Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez na razie nie mam możliwości tego spradzić ale wydaje mi się że to będzie coś na zasadzie tego co jest w miui ;) po prostu ekran zostanie ciut zmniejszony :P

Opublikowano
Sprawdzałem i nigdzie tego nie ma. Ani na AICP ani na RR hmm

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Słabo szukałeś
cc31e9927396e799fc6960eaca8ea2b7.jpgb3e58106422836781a18a227e3f722a2.jpg

Wysłane z mojego Mi 4c

Opublikowano

Nie tyle słabo, co po prostu nie korzystam z wirtualnych klawiszy - niemniej dzięki za informację. Mogliby to zrobić też dla fizycznych, tak jak na MIUI jest przecież :s

Opublikowano

Który rom na 7.1 aktualnie uważacie za najlepszy? Zastanawiam się co wgrać, RR, Mokee, AICP, co byście polecili? Najważniejsza jest dla mnie jak najmniejsza liczba bugów, bateria nie ma znaczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie!

Używam cały czas ROMu cm-14.1-20161215-UNOFFICIAL-libra.zip i kiedy zrobiłem "factory reset", po restarcie tel. wszedł do TWRP. Zainstalowałem na nowo ten sam ROM lecz po instalacji znowu wchodzi do TWRP. Dlaczego?

Mam jeszcze pytanie czy jest gdzieś dostępny taki prosty download jak wcześniej dla CM (https://cloud.mail.ru/public/AohN/6jW2zEYQt/)?

Opublikowano

Czy tylko mi na najnowszym RR nie działa nagrywanie ekranu gdy je włączam w menu po przytrzymaniu przycisku power? Czasem udaje się coś nagrać aplikacją Rec.

Opublikowano (edytowane)

Może ktoś mnie oświeci: Wgrałem nowe TWRP 3.0.2.0, instaluję ROM lineage-14.1-20170112-UNOFFICIAL-libra.zip z tego tematu i dalej to samo... czyli bootloop do TWRP:(

Doczytałem, żeby sprawdzić za pomoca Minimal ADB and Fastboot status bottloadera i okazuje się, że jest zablokowany;> Zarejestrowałem się na Xiaomi, dostałem sms oraz info na stronie: Apply for unlocking permissions, Submitted. Please wait for the review. Rozumiem, że mam teraz czekać aż dostanę kolejnego sms'a i wówczas mam skorzystać z MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en aby odblokować ten bootloader? Dobrze rozumuję?

Czy z pozionu Fastboot lub TWRP odblokuję ten bootloader, bo przecież nie mam teraz żadnego działajacego systemu :(

Edytowane przez tombi
Opublikowano
2 godziny temu, tombi napisał:

Może ktoś mnie oświeci: Wgrałem nowe TWRP 3.0.2.0, instaluję ROM lineage-14.1-20170112-UNOFFICIAL-libra.zip z tego tematu i dalej to samo... czyli bootloop do TWRP:(

Doczytałem, żeby sprawdzić za pomoca Minimal ADB and Fastboot status bottloadera i okazuje się, że jest zablokowany;> Zarejestrowałem się na Xiaomi, dostałem sms oraz info na stronie: Apply for unlocking permissions, Submitted. Please wait for the review. Rozumiem, że mam teraz czekać aż dostanę kolejnego sms'a i wówczas mam skorzystać z MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en aby odblokować ten bootloader? Dobrze rozumuję?

Czy z pozionu Fastboot lub TWRP odblokuję ten bootloader, bo przecież nie mam teraz żadnego działajacego systemu :(

na forum  masz poradnik odnośnie zdjęcia blokady BL bez zgody xiaomi ;)

Opublikowano

@miklo szkoda czasu na to xosp jedynie RR jedyny słuszny wybór. Ja jestem bardzo krytyczny i wybredny, co do RR nie miałem się do czego doczepić po za tym że coś u mnie nie tak jest w działaniu drugiej sim. Na miui obie karty pełny zasięg, a na RR druga sim Orange zasięg jest albo nie ma taka dyskoteka ale może to kwestia apn czy coś nie wnikałem.

Opublikowano

U mnie Dual Sim śmiga dobrze. Używałem CM i RR przed miui i nie miałem z nimi problemów. O XOSP pytam z ciekawości.

Mnie nieco w RR irytuje często info o zamykaniu aplikacji.

Opublikowano

@mikloto musisz coś mieć nie tak nie miałem nigdy na RR komunikatu FC. A tak jak pisałem o tej sim to  pewnie chodzi o ten Orange bo teraz widzę że na miui są w ogóle inne apn podane a na RR były jakieś dziwne. Zapiszę sobie co teraz mam i sprawdzę jeszcze w RR czy zmiana tego apn poprawi działanie sim.

Opublikowano

Może musi się "ułożyć". System wrzucony w nocy, zainstalowane mnóstwo apek na raz. wszystkie na raz siedzą i się synchronizują. Teraz w ciągu dnia faktycznie takich przypadków było już mało. I tak te FC są lepsze niż FC Chrome na MIUI - tam wypada i koniec. Trzeba sobie odpalić. Tutaj pojawia się okienko i sam restartuje. Może se je wyłączę w programistycznych ;)

Opublikowano

Ja już miesiąc siedzę na HnT z 12 stycznia i też nie widzę większych problemów

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@matiiiim tak jak wyżej wspomniał ten koleś Anty :P to w zależności jaki masz bootloader wykonujesz przy instalacji odpowiednią procedurę :

Spoiler

Cytat

INSTALL
0. If you are on Lollipop bootloader, flash latest lollipop firmware. (you don't need to do this step each time you flash the ROM, only once).
1. Copy ROM and Google Apps* to storage.
2. Reboot to TWRP.
3. Wipe cache, dalvik cache, data and system.
4. Install ROM and Google Apps*.
5. If you are on Nougat bootloader, flash this kernel and then flash the latest Magisk framework.

* optional, must be for 7.1, arm64 (recommended: opengapps.org)

UPDATE
If you are on Lollipop bootloader, you can install updates using AICP Extras.
If you are on Nougat bootloader, you can download updates using ACIP Extras, but you need to reboot to recovery and flash them manually. After successfully downloading, updates are stored under AICP-OTA directory in Internal Memory. After flashing the update you need to flash this kernel and then flash the latest Magisk framework.

source: [OFFICIAL][7.1.2] AICP 12.1 nightlies by Cozzmy13

PS: osobiście polecam jednak mimo wszystko Resurrection Remix ;) 

Edytowane przez slimdick
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

super że oficjalny tylko czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy on jest na bd nougata ?? ;)

troszkę poszperałem i akurat rom jest pod bd lollipop ;P

Edytowane przez nosteres
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...