enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Witam, wczoraj wgrałem ostatnio na moim Redmi 3 Pro MIUIPolska 8.1 6.9.29 i od tej pory nie wykrywa mi przedniej kamerki, w żadnej aplikacji, która z niej chce korzystac. Co może być tego problemem? Mam odblokowany bootloader, już kilka razy w ciągu tygodnia wgrywam tu jakiś ROM, bo albo problem ze sklepem Play i gmailem, ale polskiego nie ma w ustawieniach albo coś innego. Teraz jeszcze ten aparat. Czy tylko ja mam ten problem w tej wersji? Co mogę zrobić? Wolałbym uniknąć kolejnej zmiany ROMu jednakże jeśli będzie potrzeba to to zrobię, prosiłbym jednak o jak najbardziej dopracowaną jego wersję abym nie musiał za kilka dni znowu zmieniać. Pozdrawiam
Drakoon34 Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Może zrób miflash i nie wgrywaj romu na rom bez czyszczenia. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Chodzi ci o to, że po ROMie z błędami w języku zainstalowałem aktualny ROM bez flashowania? Fakt, robiłem tylko wipe. To mało?Wgrywałem następny poprzez TWRP.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Drakoon34 Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Czasem lepiej zrobić "format" miflashem. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Czyli zamiast przez TWRP to samo przez MiFlash? To co robiłem żeby wgrać global dev przed odblokowanie bootloaderam zgodnie z kompendium wiedzy? Wsadzić tam ten ROM co mam teraz i go zainstalować, tak? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
cukru Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Chwila, chwila, po co od razu używać MiFlasha? @enjoy Nie masz kopii zapasowej poprzedniej wersji?
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 8 minut temu, enjoy napisał: Czyli zamiast przez TWRP to samo przez MiFlash? To co robiłem żeby wgrać global dev przed odblokowanie bootloaderam zgodnie z kompendium wiedzy? Wsadzić tam ten ROM co mam teraz i go zainstalować, tak? Nie, tego romu co masz nie ma w wersji fastboot czyli do instalacji miflashem. Powinno wystarczyć wipe w adwanced wipe w twrp z zaznaczeniem cache i dalvik/art cache. Jak nie wystarczy to factory reset i najlepiej wgraj poprzednią wersję czyli eu 6.9.22. Nikt chyba nie zgłaszał problemów z aparatem w 6.9.29, ale inne tak. To nie jest udana kompilacja, ta którą podałem jest moim zdaniem dużo lepsza.
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Nie mam. Poprzednia wersja którą mialem była niedopracowana pod kątem języka. Chyba zainstaluje ta 6.9.22 jeśli faktycznie jest lepsza.Jeśli zrobię wipe to system zostanie, jo? Jeśli zostawie internal storage przy zaznaczaniu.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 4 minuty temu, enjoy napisał: Nie mam. Poprzednia wersja którą mialem była niedopracowana pod kątem języka. Chyba zainstaluje ta 6.9.22 jeśli faktycznie jest lepsza. Jeśli zrobię wipe to system zostanie, jo? Jeśli zostawie internal storage przy zaznaczaniu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Zrób po prostu wipe (factory reset) i wgraj tą poprzednią wersję. Niestety aplikacje i dane aplikacji musisz potem odtworzyć z jakiejś kopii zapasowej.
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Ok to zaraz zrobię kopię zapasową aplikacji i wyczyszcze przez wipe. Ściągnę ta wersję co pisaleś i wpakuję przez TWRP. Przy wipe czyścić też pamięć wewnętrzna? wszystko dosłownie zaznaczyć? Odpale go potem?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Drakoon34 Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Nic nie wspominałem o wgrywaniu aktualnej wersji przez miflash, po prostu najnowszą, która jest dostępna pod MF. Czasem lepiej się cofnąć zamiast korzystać z wersji, na której nam coś się działa. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1
cukru Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 @enjoy Pamięć wewnętrzną i kartę SD sobie zostaw, z czegoś musisz zainstalować ten system.
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 4 minuty temu, enjoy napisał: Ok to zaraz zrobię kopię zapasową aplikacji i wyczyszcze przez wipe. Ściągnę ta wersję co pisaleś i wpakuję przez TWRP. Przy wipe czyścić też pamięć wewnętrzna? wszystko dosłownie zaznaczyć? Odpale go potem? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Wystarczy po prostu wipe, nic tam nie trzeba dodatkowo zaznaczać, bez wchodzenia w zaawansowane ustawienia.
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Mogę prosić o jakiś link do 6.9.22? Lub gdzie znajdę tę wersję?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 11 minut temu, enjoy napisał: Mogę prosić o jakiś link do 6.9.22? Lub gdzie znajdę tę wersję? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Na przykład tu: http://miuif.celogeek.com/6.9.22/ 1
enjoy Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Narazie zrobiłem wipe i działa aparat. Nie instalowałem jeszcze 6.9.22. Przywracam aktualnie dane aplikacji, zobaczę co się wtedy stanie. Jak będzie coś nie tak, to zaktualizuję wpis. Jak aparat zacznie znowu świrować to wezmę się za 6.9.22. Na razie dziękuję za pomoc, czekam na przywrócenie kopii. Edytowane 9 Października 2016 przez enjoy
Rekomendowane odpowiedzi