Fugeo Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Witam Chciałbym zakupić telefon Redmi 3 Pro bądź Redmi 3S Pro (3/32GB). W jakim polskim sklepie będzie "najbezpieczniej"? Poczytałem trochę i póki co znalazłem jeden sklep godny uwagi, a jest nim: http://fostertechnologies.pl/ Czy są jeszcze jakieś inne godne polecenia polskie sklepy?
tomek0768 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Jedyny "godny" to x-kom, bo to oficjalna dystrybucja i gwarancja Xiaomi. Reszta to w najlepszym wypadku gwarancja sklepu lub w Chinach. Ten który podałeś działa na takich samych zasadach, zwykły pośrednik, gwarancja jeśli jakaś jest trudna do wyegzekwowania, nieoryginalne części. Obecnie wg mnie to X-kom (drogo i mały wybór na razie) albo zakup bezpośrednio w Chinach. Lokalni sprzedawcy to jak dla mnie bezsens bo drogo i brak normalnej gwarancji. X-kom drogo ale z gwarancją, Chiny tanio ale kłopot z gwarancją (odsyłanie, czekanie miesiącami) Taptalk HM Note 1s
Fugeo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Tylko, że mi wersja 2/16GB nie odpowiada. A co sądzicie o sklepie technos-online.pl Gdybym miał wybierać między technos-online.pl a fostertechnologies.pl to który wybrać? Edytowane 3 Października 2016 przez Fugeo
aramis Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Technos - fajnie jak kupujesz gorzej jak masz jakiś problem. Np. spróbuj się dodzwonić na serwis albo do działu sprzedaży. Serwis - nie ma takiego numeru a sprzedaż nie udziela informacji w sprawach serwisowych pozostaje tylko droga e-mail i czekanie na łaskawą odp. Mi udało się szczęśliwie z nimi rozstać, choć nie było łatwo. Telefon otrzymałem z wadą nie dogadałem się co do wymiany i musiałem odesłać bo na szczęście nie minęło 14 dni od zakupu. Musiałem jeszcze ponad 2 tygodnie czekać i się dopominać o zwrot kasy.
Fugeo Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 Czyli fostertechnologies?
cga Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 po co ci wersja 3/32? recenzje jej nie chwalą zbytnio. i dlaczego w PL? kup na IBG, pełen serwis w PL i gwara.
Duris Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 2 minuty temu, cga napisał: ... recenzje jej nie chwalą zbytnio... Możesz coś więcej bo nie znalazłem info w tym temacie a zastanawiam się nad kupnem dla dzieciaka.
cga Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 opieram się na tym: http://www.dobreprogramy.pl/Szuri21/Xiaomi-Redmi-3-Pro-niepotrzebny-upgrade,72737.html tel. bliźniaczy do modelu 3s. 3s ma chyba szybszą pamięć bo 5.0 eMMC ale nie sądzę, żeby to robiło różnicę. IMO nie warto dopłacać.
tpawel Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Doczytalem do momentu kiedy napisała że wydajność się nie zwiększyła bo wynik z antutu jest taki sam:) Szybkość telefonu z większą ilością RAM polega na tym że więcej apek może w niej przechować,wiec więcej z nich nie będzie musial wczytywać od nowa. Inna sprawa że do podstawowych zadań spokojnie 2/16 starczy. Tylko czy warto dziś zaoszczędzić te 20$ na droższą wersje? Dobra karta SD 50zl kosztuje. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cukru Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 @cga To nie jest bliźniaczy telefon, ma inny procesor, inną wersję androida.
Rekomendowane odpowiedzi