SlenderJr Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Witam, od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Mi 5 Pro, już od początku miałem problem z GPS ponieważ coś mi nie grało gdy zmieniałem na lokalizację GPS tylko odbiornik GPS (Oszczędzanie baterii), myślałem że to wina ROMu, telefon z ibuygou więc ROM Global 7.5, obecnie miałem praktycznie każdy z dostępnych romów na Mi 5 zarówno MIUI jak i Customy z XDA i na każdym z ROMów taki sam problem nie łapie satelity, po zmianie na wysoką dokładność wszystko ok no ale chyba po to jest GPS żeby on określał lokalizację, chciałem w związku z tym zapytać co da się zrobić prócz odsyłania telefonu, czyściłem też dane A-GPS i nic, bootloader odblokowany, jeśli mam odsyłać to do MiCenter i czekać na odpowiedź?
Acid Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Jeśli w trybie wysokiej dokładności satelity są łapane i możesz nawigowac z wysoką dokładnością to problemu nie ma. Z Mi5 Pro
Bohyn Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Ściagasz GPS Test, wychodzisz na pole i patrzysz ile satelit Ci łapie (widzi) w trybie GPS bez poprawek. Sprawdzasz o 3 różnych porach. Jeśli 3 razy nie widzi ani jednego satelity (tak, rodzaj męski), to jest coś nie tak.
SlenderJr Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 4 godziny temu, Acid napisał: Jeśli w trybie wysokiej dokładności satelity są łapane i możesz nawigowac z wysoką dokładnością to problemu nie ma. Z Mi5 Pro Tylko że w tym trybie łapie jedynie lokalizację po WiFi i GSM, jak odpalę endomondo czy też HERE WeGo Maps cały czas jest szukanie sygnału GPS, nawet w kilku apkach systemowych tak jest... 3 godziny temu, Bohyn napisał: Ściagasz GPS Test, wychodzisz na pole i patrzysz ile satelit Ci łapie (widzi) w trybie GPS bez poprawek. Sprawdzasz o 3 różnych porach. Jeśli 3 razy nie widzi ani jednego satelity (tak, rodzaj męski), to jest coś nie tak. Sprawdzałem i ciągle nic, nawet na MIUI 7.5 odpaliłem test diagnostyczny GPS i 0 wykrytych satelit jest, wgl. nic nie wykrywa, tak więc chyba pozostaje odesłać do MiCenter, skontaktowałem się jeszcze z samym iBuyGoU ale dostałem auto response że świętują do 7.10 więc na razie nie pomogą i muszę czekać co najmniej do 08.10 na odpowiedź od nich, a myślałem że jednak będę miał szczęście i nie będę musiał się bawić w reklamację BTW. mam też problem z bluetooth, czasem odbiera pliki a czasem nie, i nie chodzi nawet o rodzaj plików bo kilka razy próbuję wysłać ten sam i najpierw błąd że nie da rady i nawet powiadomienie o nadchodzącym pliku nie przychodzi a czasem normalnie odbiera :/
sp4ubw Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) A ile czasu najdłużej czekałeś sprawdzając? Miałem identyczny problem na kilku romach wcześniej, czyściłem A-gps i czekałem po 30 minut na fixa, potem wrócił GPS do normy i zaczął poprawnie funkcjonować. W załączniku zrzut z teraz z wersji 6.9.22. Edytowane 4 Października 2016 przez sp4ubw
SlenderJr Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 34 minuty temu, sp4ubw napisał: A ile czasu najdłużej czekałeś sprawdzając? Miałem identyczny problem na kilku romach wcześniej, czyściłem A-gps i czekałem po 30 minut na fixa, potem wrócił GPS do normy i zaczął poprawnie funkcjonować. W załączniku zrzut z teraz z wersji 6.9.22. No w sumie nie za długo no ale ile można czekać? GPS powinien działać dosyć szybko, nie długo sprawdzę na ostatnim stabilnym MIUI EU 7.5 którego używam i dam znać.
sp4ubw Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Sprawdź i spokojnie czekaj, jak po pół godziny niczego nie będzie to wyczyść dane A-GPS w opcjach programu i znowu poczekaj. Oczywiście rób to na świezym powietrzu.
SlenderJr Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 5 godzin temu, sp4ubw napisał: Sprawdź i spokojnie czekaj, jak po pół godziny niczego nie będzie to wyczyść dane A-GPS w opcjach programu i znowu poczekaj. Oczywiście rób to na świezym powietrzu. Hmm wyszedłem na chwilę na dwór i rzeczywiście telefon znalazł satelity, w budynku też, wczoraj gdy sprawdzałem w budynku nic nie wykrywało, dziwne... Ale mam problem w aplikacji HERE WeGo, ponieważ podczas odpalenia nawigacji cały czas jest komunikat oczekiwanie na GPS :/ Podobnie w Endomondo
Rekomendowane odpowiedzi