quba102 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Właściwie esencja problemu zawarta jest w temacie. Odblokowałem bootloader, wrzuciłem TWRP, MIUI.pl się zainstalowało ale nie jestem w stanie wykonać WIPE, za każdym razem zwraca mi komunikat: unable to mount '/data . Na polskim romie zostały chińskie apki i ustawienia. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić? Pozdr. J
wojtekmarchewka Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Na początek zrób najprostszą rzecz przywróć ustawienia fabryczne z poziomu telefonu. Jak nie pomoże to zobacz czy widzi Ci pamięć wewnętrzną w twrp, jeżeli nie, to wrzuć ROM na Sd, zrób format data, następnie advanced wipe zaznacz 4 opcje (dalvik cache,system,cache,data) i rób install
scooby666 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Musisz sformatować pamięć użytkownika. Cytat On TWRP probably you will can't see sdcard, if this happened: Go to MiFlashUnlock folder and open again a Command Window, and connect again your device on fastboot mode Write: fastboot format userdata and click enter (this will erase all your data!! but it's needed to use TWRP!!, have a full backup for all your files!) Finish, reboot your device on recovery and you'll can now install anything from your media storage To z tutoriala z en.miui.com http://en.miui.com/thread-362948-1-1.html
ajgor Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 U mnie to podziałało, przechodziłem z globala na china aby odblokowac bootloader i dalej juz miui polska
Rekomendowane odpowiedzi