Loginowski Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Witam jestem nowy na forum posiadam xiaomi mi5 3/64 i mam pytanie czy posiada on lte a jeżeli tak to jak go uruchomić szukałem na internecie ale nie dowiedzialem sie jak i czy wgl ma jak narazie łapie mi tylko 4g+
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 A 4G to co to jest ? Musisz koniecznie mieć napis LTE ?Wysłane z MI5
JusTQL Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 A jakie macie transfery i gdzie? Miasto i czy centrum czy oberża?Bo ostatnio zwątpiłem w LTE na moim telefonie widząc wyniki innych użytkowników PlayWysłano z Mi5 Pro
Loginowski Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Czyli 4g+ to jest to samo co lte ? Ja jestem z Krk więc nie powinno być problemu z odbiorem lte.
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 LTE to przereklamowany badziew. W stolicy robiłem kiedyś z ciekawości pomiary (T-MOBILE) i wychodziło że H+ jest tak samo dobre.Wysłane z MI5
Loginowski Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Nie zgodzę się ponieważ na starym HTC one m8 lte bylo od h ponad trzy razy szybsze (sprawdzane na speed test)
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 To wina T-Mobile, u mnie jest spora różnica w Play, w Plusie będzie jeszcze większa. A 4G+ to nie wiem co to za zwierze, 4G to potocznie LTE.
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Możliwe, ale wracając do pytania, w krk nie będzie problemów z LTE na Mi5 mimo braku pasma B20.A T-MOBILE ? Przecież to najlepsza sieć w Polsce ! Wysłane z MI5
Loginowski Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Ja aktualnie korzystam z play (plus) i na obrzeżach Krk tel łapie mi tylko e i h+ więc nie wiem czy mam problem z odbiornikiem w moim mi czy to przez operatora dodam że w tych samych miejscach HTC one m8 miał lte. A i tak przy okazji czy wam też się przycina przycisk cofania mam ustawiony jako ten po prawej str
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Ja aktualnie korzystam z play (plus) i na obrzeżach Krk tel łapie mi tylko e i h+ więc nie wiem czy mam problem z odbiornikiem w moim mi czy to przez operatora dodam że w tych samych miejscach HTC one m8 miał lte. A i tak przy okazji czy wam też się przycina przycisk cofania mam ustawiony jako ten po prawej str Sprawdź APNy Plusa, było o tym kilka razy na forum. Jak to nie pomoże to zapewne jesteś poza zasięgiem. Co do guzika cofania, to u mnie jest super szybki.Wysłane z MI5
Loginowski Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Dzięki wielkie za pomoc.
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 19 minut temu, zielonyBB napisał: A T-MOBILE ? Przecież to najlepsza sieć w Polsce ! Dział prawny mają zdecydowanie najlepszy i najbardziej rozbudowany, wszystko dla "dobra klienta". Co do Plusa, to niestety już miejscami używają B20, ale na razie raczej poza dużymi miastami. Warto też sprawdzić czy karta nie jest zbyt stara i czy umowa zapewnia dostęp do LTE bo nie jest to w Plusie takie oczywiste.
JusTQL Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Ja w domu poza miastem mam PLAY i w pracy tak samo PLAY ( w obu przypadkach bez roamingu) i łapię H+Wszystko zależy od ilości zalogowanych do nadajnikaWysłano z Mi5 Pro
tpawel Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Dział prawny mają zdecydowanie najlepszy i najbardziej rozbudowany, wszystko dla "dobra klienta". Co do Plusa, to niestety już miejscami używają B20, ale na razie raczej poza dużymi miastami. Warto też sprawdzić czy karta nie jest zbyt stara i czy umowa zapewnia dostęp do LTE bo nie jest to w Plusie takie oczywiste.Plus ma bardzo dużo nadajników lte800 też w miastach, ale nie widać tego bo mają też zasięg lte1800 i to pasmo ma priorytet. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi