Skocz do zawartości

Facebook - aplikacja i powiadomienia w tle ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam aplikację Facebooka oraz Messenger.

Moje pytania są następujące:

Czy bez Messengera (gdybym go odinstalował) jest jakiś sposób, aby otrzymywać powiadomienia z aplikacją działającą w tle, a nie otwartą ? (czyli po prostu jakiś widget albo ustawienie, dzięki którego będę dostawał powiadomienia jak np. SMS gdy ktoś skomentuje coś, albo wyśle PW).

Jeśli Messenger jest koniecznością otrzymywania powiadomień w czasie rzeczywistym, to czy jest możliwość włączenia w nim rotacji ekranu, bo kurcze w pionie nie idzie szybko i precyzyjnie pisać ? :?

Opublikowano

Na Facebooku da się ustawić powiadomienia sms.

Włącz rotację w systemie.

U mnie normalnie rotacja w Messenger działa.

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Mi nie chodzi o powiadomienia SMS, lecz zwykłe bezpośrednio z FB ;)

Rotację mam oczywiście włączoną i wszędzie działa, zaś na MG nie chce.

To coś masz nie tak u mnie działa...

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurcze no Panowie, macie jakąś radę na rotację w Messengerze ?

Normalnie cały czas mam ją jedynie w verticalu, zaś gdy ktoś napisz i gram poziomo w grę, to normalnie piszę wtedy w horyzoncie ;(

Chcę, aby tak było cały czas a nie tylko w grach.

Opublikowano

Kurcze, ale wszędzie prócz MG mi się wszystko obraca, tylko akurat w nim gdzie przecież się najwięcej pisze z ludźmi jest problem i muszę pisać w pionie :D

Masakrycznie niewygodne jest takie pisanie.

Opublikowano
Kurcze, ale wszędzie prócz MG mi się wszystko obraca, tylko akurat w nim gdzie przecież się najwięcej pisze z ludźmi jest problem i muszę pisać w pionie :D

Masakrycznie niewygodne jest takie pisanie.

Ja na ekranie 4,5" zawsze pisze w pionie.

Nie wyobrazam sobie pisac w poziomie nie widzac np. pod jakim postem pisze, co napisal ktos w rozmowie.

Opublikowano

Uwaga, Uwaga!

Rotacja w MG działa tylko wtedy gdy włączysz aplikacje poprzez naciśnięcie ikony "Messenger".

W przypadku gdy otrzymasz wiadomość i aplikacja włączy się - nie da się korzystać z dobrodziejstw rotacji.

Dziękuję za uwagę.

Opublikowano

E tam... Jak dla mnie to nie robi różnicy, choć co prawda trochę to dziwne, że w jednym przypadku da się korzystać z rotacji a w innym już nie.

Wyjścia Masz 2: albo za każdym razem otwierać rozmowę przez odpalenie aplikacji, bądź też po prostu się do tego przyzwyczaić :P

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...