nosteres Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 tez na razie nie mam możliwości tego spradzić ale wydaje mi się że to będzie coś na zasadzie tego co jest w miui po prostu ekran zostanie ciut zmniejszony
Antyhaker Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Sprawdzałem i nigdzie tego nie ma. Ani na AICP ani na RR hmmSent from my Mi-4c using Tapatalk
SLiM Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Sprawdzałem i nigdzie tego nie ma. Ani na AICP ani na RR hmmSent from my Mi-4c using TapatalkSłabo szukałeś Wysłane z mojego Mi 4c
Antyhaker Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Nie tyle słabo, co po prostu nie korzystam z wirtualnych klawiszy - niemniej dzięki za informację. Mogliby to zrobić też dla fizycznych, tak jak na MIUI jest przecież :s
SLiM Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 @Antyhaker też nie korzystam z takich udogodnień, mam ogromne dłonie
94smichal Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Który rom na 7.1 aktualnie uważacie za najlepszy? Zastanawiam się co wgrać, RR, Mokee, AICP, co byście polecili? Najważniejsza jest dla mnie jak najmniejsza liczba bugów, bateria nie ma znaczenia.
Antyhaker Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 RR, a sprawdzałem wszystkie Sent from my Mi-4c using Tapatalk 1
tombi Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Witajcie! Używam cały czas ROMu cm-14.1-20161215-UNOFFICIAL-libra.zip i kiedy zrobiłem "factory reset", po restarcie tel. wszedł do TWRP. Zainstalowałem na nowo ten sam ROM lecz po instalacji znowu wchodzi do TWRP. Dlaczego? Mam jeszcze pytanie czy jest gdzieś dostępny taki prosty download jak wcześniej dla CM (https://cloud.mail.ru/public/AohN/6jW2zEYQt/)?
matiiiim Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Czy tylko mi na najnowszym RR nie działa nagrywanie ekranu gdy je włączam w menu po przytrzymaniu przycisku power? Czasem udaje się coś nagrać aplikacją Rec.
tombi Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Może ktoś mnie oświeci: Wgrałem nowe TWRP 3.0.2.0, instaluję ROM lineage-14.1-20170112-UNOFFICIAL-libra.zip z tego tematu i dalej to samo... czyli bootloop do TWRP:( Doczytałem, żeby sprawdzić za pomoca Minimal ADB and Fastboot status bottloadera i okazuje się, że jest zablokowany;> Zarejestrowałem się na Xiaomi, dostałem sms oraz info na stronie: Apply for unlocking permissions, Submitted. Please wait for the review. Rozumiem, że mam teraz czekać aż dostanę kolejnego sms'a i wówczas mam skorzystać z MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en aby odblokować ten bootloader? Dobrze rozumuję? Czy z pozionu Fastboot lub TWRP odblokuję ten bootloader, bo przecież nie mam teraz żadnego działajacego systemu Edytowane 14 Lutego 2017 przez tombi
nosteres Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Opublikowano 14 Lutego 2017 2 godziny temu, tombi napisał: Może ktoś mnie oświeci: Wgrałem nowe TWRP 3.0.2.0, instaluję ROM lineage-14.1-20170112-UNOFFICIAL-libra.zip z tego tematu i dalej to samo... czyli bootloop do TWRP:( Doczytałem, żeby sprawdzić za pomoca Minimal ADB and Fastboot status bottloadera i okazuje się, że jest zablokowany;> Zarejestrowałem się na Xiaomi, dostałem sms oraz info na stronie: Apply for unlocking permissions, Submitted. Please wait for the review. Rozumiem, że mam teraz czekać aż dostanę kolejnego sms'a i wówczas mam skorzystać z MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en aby odblokować ten bootloader? Dobrze rozumuję? Czy z pozionu Fastboot lub TWRP odblokuję ten bootloader, bo przecież nie mam teraz żadnego działajacego systemu na forum masz poradnik odnośnie zdjęcia blokady BL bez zgody xiaomi
GanjaMafia Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 na forum masz poradnik odnośnie zdjęcia blokady BL bez zgody xiaomi Ale jeśli wgrał TWRP to bootloader musiał mieć odblokowany nie?
nosteres Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Opublikowano 15 Lutego 2017 To niech w trybie fastboot przez konsole wpisze fastboot oem device-info to wyświetli mu stan blokady.
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 @tombi na xda taki sam problem miał kolega, zrób downgrade do 6.1.7 w miflash, potem stare twrp te co miałeś do tej pory pod stary bootloader i RR. https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=70984993&postcount=1163
miklo Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 A próbował ktoś XOSP? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja próbowałem - jest dobre, ale niczym szczególnym się nie wyróżnia.
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 @miklo szkoda czasu na to xosp jedynie RR jedyny słuszny wybór. Ja jestem bardzo krytyczny i wybredny, co do RR nie miałem się do czego doczepić po za tym że coś u mnie nie tak jest w działaniu drugiej sim. Na miui obie karty pełny zasięg, a na RR druga sim Orange zasięg jest albo nie ma taka dyskoteka ale może to kwestia apn czy coś nie wnikałem.
miklo Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 U mnie Dual Sim śmiga dobrze. Używałem CM i RR przed miui i nie miałem z nimi problemów. O XOSP pytam z ciekawości. Mnie nieco w RR irytuje często info o zamykaniu aplikacji.
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 @mikloto musisz coś mieć nie tak nie miałem nigdy na RR komunikatu FC. A tak jak pisałem o tej sim to pewnie chodzi o ten Orange bo teraz widzę że na miui są w ogóle inne apn podane a na RR były jakieś dziwne. Zapiszę sobie co teraz mam i sprawdzę jeszcze w RR czy zmiana tego apn poprawi działanie sim.
miklo Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Może musi się "ułożyć". System wrzucony w nocy, zainstalowane mnóstwo apek na raz. wszystkie na raz siedzą i się synchronizują. Teraz w ciągu dnia faktycznie takich przypadków było już mało. I tak te FC są lepsze niż FC Chrome na MIUI - tam wypada i koniec. Trzeba sobie odpalić. Tutaj pojawia się okienko i sam restartuje. Może se je wyłączę w programistycznych
data17 Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja już miesiąc siedzę na HnT z 12 stycznia i też nie widzę większych problemów Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
matiiiim Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 wie ktoś może czy najnowszy aicp tez potrzebuje nowego bootloadera?
nosteres Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Nowy bootloader При переходе на новый загрузчик, снимите пароль (и т.п.) с экрана блокировки! [OFFICIAL] Resurrection Remix N - Источник(xda) [OFFICIAL] MoKee 71.2 - Changelog [OFFICIAL] XOSP - CAF нужно выбрать вкладку nougat, а затем папку "libra" Lineage 14.1 (Hikari no Tenshi) - Changelog Stary Bootloader [OFFICIAL] AICP 12.1 AOSP - CAF (Cozzmy13) Lineage 14.1 (Cozzmy13) - Источник(xda) Dirty Unicorns (csolanol) Lineage 14.1 (Team Superluminal) - Скачать с Mail - Скачать с Google - Источник crDroid (bondstas) 1
Antyhaker Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Piękny odkop Jeśli to odpowiedź na poprzednie pytanie, to z AICP jest tak, że może działać i na tym i na tym - zależnie od naszych preferencji 2
SLiM Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) @matiiiim tak jak wyżej wspomniał ten koleś Anty to w zależności jaki masz bootloader wykonujesz przy instalacji odpowiednią procedurę : Spoiler Cytat INSTALL0. If you are on Lollipop bootloader, flash latest lollipop firmware. (you don't need to do this step each time you flash the ROM, only once).1. Copy ROM and Google Apps* to storage.2. Reboot to TWRP.3. Wipe cache, dalvik cache, data and system.4. Install ROM and Google Apps*.5. If you are on Nougat bootloader, flash this kernel and then flash the latest Magisk framework.* optional, must be for 7.1, arm64 (recommended: opengapps.org) UPDATEIf you are on Lollipop bootloader, you can install updates using AICP Extras.If you are on Nougat bootloader, you can download updates using ACIP Extras, but you need to reboot to recovery and flash them manually. After successfully downloading, updates are stored under AICP-OTA directory in Internal Memory. After flashing the update you need to flash this kernel and then flash the latest Magisk framework. source: [OFFICIAL][7.1.2] AICP 12.1 nightlies by Cozzmy13 PS: osobiście polecam jednak mimo wszystko Resurrection Remix Edytowane 4 Czerwca 2017 przez slimdick 3
nosteres Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2017 łyżeczką kopałem więc troszkę mi zeszło ale w sumie dzięki temu ja się czegoś dowiedziałem 1
Sephriot Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Oficjalny los 14,1? https://download.lineageos.org/libra
krystian0120 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 W wiki też jest wymieniony. Instalował już ktoś?
nosteres Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) super że oficjalny tylko czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy on jest na bd nougata ?? troszkę poszperałem i akurat rom jest pod bd lollipop ;P Edytowane 10 Czerwca 2017 przez nosteres
Sephriot Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Na xda osoba odpowiedzialna za niego napisała że pracują nad wersją pod bootloader n.
nosteres Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2017 na 4pda został oznaczony jako rom pod BD lollipop więc już sam nie wiem
Sephriot Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) No i tak jest i pracują nad wersją pod n. Proszę tutaj wątek na xda : https://forum.xda-developers.com/mi-4c/development/unofficial-lineageos-14-1-t3602604 Edytowane 10 Czerwca 2017 przez Sephriot
SLiM Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 @Sephriot @nosteres nie wydaje mi się żeby poza RR jakiś inny wytwór był wart uwagi, chyba że bardzo was podnieca ten zwrot "oficjalny" 1
Rekomendowane odpowiedzi