Sign in to follow this  
Materius1994

Poziom baterii spada podczas ładowania

Recommended Posts

Cześć! 

Zauważyłem, że podczas udostępniania internetu,  gdy przesył danych jest dość intensywnie wykorzystywany  i jednoczesnego ładowania telefonu bateria zamiast się ładować stoi w miejscu a czasem nawet jej poziom potrafi spadać . Wiem, że może to mieć bezpośredni związek z dużym obciążeniem baterii i chciałem się Was zapytać czy to normalne szczególnie, gdy telefon posiada funkcję szybkiego ładowania. Wszystko odbywa się na oryginalnej ładowarce. Załączam screena dla lepszej oceny sytuacji. Jadę na xiaomi.eu 6.9.22

Screenshot_2016-10-03-21-09-16-996_com.miui.securitycenter.png

Edited by Materius1994

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaka to jest ta "oryginalna" ładowarka? :P Bo ja przykładowo od sklepu dostałem zwyczajną 2A ładowarkę (polski wtyk) bez wsparcia dla szybkiego ładowania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

model MDY-03-EB, więc Quick Charge 2.0 ma. Może to ma związek z oprogramowaniem, które nie pozwala na przegrzanie się baterii i wtedy QC nie działa :) 

Edited by Materius1994

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam to samo z oryginalną ładowarką. Ja podlączam do ładowania, zostawiam go w spokoju i jak podskoczy o kilka procent to dopiero moge korzystac tak, aby nie spadała bateria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie jest trochę inaczej. Pobawiłem się trochę i doszedłem do dziwnego odkrycia. Nie ma znaczenia, czy telefon jest pod obciążeniem czy nie, losowo po podłączeniu ładowarki ładuje różnym prądem. ( sprawdzam w cpu x). Raz niby tylko 100-300 mA wystarczające na utrzymanie poziomu baterii. W tej sytuacji właśnie jej poziom stoi w miejscu o czym pisałem wcześniej,a wystarczy jednak ładowarkę odłączyć i ponownie podłączyć, aby "załapała" i ładowała już 1500-1700 mA. To już chyba nie jest normalne. Oddawać na gwarancję czy to wina oprogramowania ?

Edited by Materius1994

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też tak raz miałem, akurat jak podłączyłem po raz pierwszy kabelek usb3 usb-c od blitzwolfa. Nie ładowało, a telefon był gorący.

Nigdy więcej się to nie powtórzyło, ani na tym kabelku ani na ładowarce. IMO jakiś błąd w sofcie, który się objawia nieregularnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiesz, póki co w ogóle mi to nie przeszkadza. Jedynie co to w momencie,  gdy mam mało czasu  np 20 min na podladowanie baterii podładuje się 5 procent a nie 30. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this