dworak21 Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Witam Posiadam dwa telefony REDMI 3S i REDMI 3 PRO Redmi 3S zakupiłem w Polsce na allegro i dopiero po miesiącu od zakupu otrzymałem jedną aktualizację Drugi telefon ten z chin ma aktualizację co tydzień jak zmienić w 1 telefonie żeby aktualizację były co tydzień? Wystąpiłem do miui o odblokowanie bootloadera jednak przy próbie odblokowania występuję błąd przy 50% Proszę o pomoc
musek Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Jeden z telefonów ma soft Global Stable, czyli wersję stabilną, która nie jest aktualizowana co tydzień. Aktualizacje przychodzą rzadko, ale z definicji są to wersje najbardziej stabilne i przetestowane. Drugi z nich ma soft Global Dev, czyli wersję rozwojową, która ma aktualizacje co tydzień, ale są one obarczone ryzykiem zawierania wszelakich (większych lub mniejszych) błędów. Moim zdaniem warto zostać na Global Stable. Jeśli bardzo chcesz mieć Global Dev - pobierz aktualną wersję na tej samej wersji Androida i wrzuć na telefon do folderdu Downloaded_rom i powinieneś móc przejść na niego przez aplikację Aktualizacje (będziesz mógł wskazać ten konkretny plik ZIP).
dworak21 Posted October 7, 2016 Author Posted October 7, 2016 hmm na jednym jest android 6 a na drugim 5.1.1 więc chyba tak się nie da?
musek Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 (edited) Wersja Global Stable jest na 5.1. Wersja Global Dev jest na 6.0. Ściągasz ostatnią wersję Global Dev, która była oparta na Androidzie 5.1. Tę uda się zainstalować bezpośrednio z aplikacji Aktualizacje. Z niej dostaniesz aktualizację do nowszych wydań. Edited October 7, 2016 by musek literówka
dworak21 Posted October 7, 2016 Author Posted October 7, 2016 Nie za bardzo rozumiem Skąd ściągam ten global dev ?
Morvi Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Ściągasz to na telefonhttp://bigota.d.miui.com/6.8.18/miui_HM3SGlobal_6.8.18_39691b0190_6.0.zipPotem wybierasz aplikację Aktualizacje. Następnie klikasz 3 kropki w prawym górnym rogu. Wybierasz Zainstaluj Aktualizację z Pliku Zip. Wybierasz miejsce gdzie pobrany jest nowy ROM na telefonie, domyślnie folder Pobrane. Wskazujesz pobrany plik i instalujesz. Jeżeli weryfikacja nie powiedzie się przenieś pobrany plik do folderu Downloaded_rom i zgodnie z tym co pisałem wyżej wskazujesz plik do aktualizacji. PS. Nie jesteś jak widzę zbyt zaawansowanym użytkownikiem, więc radzę zostawić tak jak jest obecnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
dworak21 Posted October 7, 2016 Author Posted October 7, 2016 OK dzięki spróbuje . Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem wcześniej korzystałem z zwykłego androida. Rozumiem że wszystkie dane z telefonu zostaną utracone czy nie?
adrx Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Po pierwsze zły dział. Tutaj jest Redmi NOTE 3 ty masz zwykłego Redmi 3 1
Morvi Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Dane powinny zostać zachowane, ale w razie czego zrób backup. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
dworak21 Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 (edited) Dnia 7.10.2016 o 16:41, Morvi napisał: Ściągasz to na telefonhttp://bigota.d.miui.com/6.8.18/miui_HM3SGlobal_6.8.18_39691b0190_6.0.zip Potem wybierasz aplikację Aktualizacje. Następnie klikasz 3 kropki w prawym górnym rogu. Wybierasz Zainstaluj Aktualizację z Pliku Zip. Wybierasz miejsce gdzie pobrany jest nowy ROM na telefonie, domyślnie folder Pobrane. Wskazujesz pobrany plik i instalujesz. Jeżeli weryfikacja nie powiedzie się przenieś pobrany plik do folderu Downloaded_rom i zgodnie z tym co pisałem wyżej wskazujesz plik do aktualizacji. PS. Nie jesteś jak widzę zbyt zaawansowanym użytkownikiem, więc radzę zostawić tak jak jest obecnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Niestety ale pojawia się ze nie można zweryfikować mimo że wrzuciłem do folderu Downloaded_rom Edited October 14, 2016 by dworak21
Recommended Posts