Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim miłośnikom marki ...

Posiadam Mi5 z Global Rom wersja 7,3,3,0 aktualizacja zabezpieczeń 2016-04-01, czy telefon zaktualizuje się do nowszej wersji przez OTA?

Czy będę dostawał aktualizacje zabezpieczeń?

proszę o odpowiedz

Opublikowano (edytowane)

O aktualizacje zabezpieczeń proszę pytać autorów romów global, czyli na oficjalnym forum MIUI. Tutaj jest forum miuipolska/xiaomi.eu... Ale stawiam że romy global mają aktualizowane zabezpieczenia. Chińskie Dev na których jest oparte xiaomi.eu mają.

Edytowane przez wtbn
Opublikowano
Dzień dobry wszystkim miłośnikom marki ...
Posiadam Mi5 z Global Rom wersja 7,3,3,0 aktualizacja zabezpieczeń 2016-04-01, czy telefon zaktualizuje się do nowszej wersji przez OTA?
Czy będę dostawał aktualizacje zabezpieczeń?
proszę o odpowiedz

Masz syfiaste MIUI. Nic się nie zaktualizuje. Lepiej wyślij do MiCenter na instalację softu bo ciężko jest z tego syfu przejść na prawdziwy Global lub Miuipolska.
Chyba, że wiesz jak przejść do Edl.

Z Mi5 Pro

• Like 1
Opublikowano

I tak zrobiłem, będzie wgrany MIUI 8.0

Dziękuję ...

PS

z rozpędu napisałem do xiaomi o odblokowanie bootloadera i odpowiedz otrzymałem na drugi dzień :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Przed chwilą dotarł do mnie świeżo zakupiony Xiaomi Mi 5. Po naładowaniu zabrałem się do aktualizacji. Obecnie siedzi na nim 8.1.2.0 Stabilna. Po odpaleniu wyszukiwania znajduje i ściąga jakąś paczkę (leci około godziny więc dość spora) Po wszystkim nie dzieje się nic, a gdy znów daję na wyszukiwanie ściąga paczkę od nowa. Ktoś z Was ma pomysł co to może być? Próbować w ten sposób czy darować sobie i zrobić update z kabla? (zgodę na odblokowanie bootloadera już otrzymałem)

Pozdrawiam

Edytowane przez Piccolo
Opublikowano

@Piccolo przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś ;) Raczej dostałeś zgodę na odblokowanie na nie prośbę :P A odblokowałeś już ten bootloader bo zgoda to pikuś, potem zaczynają się schody. Wszystko o co pytasz jest opisane w dziale MI5. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie mogę znaleźć tematu gdzie ktoś aktualizuje normalnie przez OTA i jak gdyby cały pobrany pakiet znika i zaczyna się od nowa. Nic, próbuję jeszcze raz. Jak będzie to samo to odblokuję bootloader i wgram z pliku. 

PS - dopiero teraz zauważyłem że zły dział - przepraszam :)

OK - po ponownym pobraniu już paczka zadziałała i właśnie się aktualizuje

Hah, ciekawy objaw. Wydawało mi się że ściągał paczkę z softem 8.2.2.0 ale jednak ściagał non stop 8.1.0.2 Potem wyglądało na to że wgrywa od nowa 8.1.0.2 Ściągnąłem zatem ręcznie paczkę 8.2.2.0 i instalowałem przez MIUI - wszystko poszło OK i telefon działa. Ale gry wejdę w MIUI i aktualizację - mimo że nie wyszukuje i twierdzi że nic nowego nie ma, to po naciśnięciu "pobierz aktualizację" ściąga ponownie tym razem 8.2.2.0 Zostawić tak jak jest?

Edytowane przez Piccolo
Opublikowano
21 godzin temu, Piccolo napisał:

Hah, ciekawy objaw. Wydawało mi się że ściągał paczkę z softem 8.2.2.0 ale jednak ściagał non stop 8.1.0.2 Potem wyglądało na to że wgrywa od nowa 8.1.0.2 Ściągnąłem zatem ręcznie paczkę 8.2.2.0 i instalowałem przez MIUI - wszystko poszło OK i telefon działa. Ale gry wejdę w MIUI i aktualizację - mimo że nie wyszukuje i twierdzi że nic nowego nie ma, to po naciśnięciu "pobierz aktualizację" ściąga ponownie tym razem 8.2.2.0 Zostawić tak jak jest?

Bo co innego ma Ci pobrać, jeżeli nic innego nie ma? 

Opublikowano

W OnePlus jeżeli nie było nic nowego, to nic nie pobierało. A tutaj pobiera to samo i chce instalować - taka różnica i stąd pytanie ;) Ale OK, nie będę po prostu klikał pobierz i po sprawie. Dzięki za info:)

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...