Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy,

Skorzystałem z porady z forum:

Robsonek Na początek przyda Ci się to: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743

Sposób jest praktycznie taki sam, jak w poradniku, który podesłałeś, tylko bez odblokowywania bootloadera i po przejściu do trybu fastboot wpisujesz w wierszu poleceń komendę fastboot oem edl i w tym momencie telefon powinien przejść do trybu EDL. Później instalacja wygląda normalnie. Bootloader odblokujesz na Global Dev (do pobrania tutaj)

W trybie fastboot wpisałem w wierszu poleceń "fastboot oem edl" dostałem info OKAY [0.007] finished. total time: 0.007s.

Po tym telefon wyłączył się i nie wykrywa go po kabli komputer a sam telefon nie chce się uruchomić. 

Opublikowano

Jaką miałeś wersję MIUI? Bo od 7.3 nie możliwości przejścia do Edl z komendą. Ktoś kto tak Ci radzi nie ma zielonego pojęcia o temacie. Chyba że miałeś 7.2 to telefon jest właśnie w edl po tej komendzie i komputer powinien zamontować na porcie COM 20 (lub podobny) i MiFlash powinien móc wgrać rom.

Z Mi5 Pro

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI: MIUI Global 7.3.8.0(MAACNDB)(stabilna)

Generalnie z tego co wyczytałem próbuje się ratować. Pobrałem Mi PC Suite uruchomiłem telefon poprzez power i vol+ i w pcsute dałem recovery flash. Aktualnie pobiera sie recovery ale nie wiem gdzie mnie to zaprowadzi.

W tym temacie jasno podałem też wersje zeby nie było jaj :) 

Edytowane przez Robsonek
Opublikowano

Ostatnio z jednym z użytkownikiem też walczyłem z Mi5, wgrany był syf jeszcze na MIUI 7, próbowaliśmy również przejść do edl, objawy te same - ekran robi się czarny, w cmd 'OKAY', natomiast w MiFlashu telefonu nie wykrywało. W aplikacji aktualizacje pluł informacją 'nie można zweryfikować pliku', więc został PC Suite i zaktualizował nowszą wersję i tam odblokowanie bootloadera poszło, później już rom w fastboot i z górki.

@Acid A czy istnieje taka możliwość (teoretycznie/praktycznie), że telefon ma wgrany syf MIUI, który zablokował edl, nie można zaktualizować przez Updater i PC Suite i... telefon musi zostać na tym, na czym jest? Miałeś taki przypadek, czy raczej niemożliwe jest wgrać taki system, który wszystko by poblokował?

Opublikowano (edytowane)

Całkiem nieźle.. czytając wszystkie tutki wcześniej wyglądało to dużo łatwiej. W takim wypadku ja mam taką sytuację jak powyżej EDL blokuje telefon, flash wymaga odblokowania a odblokowywanie zacina się przy 50% ponieważ nie moge zainstalować global dev romu. Przy MiPcSuite - przy uruchomionym telefonie mam info ze musze zrobić update żeby z tego korzystać, uruchamiam przez vol+ i power to raz mam "reading device infomation failed" a innym razem mam caly czas checking for updates.. 

To jest jakaś masakra.. generalnie od wczoraj próbuje zrobić update przez PcSuite doszło dwa razy do 50% i zacinało dziś po kilku informacjach: "reading device information failed" w końcu wczytało, że jest update tym razem nie startowało od 0 tylko od 50% ale nawet nie ruszyło bo dostałem po kilku sekundach komunikat: Couldn't update. Sign in to your Mi Account MIUI Forum Ask questions or find answers. Z tego co wiem to było ostatnie możliwe rozwiązanie :(

Mamy postep ruszylo za ktoryms razem na pcsuite zaktualizowalo sie do wersji 8.0.10.0 - ktoś jest tak miły żeby powiedzieć jak działać dalej? na tej wersji jeszcze nie da sie odblokowac 

Edytowane przez Robsonek
Opublikowano

Witam
Skorzystaj z tego 

Sciagnij jakis miui 8 do mi flasha (chyba dev musisz). Metoda z kabelkiem dziala jak dla mnie na razie zostaje na Global Stable tam tez jest polski.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...