Roberttt Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Witam jak jest z LTE w tym fonie. W sieci plus prawie wszędzie mam LTE. Natomiast w innych sieciach pojawia się zadko. Sprawdzalem w terenach poza miejskich, lub małych miastach Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Października 2016 przez Roberttt
0 Nezumi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Normalnie działa LTE, wszędzie łapie obsługiwane pasma. Trzeba pamiętać, że nie wszędzie, gdzie Plus ma LTE, mają też inni operatorzy... Są różne miejsca, różne bts'y, różne inwestycje i priorytety firm...
0 Roberttt Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 Ok, a co z tym pasmem 800? Redmi note 3 pro może go obsługiwać? Kto nadaje na tym paśmie u nas? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
0 kamil9 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 U mnie PLAYa i PLUSa łapie wszędzie. U mnie w mieścińce 7000 nawet 200Mbps idzie Banda 20 w Polsce używają wszyscy operatorzy z wyjątkiem PLUSa (źródło: Wikipedia), ale na praktycznie każdym bardziej zaludnionym terenie będziesz mieć do dyspozycji pozostałe częstotliwości
0 Nezumi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Działają wszystkie pasma prócz B20, które będzie używane na mniej zaludnionych terenach. Jeżeli masz telefon w wersji SE to masz B20, jeżeli nie masz wersji SE, to trzeba czekać na cuda z XDA, już nad tym pracują .
0 Roberttt Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 W wersji Se? Czyli jakiej, jak to sprawdźic Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
0 FromWP Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 5 minut temu, kamil9 napisał: Banda 20 w Polsce używają wszyscy operatorzy z wyjątkiem PLUSa (źródło: Wikipedia), ale na praktycznie każdym bardziej zaludnionym terenie będziesz mieć do dyspozycji pozostałe częstotliwości Źródło kłamie, właśnie Plus coraz częściej używa. 3 minuty temu, Nezumi napisał: Działają wszystkie pasma prócz B20, które będzie używane na mniej zaludnionych terenach. Jeżeli masz telefon w wersji SE to masz B20, jeżeli nie masz wersji SE, to trzeba czekać na cuda z XDA, już nad tym pracują . Nie do końca tak z tymi mniej zaludnionymi obszarami jest. Tu macie mapę z konkretnymi pozwoleniami na stacje bazowe LTE800 w Warszawie i okolicach:
0 Roberttt Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 Raczej SE Nie mam, może uda się to odblokować na RN3 pro bo już pojawiają się jakieś instrukcje ale czy ktoś to sprawdzał Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
0 FromWP Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 4 minuty temu, Roberttt napisał: Raczej SE Nie mam, może uda się to odblokować na RN3 pro bo już pojawiają się jakieś instrukcje ale czy ktoś to sprawdzał Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Niestety nie liczył by na to, nie robili by specjalnych wersji international. Na razie problem braku b20 jest marginalny, ale chyba w najbliższej przyszłości brak tego pasma będzie zauważalny.
0 Nezumi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 2 minuty temu, FromWP napisał: Niestety nie liczył by na to, nie robili by specjalnych wersji international. Na razie problem braku b20 jest marginalny, ale chyba w najbliższej przyszłości brak tego pasma będzie zauważalny. Odblokowali na Mi4 i MiNote, to i tutaj się uda, jedyny problem z B20 mają na XDA z Mi5, a co do Plusa, to się nie mylą, Plus sprzedał swoje pasma, nie ma nic w B20.
0 FromWP Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Przed chwilą, Nezumi napisał: Odblokowali na Mi4 i MiNote, to i tutaj się uda, jedyny problem z B20 mają na XDA z Mi5, a co do Plusa, to się nie mylą, Plus sprzedał swoje pasma, nie ma nic w B20. Informacje różnych źródeł są sprzeczne, rzeczywiście Plus oficjalnie zadeklarował że nie będzie rozwijał b20, ale w tej chwili używa i chyba współpracuje z Aero.
0 Nezumi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 2 minuty temu, FromWP napisał: Informacje różnych źródeł są sprzeczne, rzeczywiście Plus oficjalnie zadeklarował że nie będzie rozwijał b20, ale w tej chwili używa i chyba współpracuje z Aero. Z tego co wiem, to Plus nie rozwija B20, bo nie ma wykupionych częstotliwości, wszystko oddali, chcą się skupić na 1800/2100. Plus ogólnie jest od strony... technicznej... sporo w plecy... Jak chciałem do nich numer przenieść z 2 lata temu, to mi zaśpiewali, że muszę sam z dokumentami latać i czekać po 2-3 miesiące na zgody, pozwolenia, odmowy etc... U innych operatorów klikam "kup" i mam w nosie co się dzieje dalej... No i to całe B20 to moim zdaniem pic na wodę... w mojej miejscowości mam 2 BTS'y z B20, liczyłem, że dzięki nim się poprawi szybkość na innych pasmach, ale szczerze? Jest to samo, więc albo odsetek ludzi z urządzeniami z B20 jest znikomy, albo to nic nie daje...
Pytanie
Roberttt
Witam jak jest z LTE w tym fonie. W sieci plus prawie wszędzie mam LTE. Natomiast w innych sieciach pojawia się zadko. Sprawdzalem w terenach poza miejskich, lub małych miastach
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Roberttt11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi