Skocz do zawartości

Redmi 3s czarny ekran,brak ikon, paska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Ostatnio kolega idąc w moje ślady zakupił telefon Redmi 3s na polskiej aukcji. Nacieszył się nim ze 2 dni . Wszedł w jakiś tryb uproszczony czy coś podobnego w panelu sterowania, dokładnie nie jest w stanie powiedzieć w co i teraz telefon się odpala ale na ekranie pojawia się tylko na czarnym tle zasięg i poziom baterii. Żadnych ikon ani paska górnego. Po przytrzymaniu przycisku home kilka sekund wchodzi w google now i to tyle co można aktualnie na nim zrobić. Próbowałem wgrać różne softy global stable ze strony miui normalne oraz fastboot. Gdy odpale w trybie dawnload xiaomi miflash urzadzenie jest wykryte pod portem 10 daje flash i w dolnym lewym rogu pokazuje cały czas devices is busy i tak kilka minut później error i tak zawsze w każdym programie. Dodam,że chyba na telefonie był zainstalowany systen 7.3.2.0.0.lhpcndd . Ma ktoś może jakiś pomysł co się mogło stać i jak z tego wybrnąć? :) z góry dziękuje za każda pomoc :) pozdrawiam

Edytowane przez ŁukaszW
Opublikowano
8 minut temu, ŁukaszW napisał:

7.3.2.0.0.lhpcndd . Ma ktoś może jakiś pomysł co się mogło stać i jak z tego wybrnąć? :) z góry dziękuje za każda pomoc :) pozdrawiam

Co się stało to chyba wiem. Ma najprawdopodobniej wgrany jakiś modzony rom z którego nie usunięto trybu "Lite mode" a uruchomienie tego trybu na innym romie niż oficjalny global powoduje takie rzeczy. W romach xiaomi.eu/pl ten tryb jest usunięty właśnie z tego powodu. Wybrnąć można jedynie właśnie wgrywając oryginalny fastboot rom global. Przy pomocy Miflasha i w trybie download (edl). Telefon jest w dobrym trybie i Miflash też go wykrywa prawidłowo pod portem com. Albo po drodze popełnia jakiś błąd, albo coś nie tak z komputerem (musi być 64Bitowy system), kablem, portem USB, żle rozpakowanym plikiem romu, może nie wgrany bezpośrednio na c: tylko na pulpicie itd. Może innej wersji Miflasha trzeba użyć, działające są dwie 2016.04.01 i beta ostatniej wersji (z ostatnią finalną wersją bywają problemy.

Opublikowano

Próbowałem już wszystkiego chyba :/ na dwóch komputerach na różnych kablach i o to wyniki moich starań dalej nic :( Staram się wgrać global stabel w wersji 7... i 8.... w trybie fastboot jak i dawnload programami Miflash i XiaoMiflash i nic moja cierpliwość powoli dobiega końca. Dodam, że w czerwcu na swojego Redmi Note 3 Pro po przeczytaniu poradników wgrałem sam osobiście na tym samym komputerze nowy system global stable.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

Opublikowano

30 minut temu, ŁukaszW napisał:

Próbowałem już wszystkiego chyba :/ na dwóch komputerach na różnych kablach i o to wyniki moich starań dalej nic :(

W trybie fastboot możesz sobie darować, ale widzę że w download możesz wejść i wykrywa telefon pod com, czyli dobrze. Dobry rom pobierasz i dobrze rozpakowałeś? Sprawdź czy dobry rom, powinien być stąd: http://en.miui.com/a-234.html  Redmi 3s/Prime Latest global stable i nazywać się tak:  land_global_images_V8.0.3.0.MALMIDG_20160805.0000.29_6.0_global_588e5c60af.tgz . Po rozpakowaniu (może trzeba dwa razy rozpakować), czasami program rozpakowujący archiwum daje ciała, 7zip jest sprawdzony. Wskazany katalog musi wyglądać tak:

rom.JPG

Telefon musi być w trybie download, być wykryty pod portem com i zaznaczone flash all (na jednym czy dwóch screenach tak masz).

Nie wiem czy to co napisałem ci pomoże, ale przynajmniej zweryfikujesz czy nie robisz po drodze jakiegoś błędu z romem.

Jeżeli tak to wygląda to więcej pomysłów nie mam.

Jeszcze możesz spróbować wersji beta Miflasha stąd: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=281979&highlight=miflash%2Bbeta 

Opublikowano

Ja ci wierzę, ale dwa na trzy zrzuty które wkleiłeś temu przeczą.

Na pierwszym wygląda jakbyś miał dwa urządzenia podpięte równocześnie do komputera (telefon, coś innego ze snapdragonem).

Na drugim tam gdzie flashuje nie masz zaznaczonego flash all.

Może jeszcze tel się po prostu popsuł.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...