Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pisałem ostatnio tutaj też temat i zalecono mi zainstalować nowy ROM. Także zabrałem się za to ogólnie było to spowodowane tym że miałem cały czas błąd z Google Plus i napisano mi że to przez oprogramowanie wgrane przez sprzedawcę. Pierwszym krokiem było odblokowanie bootloadera napisałem do Chińczyków dali mi tą zgod,sciaglem to oprogramowanie do unlocka wszytko ok ale przy odblokowywaniu zatrzymuje się na 50% szukałem na yt i tak dalej ,robiłem to wszystko z kontem xiaomi chmura lokalizacja itd i nic.Znalazłem gdzieś na oficjalnym forum xiaomi i na yt że trzeba wygrać dev ROM.Sciaglem ten ROM najnowszy z xiaomi flash nie chciało mi znaleźć urządzenia więc zrobiłem to za pomocą paczki ZIP wrzuconej do telefonu i aktualizacji bezpośrednio z niej,niby coś się dzieje ale za chwilę i tak się włącza i jest ten sam ROM. Spróbowałem za pomocą recovery tutaj znów wyskoczyło mi telefon i kabel USB i nie może zainstalować sterownika MTP, zrobiłem recovery za pomocą kombinacji volume+ i Power wyskoczyły mi chińskie znaczki i ledwo co włączyłem telefon bo nie chciał wstać. Już sam się wiem co robić. Proszę o pomoc. Sory za błędy ale pisze na lsgujscym redmi proszę o pomoc! 

Opublikowano

Poprawiłbym błędy,ale na tak lagującym się nie dało,wiec jeszcze raz przepraszam.

Ogólnie to już mam dość zabawy z tym telefonem i najchętniej to bym to ..........,bo już wystarczająco dużo czasu straciłem na to.

Przy próbie odblokowania bootloadera

FMz49a7.png

Xiaomi MiFlash,wgl go nie wykrywa(nie wiem czy to przez zablokowany bootloader czy jak)

iHIhit2.png

MiPcSuite

NbL9u90.png

Proszę o pomoc jakiegoś speca,bo już naprawdę mi się wszystko miesza i nie wiem co mam zrobić.

Z góry,dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Masz przecież lokalny poradnik, którego chyba nie czytałeś o czym świadczą screeny i twój opis. Robisz wszystko bez sensu.

Może najpierw zacznij od wgrania romu global dev, potem zajmiesz się odblokowywaniem itd. Miflash już masz tylko starą wersję, w poradniku masz link do wersji 2016.04.01, potrzebny jeszcze komputer z win64Bit od win7 w zwyż i najnowszy plik romu fastboot global dev stąd:  http://en.miui.com/thread-383442-1-1.html To jest rom w formacie .tgz musisz to rozpakować np 7zip najprawdopodobniej dwa razy, umieścić folder z rozpakowanym romem bezpośrednio na c: i ten folder wskazać w miflashu, wybrać na dole flash all. Telefon musi być w trybie download do którego wchodzisz z tego chińskiego menu serwisowego które cię przeraziło, ale jak tam klikniesz klawisz drugi od dołu po prawej to się zrobi po angielsku. Telefon w trybie download (inaczej zwany EDL) ma ciemny ekran i nic nie wyświetla, a Miflash wykrywa go pod jakimś portem com. To w skrócie najważniejsze punkty, resztę doczytasz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra dzięki już ogarnąłem,dzięki za tego linka,widziałem to wcześniej ale później nie mogłem tego znaleźć.

Dev najnowszy już wgrany zaraz biorę się za odblokowywanie i wgrywanie xiaomi.eu

Dzieki!.

Update.

Telefon zbootowany,zainstalowana najnowsza wersja xiaomi.eu

Dzięki jeszcze raz za pomoc,tak się z tym męczyłem a było to takie proste.

Edytowane przez FrageN
Opublikowano
Dobra dzięki już ogarnąłem,dzięki za tego linka,widziałem to wcześniej ale później nie mogłem tego znaleźć.
Dev najnowszy już wgrany zaraz biorę się za odblokowywanie i wgrywanie xiaomi.eu
Dzieki!.

Update.
Telefon zbootowany,zainstalowana najnowsza wersja xiaomi.eu
Dzięki jeszcze raz za pomoc,tak się z tym męczyłem a było to takie proste.

No widzisz, więc następnym razem nie wyżywaj się na telefonie, gdy przyczyną jest Twoja głupota tudzież lenistwo. Gratuluję rozwiązania problemu.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...