Skocz do zawartości
  • 0

problemy z użytkowaniem

Pytanie

Opublikowano

Mam kilka problemów z korzystaniem z MIUI - nie wiem czy to błąd czy po prostu nie umiem jeszcze obsługiwać

1. w Kalendarzu systemowym nie mogę podpiąć konta google - przy próbie dodania konta mam komunikat, że konto już istnieje (bo jest w telefonie). po zainstalowaniu Kalendarza google wszystko jest ok, ale to tylko częściowe i mało eleganckie rozwiązanie bo wolę nie mieć zbędnych aplikacji.

2. nie mogę zmienić dźwięku dla powiadomień - cokolwiek bym ustawił i tak cały czas jest ten sam dźwięk, którego nie słyszę podczas normalnego użytkowania. dźwięk dzwonka i sms mogę normalnie zmieniać

3. nie działa nagrywanie rozmów - nagrywa tylko mój głos

4. po zminimalizowaniu aplikacji po kilku minutach są one kończone - sprawdzone na TuneIn Radio i nawigacji

5. po aktualizacji do v 4.1.24 nie mam możliwości kasowania grupowo wątków sms

Czy ktoś może mi podpowiedzieć rozwiązanie?

Używam HTC One S (S4) MIUI: 4.1.24

s01

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
3. nie działa nagrywanie rozmów - nagrywa tylko mój głos

No, na to to bym akurat nie liczył na telefonach innych niż Xiaomi.

Ale polecam ten Call Recorder https://play.google.com/store/apps/deta ... rder&hl=pl , powinien działać, choć też jest dość kapryśny co do sprzętu. Na Xperii NeoV przeszedłem drogę przez mękę zanim znalazłem program, który dobrze nagrywa rozmowy no i to właśnie ten.

Z kolei na RedRice ten Call Recorder nie działa. Szkoda, bo systemowe nagrywanie, choć poprawnie wyłapuje głos rozmówcy (jest tak samo głośny jak mój) to jednak masakruje nagrania na etapie kompresji do mp3 o szaleńczo niskich parametrach, na które o ile wiem wpływu nie ma.

W Call Recorder można ustawić nagrywanie do WAV no i wtedy jest tak dobrze, jak to możliwe.

• 0
Opublikowano

dzięki za odpowiedź

z pkt. 4 już sobie poradziłem - ustawiłem własny profil zasilania bo w standardowym zamyka aplikacje w tle po 5 min

ale pojawiło się kolejne pytanie - w jaki sposób nadać dowolnej aplikacji uprawnienia root?

• 0
Opublikowano
Podepnę się do tematu. Co oznacza pojawiająca się na belce ikona - białe kółko, na którym jest litera R.

Roaming?

dzięki za odpowiedź

z pkt. 4 już sobie poradziłem - ustawiłem własny profil zasilania bo w standardowym zamyka aplikacje w tle po 5 min

ale pojawiło się kolejne pytanie - w jaki sposób nadać dowolnej aplikacji uprawnienia root?

Jak apka potrzebuje uprawnienia root to zawsze się pyta o to przy włączeniu.

• 0
Opublikowano

Witam,

posiadam tel. XIAOMI, z MIUI, model MI3W, mój problem to taki, że przy połączeniach wychodzących nie wyświetla się mój numer, niestety nie wiem gdzie w ustawieniach mogę włączyć identyfikację numeru. Bardzo proszę o pomoc w tak banalnej sprawie.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Otwórz aplikację telefon, menu, ustawienia, opcje połączeń, ID rozmówcy i tam są 3 opcje.

Mi3W

Edytowane przez nerwowy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...