez NoiRioN 1
Rekomendowane odpowiedzi