Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mamy następujący problem. Po wybraniu wszystkiego tak jak być powinno pokazuje błąd

1.png

Ściągnęliśmy już Global stable, Global dev i China dev.

Żaden z nich nie posiada tego pliku .bat z błędu. Wszystkie mają tylko te pliki co na screenie 2

.2.png

Czytałem już dużo, ale nie znalazłem nic konkretnego. Jakieś drobne sposoby nie działają. 

Proszę o pomoc, pomagam koledze robić to zdalnie, a jest to mega uciążliwe jak wiadomo.

Dodam że jest to nowy telefon z globalem miui 7, kolega robił aktualizacje przez updater w telefonie. Teraz telefon po włączeniu aktualizuje się do ok 10% po czym się rebootuje i tak w kółko. jakiś bootloop.

Bootloader zablokowany. 

Edytowane przez Breyger
Opublikowano

Podaj dokładną nazwę ROMu, jaki został ściągnięty i rozpakowany.
Czy telefon kolegi to na pewno wersja Kenzo, a nie Kate? 

Opublikowano

Tak. Kupował taki sam jak ja i od tego samego gościa czyli Kenzo.

Samych nazw plików nie pamiętam dokładnie. Kawałek widać na screenie. Były ściągane z http://en.miui.com/a-234.html

Wygląda jak by w tych paczkach brakowało: flash_all_except_storage.bat

Sam już nie wiem co jest grane.

Opublikowano

Polecam ściągnąć plik raz jeszcze i wypakować do konkretnego katalogu (np.: C:\ROM\).
Wtedy pokaż zrzut z całości zawartości w/w folderu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Breyger napisał:

Mamy następujący problem. Po wybraniu wszystkiego tak jak być powinno pokazuje błąd

1.png

Na dole w MiFlashu zaznacz flash all

Opublikowano
44 minuty temu, djchester22 napisał:

Używasz starego Miflash. Dodatkowo telefon nie masz w trybie edl. Musi być port com

Wysłane z mojego Redmi Note 3

Co masz konkretnie na myśli? Gdzie znajdę najnowszego miflasha? Próbowałem dwóch. Telefon jest w trybie fastboot. 

W trybie flash all też jest błąd. Inny. Podam potem dokładnie jaki. 

Spróbuję jeszcze raz w różnych trybach. 

Opublikowano

W takim razie jak w niego wejść? Vol+ nie działa a vol- to fastboot. Chyba że o czymś nie wiem. Tak jak mówiłem. Telefon robię zdalnie a swój mam już odblokowany z twrp i miuipolska i nie mam jak sprawdzać na swoim. 

Opublikowano

Wielkie dzięki. Będę próbował nowym Miflashem z edl. Dam znać co udało nam się zrobić. Mam nadzieję że się tym razem uda. 

Opublikowano (edytowane)

Udało się wgrać i global i China ale zawsze wyskakuje takie coś. Co robię nie tak? Nie mam pomysłu. 

Aha. Weryfikacja podała jakieś że to coś dziwnego ale fastboot że to Kenzo. Więc powinno być ok. 

received_1091812984221937.jpeg

Jak na razie problem rozwiązany. Po tym jak udało się postawić China Kenzo nie działały modemy i WiFi. Doszedłem do tego że to jest Kate sprzedane przez gościa na allegro jako Kenzo i stąd te problemy. (ja kupiłem miesiąc temu z tej samej aukcji Pro i Pro dostałem, kolega jednak nie) Po flashu Kate telefon żyje i jak na razie ma się dobrze.

Prosił bym jednak modów o nie zamykanie jeszcze tematu przez jakiś czas. Tak na wszelki wypadek.

Wszystkim dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Edytowane przez Breyger
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...