Lokomisiek Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 witam, mam problem, mianowicie posiadam troche ogłady z telefonami, tak wersji Romów xiaomi nie ogarniam, plus chiński to dla mnie magia więc może od poczatku. Kupiłem Mi5 64GB z romem Global stable 8.0.2.0 (MAAMIDG) i chciałbym odblokować bootloader żeby zainstalować custom rom. Robiłem według tutorialu na forum ale po kliknięciu w unlock Now wyrzuca mnie na jakąś chińską stronę, translator mówi ze mam nick wpisac ale jak wpisze swój to dostaje odpowiedź z serwera że zajęty jest. Może ja coś źle robię? Ciężko znaleźć jakies konkretne informacje. A jak już coś jest to zaraz ktoś pisze że jest inaczej. Prosiłbym aby ktoś mnie poprowadził za rączkę... albo chociaż wskazał w czym może być problem.
Bohyn Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Czyli jeszcze nie masz zgody. Załóż konto na mi.com koniecznie podaj prawidlowe dane bo pozniej bedziesz w czarnej d*pie. Potem czytaj ten temat az bedziesz znac go na pamiec: I przestaniesz zadawac podstawowe pytania. PS. Na tej stronie jakbys dobrze popatrzyl to na dole masz mozliwosc wcisniecia English
Lokomisiek Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Niestety po zalogowaniu się jest już tylko chiński język. No nic, jutro poświęcę dzien i może się uda.
Darkseeder Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 U mnie ciekawa sprawa, mam redmi 3, ale ostatnio przyszedł też mi5. W redmi 3 kiedyś wysłałem request o odblokowanie i dostałem zgodę ale tego nie zrobiłem. Wczoraj z głupa odpaliłem miunlock na mi5, kliknąłem i odblokowało! Przynajmniej taki był komunikat. Sprawdzając kodem dalej pokazuje że zablokowany. To jak jest w końcu? Możliwe że odblokowało? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
daniel.wu Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 U mnie ciekawa sprawa, mam redmi 3, ale ostatnio przyszedł też mi5. W redmi 3 kiedyś wysłałem request o odblokowanie i dostałem zgodę ale tego nie zrobiłem. Wczoraj z głupa odpaliłem miunlock na mi5, kliknąłem i odblokowało! Przynajmniej taki był komunikat. Sprawdzając kodem dalej pokazuje że zablokowany. To jak jest w końcu? Możliwe że odblokowało? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaNo tak, jeśli doszło 100%, to odblokowales. Zgoda na odblokowanie jest na konto, a nie na telefon. Napisane z Xiaomi Mi5
korsarz222 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) jak sprawdzić aktualną wersję oprogramowania i czy botloader jest odblokowany? próbuje użyć tego sposobu https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera ale nie wykrywa telefonu... Edytowane 8 Października 2016 przez korsarz222
wtbn Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 2 godziny temu, korsarz222 napisał: jak sprawdzić aktualną wersję oprogramowania i czy botloader jest odblokowany? próbuje użyć tego sposobu https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera ale nie wykrywa telefonu... Nie wiesz jak sprawdzić aktualną wersję, a łapiesz się za odblokowanie bootloadera, żeby później wgrywać ROM, tak? Nie no, spoko. Ale taniej Ci wyjdzie jak oddasz do serwisu nie-zbrickowany.
korsarz222 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) 3 godziny temu, wtbn napisał: Nie wiesz jak sprawdzić aktualną wersję, a łapiesz się za odblokowanie bootloadera, żeby później wgrywać ROM, tak? Nie no, spoko. Ale taniej Ci wyjdzie jak oddasz do serwisu nie-zbrickowany. Spokojnie, poradzę sobie! Jestem nowicjuszem w temacie Xiaomi (ale nie w temacie telefonów komórkowych!) dlatego pytam o podstawy podstaw żeby czegoś nie zepsuć. Zaczynam od botloadera. Chcę wyjaśnić mój problem i wątpliwość (bo przecież od tego jest to forum) a Twoja wypowiedź to raczej wyśmiewanie niz rzeczowa pomoc więc na przyszlość daruj sobie... Edytowane 8 Października 2016 przez korsarz222 1
korsarz222 Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 do Pana wtbn do wczoraj poradziłem sobie z Redmi 3s i Mi5 (odblokowanie bootloadera, TWRP, flashowanie, soft xiaomi.eu). Bierz przykład z takich użytkowników jak wojtekmarchewka i Shadow2k3, którzy bardzo mi pomogli. Pozdrawiam
Andrzej_ Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Ok, udało się odblokować bootloader, czekałem na odblokowanie od chińczyka 2 dni, dostałem sms'a dzisiaj po 2 w nocy Zrobiłem flasha i system znowu działa. Dzięki za odpowiedzi.
Nezumi Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi