Skocz do zawartości

Redmi Note 4 - root bez "unlock bootloader" i TWRP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam na imię Piotrek, to mój pierwszy post na forum.

Bardzo proszę o odpowiedź na jedno pytanie:

Czy można zrobić ROOT'a w moim telefonie bez odblokowywania bootloadera i instalacji TWRP ?

W załączeniu screenshoot z wersją systemu.

Miałem/mam kilka telefonów i na każdym mam TWRP i ROOT'a, ale w przypadku

Xiaomi ilość poradników i sposobów instalacji softu, oraz sam sposób odblokowywania bootloadera

trochę mnie przeraża, poza tym aktualny ROM jest dla mnie ok, stabilny, SOT na poziomie 6h, jestem zadowolony,

więc zależy mi na samym ROO'cie.

Przy okazji poszukiwań i czytania poradników znalazłem plik z supersu:

BETA-SuperSU-v2.67-20160121175247.zip

czy mógłbym go zflashować z poziomu Aktualizacje systemowe->...->Zainstaluj aktualizację z pliku .zip ???

Znalazłem jeszcze taka metodę, ale nie wiem, czy zadziała w przypadku mojego modelu (dual sim) ?:

http://en.miui.com/thread-162626-1-1.html

Dzięki za wyrozumiałość !

--

Piotrek

soft.png

Opublikowano

Cześć @pmedela

Niestety nie możesz nic wgrać , oprócz aktualizacji OTA, która będzie wychodziła Ci kilka tygodni. Powód główny to "ZABLOKOWANY BOOTLOADER" bez odblokowania nie wgrasz Twrp, przez który to najlepiej jest wgrać SuperSu.

Link który podałeś to po pierwsze model z 2015 r ( to jest Redmi Note 4G czyli LTE )i nie ma nic wspólnego z Redmi Note 4 , a poza tym on ma już odblokowany bootloader

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtekmarchewka napisał:

Cześć @pmedela

Niestety nie możesz nic wgrać , oprócz aktualizacji OTA, która będzie wychodziła Ci kilka tygodni. Powód główny to "ZABLOKOWANY BOOTLOADER" bez odblokowania nie wgrasz Twrp, przez który to najlepiej jest wgrać SuperSu.

Link który podałeś to po pierwsze model z 2015 r ( to jest Redmi Note 4G czyli LTE )i nie ma nic wspólnego z Redmi Note 4 , a poza tym on ma już odblokowany bootloader

Dzięki @wojtekmarchewka za odpowiedź.

A czy wie ktoś może, dlaczego w formularzu zgłoszenia do Xiaomi (prośba o odblokowanie

bootloadera) nieaktywny jest box w dolnej części formularza (ten do potwierdzenia nad przyciskiem

"Apply Now" ??? Nie da się go zaznaczyć w żadnej przeglądarce (wszystkie dane oczywiście wprowadzam poprawnie).

Doszedłem do tego momentu i nie mogę wysłać formularza :-(

--

Piotrek

Edytowane przez pmedela
Opublikowano (edytowane)

100%, wszystkie pola wypełniam prawidłowo i właśnie nie da się zaznaczyć kwadracika !

Kliknąć na "Apply Now" się da, ale wtedy formularz się czyści do zera :-)

Wygląda to jak błąd na stronie.

Edit:

Ok, udało się na jakimś starym IE :-)

Dostałem zgodę po 10 min. :-)

Chyba przedwczesna radość :-(

Wykłada się przy 50%

Co można z tym zrobić ?

--

Piotrek

error.PNG

Edytowane przez pmedela
Opublikowano

To co mozesz zrobic to wgrac rom china przez flashtoola a nastepnie china dev przez aktualizacje a nastepnie miunlock.. przeczytaj moj watek o bledzie we fleshloolu

na tym globalu nie odblokujesz bootloadera , przeczytaj to co mowie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...