Robsonek Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Drodzy, Skorzystałem z porady z forum: Robsonek Na początek przyda Ci się to: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743 Sposób jest praktycznie taki sam, jak w poradniku, który podesłałeś, tylko bez odblokowywania bootloadera i po przejściu do trybu fastboot wpisujesz w wierszu poleceń komendę fastboot oem edl i w tym momencie telefon powinien przejść do trybu EDL. Później instalacja wygląda normalnie. Bootloader odblokujesz na Global Dev (do pobrania tutaj) W trybie fastboot wpisałem w wierszu poleceń "fastboot oem edl" dostałem info OKAY [0.007] finished. total time: 0.007s. Po tym telefon wyłączył się i nie wykrywa go po kabli komputer a sam telefon nie chce się uruchomić.
Acid Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Jaką miałeś wersję MIUI? Bo od 7.3 nie możliwości przejścia do Edl z komendą. Ktoś kto tak Ci radzi nie ma zielonego pojęcia o temacie. Chyba że miałeś 7.2 to telefon jest właśnie w edl po tej komendzie i komputer powinien zamontować na porcie COM 20 (lub podobny) i MiFlash powinien móc wgrać rom. Z Mi5 Pro
Robsonek Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Wersja MIUI: MIUI Global 7.3.8.0(MAACNDB)(stabilna) Generalnie z tego co wyczytałem próbuje się ratować. Pobrałem Mi PC Suite uruchomiłem telefon poprzez power i vol+ i w pcsute dałem recovery flash. Aktualnie pobiera sie recovery ale nie wiem gdzie mnie to zaprowadzi. W tym temacie jasno podałem też wersje zeby nie było jaj Edytowane 1 Października 2016 przez Robsonek
cukru Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 @Acid Zasugerowałem się tym, że jest to syfiasta wersja. jest możliwe żeby na syfiaku był zablokowany tryb EDL?
daniel.wu Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Ostatnio z jednym z użytkownikiem też walczyłem z Mi5, wgrany był syf jeszcze na MIUI 7, próbowaliśmy również przejść do edl, objawy te same - ekran robi się czarny, w cmd 'OKAY', natomiast w MiFlashu telefonu nie wykrywało. W aplikacji aktualizacje pluł informacją 'nie można zweryfikować pliku', więc został PC Suite i zaktualizował nowszą wersję i tam odblokowanie bootloadera poszło, później już rom w fastboot i z górki. @Acid A czy istnieje taka możliwość (teoretycznie/praktycznie), że telefon ma wgrany syf MIUI, który zablokował edl, nie można zaktualizować przez Updater i PC Suite i... telefon musi zostać na tym, na czym jest? Miałeś taki przypadek, czy raczej niemożliwe jest wgrać taki system, który wszystko by poblokował?
Acid Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Nie. Zawsze się da wgrać system. Jak ma się magiczny kabelek to można wszystko. Instalacja czegokolwiek w 10 minut. Z Mi5 Pro 1
Robsonek Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Całkiem nieźle.. czytając wszystkie tutki wcześniej wyglądało to dużo łatwiej. W takim wypadku ja mam taką sytuację jak powyżej EDL blokuje telefon, flash wymaga odblokowania a odblokowywanie zacina się przy 50% ponieważ nie moge zainstalować global dev romu. Przy MiPcSuite - przy uruchomionym telefonie mam info ze musze zrobić update żeby z tego korzystać, uruchamiam przez vol+ i power to raz mam "reading device infomation failed" a innym razem mam caly czas checking for updates.. To jest jakaś masakra.. generalnie od wczoraj próbuje zrobić update przez PcSuite doszło dwa razy do 50% i zacinało dziś po kilku informacjach: "reading device information failed" w końcu wczytało, że jest update tym razem nie startowało od 0 tylko od 50% ale nawet nie ruszyło bo dostałem po kilku sekundach komunikat: Couldn't update. Sign in to your Mi Account MIUI Forum Ask questions or find answers. Z tego co wiem to było ostatnie możliwe rozwiązanie Mamy postep ruszylo za ktoryms razem na pcsuite zaktualizowalo sie do wersji 8.0.10.0 - ktoś jest tak miły żeby powiedzieć jak działać dalej? na tej wersji jeszcze nie da sie odblokowac Edytowane 2 Października 2016 przez Robsonek
sly999 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Witam Skorzystaj z tego Sciagnij jakis miui 8 do mi flasha (chyba dev musisz). Metoda z kabelkiem dziala jak dla mnie na razie zostaje na Global Stable tam tez jest polski.
Robsonek Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 Tyle ze ja nie moge odblokowac narazie w MiFlashUnlock
Rekomendowane odpowiedzi