Skocz do zawartości

RN3P inernational - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym kupić telefon z tego linku http://aze.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-332gb-lte-international/  i w związku z tym mam kilka pytań:

1) czy warto kupić wersję SE - czy nie ma z nią jakichś dodatkowych problemów?

2) jak jest z oprogramowaniem - czy tel nowo otwarty powinien działać bez problemu na tym romie co jest w środku ? Chodzi mi tu o to czy wyjmuję telefon i urzywam i cieszę się dobrym działaniem czy muszę instalować tysiąc rzeczy i grzebać w oprogramowaniu ?

3) jakie są minusy i wady tej wersji po za brakiem szkła i etui

Opublikowano

Na plus na pewno global i pełna obsługa LTE, nowo otwarty telefon powinien działać bez najmniejszego problemu odrazu po wyjęciu z pudełka, na kolejny duży plus zasługuje fakt że nie znajdziesz krzaczastych aplikacji, minusów po miesiącu używania nie stwierdzam (oczywiście poza szkłem i etui).

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
A można wiedzieć gdzie kupowałeś? Opinie o tym sklepie są różne a już raz się przejechałem...

Ja kupowałem od ILTRADE z alledrogo, wszystko w należytym porządku, czas dostawy(wysyłka z Warszawy), kontakt itp. Jedyny minus że cena wyższa niz z zagranicznych sklepów

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja zmówiłem international 2/16GB za 590zł z przesyłką już wliczoną. Zobaczymy co to będzie jak mi przyjdzie telefon czy to jest international czy zwykły pro.

Opublikowano
Ja zmówiłem international 2/16GB za 590zł z przesyłką już wliczoną. Zobaczymy co to będzie jak mi przyjdzie telefon czy to jest international czy zwykły pro.

Gdzie?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, tpawel napisał:

Gdzie?

Np. Tu

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Overseas Edition 4G Phablet     2/16

To takie nazewnictwo Gearbest na produkt przeznaczony na rynek europejski Cena 570 zł ze zwykłą  wysyłką HK ubezpieczoną od zaginięcia

Do tego można skorzystać z popularnej platformy zwracającej 7.5%. Sprawdziłem, działa, zwracają :D szkoda że nie z IBG :(

Edit. Rozmiary podane są jak na zwykłe Redmi Note 3 Pro, ale w specyfikacji podają wiele więcej pasm Lte i jest magiczne B20 :D , w zadanych im pytaniach odpowiadają że na pewno obsługuje te częstotliwość :)

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano
Np. Tu
To takie nazewnictwo Gearbest na produkt przeznaczony na rynek europejski Cena 570 zł ze zwykłą  wysyłką HK ubezpieczoną od zaginięcia
Do tego można skorzystać z popularnej platformy zwracającej 7.5%. Sprawdziłem, działa, zwracają szkoda że nie z IBG
Edit. Rozmiary podane są jak na zwykłe Redmi Note 3 Pro, ale w specyfikacji podają wiele więcej pasm Lte i jest magiczne B20 , w zadanych im pytaniach odpowiadają że na pewno obsługuje te częstotliwość

W Chinach to wiem gdzie kupić, napisał o cenie w zl,wiec myślałem że w PL za tyle gdzieś znalazł;)
Co do cashbackow to nie mam zaufania jakoś. Przez te moje 31 lat życia nauczyłem się że nie ma nic za darmo i tego się trzymam :)

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, wojtekmarchewka napisał:

Np. Tu

Do tego można skorzystać z popularnej platformy zwracającej 7.5%. Sprawdziłem, działa, zwracają :D szkoda że nie z IBG :(

Edit. Rozmiary podane są jak na zwykłe Redmi Note 3 Pro, ale w specyfikacji podają wiele więcej pasm Lte i jest magiczne B20 :D , w zadanych im pytaniach odpowiadają że na pewno obsługuje te częstotliwość :)

Kupilem to samo ale wersje 3/32 za 690 zł o cashback dowiedzialem sie po kupnie juz...na razie plynie...i płynie i płynie :)

Jest nowa promocja mojego o 10 $ niższa 

nowa promocja na gerabest w sensownie cenie 159 $ wersja 3/32 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_437569.html?wid=4&lkid=10119272

do tego kod MIUIT 

Edytowane przez Kyniolus73
Opublikowano (edytowane)

Podepnę się pod temat.Jestem zainteresowany rmn3p international ze względu na lte 800.Nie miałem do tej pory styczności z ta marką.Czy oferta z tej aukcji jest dobra? Chodzi mi o cenę i jakość obsługi sklepu.Można brać tam spokojnie? 

http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-5-5-Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-371104.html

Edytowane przez pawo24
Opublikowano

Za 5 euro więcej masz tam złotą wersję ale "ES stock". To jest z ich magazynu w Hiszpanii, tzn ze na pewno nie zapłacisz cła i dostaniesz tel trochę szybciej.
Moim zdaniem sklep OK, ja od nich brałem kilka rzeczy w tym mój telefon.

Opublikowano
7 minut temu, ukasz napisał:

Za 5 euro więcej masz tam złotą wersję ale "ES stock". To jest z ich magazynu w Hiszpanii, tzn ze na pewno nie zapłacisz cła i dostaniesz tel trochę szybciej.
Moim zdaniem sklep OK, ja od nich brałem kilka rzeczy w tym mój telefon.

ja tam widze ze wersja es stock to cena pod 190 $ idzie przynajmniej wersja 3/32

Opublikowano

Oczywiście masz rację, nie popatrzyłem ze ES stock za $164 ti jest wersja 2gb/16.
Za $159 wersja 3gb/32 to jest super oferta nawet z magazynu w Chinach. Za dokładnie tyle samo ja od nich kupiłem 2 miesiące temu, tyle że złotą wersję 3/32

Opublikowano (edytowane)
18 hours ago, Kyniolus73 said:

Kupilem to Editionmo ale wersje 3/32 za 690 zł o cashback dowiedzialem sie po kupnie jutelefz...na razie plynie...i płyni płynie :)

Jest nowa promocja mojego o 10 $ niższa 

nowa promocja na gerabest w sensownie cenie 159 $ wersja 3/32 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_437569.html?wid=4&lkid=10119272

do tego kod MIUIT 

Nie ma jezyka polskiego(normalny "special edItion" posiada takowy).  W dodatku przy opisie jest notka informujaca ze zawartosc pudelka jest taka sama jak w zwyklym pro(adapter eu) tulko   Uwazalbym na ten produkt

Podobny problem z Jezykiem Pl w linku z geekbuiyng

Edytowane przez papasmerf10
Opublikowano
3 godziny temu, ukasz napisał:

Oczywiście masz rację, nie popatrzyłem ze ES stock za $164 ti jest wersja 2gb/16.
Za $159 wersja 3gb/32 to jest super oferta nawet z magazynu w Chinach. Za dokładnie tyle samo ja od nich kupiłem 2 miesiące temu, tyle że złotą wersję 3/32 emoji2.png

a płaciłeś vat?

Opublikowano
56 minut temu, pawo24 napisał:

a płaciłeś vat?

To,ruletka 50 na 50 albo ci sprawdza przesylke albo nie choc na telchona mowia ze czesciej przesylki kurierskie sprawdzaja. Ja z gearbest 2 rzeczy kupowalem i orzeszly bez vat o wartosci 100$ kazda

17 minut temu, ukasz napisał:

Mi się udało nie płacić, ale tym nie ma się co sugerować, bo to loteria. Poza tym płaci się chyba cło a nie VAT

Zle mowisz cla nie ma placi sie 23% vat

Opublikowano (edytowane)

Panowie.Jaką przesyłkę wybrać,aby obeszło się bez vatu,a przynajmniej była najmniejsza szansa na jego uniknięcie?.Sklep to geekbuying.Na czasie dostawy mi nie zależy.

EMS (7-15 Business Days) USD 0.00 YES
DHL (3-5 Business Days) USD 0.00 YES
Registered Airmail (15-30 Business Days) USD 0.00 YES
Edytowane przez pawo24
Opublikowano

Wiem,że nie ma 100% gwarancji od vatu w tym sklepie,ale chciałem ograniczyć ryzyko.Czytałem,że przesyłki DHL strasznie trzepią i VAT prawie pewny na 100%.A z tych pozostałych przesyłek co wybrać?

Opublikowano

EMS czyli paczki kurierskie trzepią prawie 100 % podobnie DHL przynajmniej takie mam informacje z techina i tabletowo. powiem ci za pare dni czy z gearbesta przemknie czy tez nie :) ostatnie 2 przeszły bez cła ale oni wysyłają jako List polecony ekonomiczny (niestety idzie srednio 3 tyg)

Opublikowano

Dzięki koledzy za pomoc.Chyba wybiorę ta przesyłkę:Registered Airmail(15-30 business days).Kusie mnie cena wynosząca 159$.Do tego dojdzie cashback i telefon wychodzi ok. 600zł. Tylko ,żeby tego vatu nie było...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...