Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, slimozis napisał:

może jest ustawione "nie zachowuj działań"

Wysłane z mojego Mi-4c

Nie nie jest, mam standardowe ustawienia.

Opublikowano
2 godziny temu, senq napisał:

Instalował którą wersję z wczoraj? @AndropaX jakie zmiany?  Link jest w wątku na xda

Co do wersji z 27 to strasznie kiepsko bateria trzyma, co mnie dziwi, bo dużo dobrego się naczytałem o cm14. Jak zrobić żeby móc pobierać większe pliki bez zatrzymywania pobieranie przez android.

I Strasznie szybko są ubijane aplikacje, właściwie wchodząc do chrome co jakąś chwilę wczytuje mi się od nowa

U mnie bateria trzyma bardzo dobrze, choć minęła zaledwie doba, więc też za wiele napisać nie mogę. Aplikacje trzymane w pamięci są znacznie dłużej niż na MIUI.

Opublikowano (edytowane)

aktualnie siedzę na  Team Superluminal's CM13  i zastanawiam się czy warto przechodzić czy może ktoś doradzić i wskazać znaczne różnice ? jakie gappsy zainstalować jak coś do tego CM14 ?

Edytowane przez Rafciu
Opublikowano
9 minut temu, senq napisał:

@Antyhaker

Kurcze nie wiem, robiłem czystą instalację, Telefon dość mocno się grzał przy prostych operacjach. Teraz wgrałem dzisiejszą aktualizacje i zobaczę, może będzie lepiej..

mógł byś podać linka do tej najnowszej wersji ? 

Opublikowano
super wielkie dzięki a skąd najnowsze gapss czy mogę wgrać te co mam do CM 13.1 ?

Od siebie polecam OpenGapps w wersji Pico, gdyż inne powodują błędy. Ofc ARM64 i dla odpowiedniego Androida.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ja również używam Pico z OpenGapps. Wszystko można sobie ewentualnie potem ze sklepu dociągnąć (search, gmail, klawiatura, kalendarz itp itd). Ja doinstalowałem GMail, klawiatura, kalendarz, zdjęcia, HangOuts i nie ma żadnych problemów.

Z problemów - wywala mi się Better Camera. Nie da się zdjęcia zrobić. Nie wiem, na ile jest to problem tej kompilacji, a na ile Andka 7.1 w ogóle :)

Edytowane przez miklo
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, data17 napisał:

A z tym wył rdzeniem to prawda? Zróbcie test w antutu :D

Wszystkie rdzenie się dynamicznie włączają i wyłączają. Nie widziałam jeszcze 2 dużych rdzeni włączonych(równocześnie). System jest bardzo płynny i  responsywny. Antuty 70k

Wskaźnik baterii: telefon wyłączył się przy 15% (w ogóle przy 20% włącza się tryb oszczędzania baterii przez który telefon jest niemal nieużywalny), później po podpięciu ładowarki od razu pokazało mi się 30% baterii

Edytowane przez senq
Opublikowano

patrząc na rozmiar pliku AndropaX i Hikari odnosze wrażenie że to ten sam plik tylko ewentualnie zmieniony buildprop dla nazwy romu :P oczywiście mogę się mylić jeśli właśnie ktoś to dzisiaj testował niech się wypowie który lepszy ;) ewentualnie jest jeszcze acip 12.1 z andka 7.1

Opublikowano

To nieźle jestem do tyłu ;) Na razie się nie bawię. Zostaję na 1 wypuście naszego kolegi. Działa całkiem spoko. Chyba, że drugi wypust można zapodać na pierwszy bez wipe. Ale pewnie lepiej nie.

Opublikowano
16 minut temu, nosteres napisał:

patrząc na rozmiar pliku AndropaX i Hikari odnosze wrażenie że to ten sam plik tylko ewentualnie zmieniony buildprop dla nazwy romu :P oczywiście mogę się mylić jeśli właśnie ktoś to dzisiaj testował niech się wypowie który lepszy ;) ewentualnie jest jeszcze acip 12.1 z andka 7.1

No to że zżyna z mojego githuba to jedno, drugie to to że nie robię takiego syfu jak on z np. domyślnie włączoną instalacją aplikacji z nieznanych źródeł i debugowaniem bez zabezpieczeń. Ja to traktuje jako przejściowe testy przed RR N, nie chcecie to nie, nie będę zmuszał...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AndropaX napisał:

No to że zżyna z mojego githuba to jedno, drugie to to że nie robię takiego syfu jak on z np. domyślnie włączoną instalacją aplikacji z nieznanych źródeł i debugowaniem bez zabezpieczeń. Ja to traktuje jako przejściowe testy przed RR N, nie chcecie to nie, nie będę zmuszał...

nie napisałem tego z myślą urażenia Ciebie ;) a poza tym pobieram już rom zrobiony przez Ciebie :D wole promować kolegów z mojego kraju :D także działaj ;) czekam na kolejne wersje. Jeszcze powiedz czy gapps w wersji mini nie będą sprawiać problemów ?? :)

Edytowane przez nosteres
Opublikowano

Z zauważonych błędów:

Nie działa przesyłanie ekranu. Niby się łączy ale samego obrazu nie wysyła. Trochę chyba procesor jest za nisko ustawiony, bo w chrome my czasami mocy brakuje. sam system śmiga jak szalony.

Opublikowano
To nieźle jestem do tyłu Na razie się nie bawię. Zostaję na 1 wypuście naszego kolegi. Działa całkiem spoko. Chyba, że drugi wypust można zapodać na pierwszy bez wipe. Ale pewnie lepiej nie.

Ja wrzuciłem bez wipe, bo i po co ono w tym przypadku? Wszystko działa jak należy i jak na razie brak jakichkolwiek problemów.

Opublikowano (edytowane)

Pixel launcher miażdży z rozwijanym menu przy skròtach aplikacji ;D ktoś pisał że dane mobilne nie działają :) wszystko działa ;) Polak potrafi ;p

Gapps micro nie powodują problemów ;)

Jedynie martwi mnie szybkie ładowanie które chyba nie działa :/ aplikacja ampere pokazuje prąd ładowania 550 mah :/ o wiele za nisko

Edytowane przez nosteres
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...