Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Mamy następujący problem. Po wybraniu wszystkiego tak jak być powinno pokazuje błąd . Ściągnęliśmy już Global stable, Global dev i China dev. Żaden z nich nie posiada tego pliku .bat z błędu. Wszystkie mają tylko te pliki co na screenie 2 . Czytałem już dużo, ale nie znalazłem nic konkretnego. Jakieś drobne sposoby nie działają. Proszę o pomoc, pomagam koledze robić to zdalnie, a jest to mega uciążliwe jak wiadomo. Dodam że jest to nowy telefon z globalem miui 7, kolega robił aktualizacje przez updater w telefonie. Teraz telefon po włączeniu aktualizuje się do ok 10% po czym się rebootuje i tak w kółko. jakiś bootloop. Bootloader zablokowany. Edytowane 28 Września 2016 przez Breyger
musek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Podaj dokładną nazwę ROMu, jaki został ściągnięty i rozpakowany. Czy telefon kolegi to na pewno wersja Kenzo, a nie Kate?
Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Tak. Kupował taki sam jak ja i od tego samego gościa czyli Kenzo. Samych nazw plików nie pamiętam dokładnie. Kawałek widać na screenie. Były ściągane z http://en.miui.com/a-234.html Wygląda jak by w tych paczkach brakowało: flash_all_except_storage.bat Sam już nie wiem co jest grane.
musek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Polecam ściągnąć plik raz jeszcze i wypakować do konkretnego katalogu (np.: C:\ROM\). Wtedy pokaż zrzut z całości zawartości w/w folderu.
primek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 1 godzinę temu, Breyger napisał: Mamy następujący problem. Po wybraniu wszystkiego tak jak być powinno pokazuje błąd . Na dole w MiFlashu zaznacz flash all
djchester22 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Używasz starego Miflash. Dodatkowo telefon nie masz w trybie edl. Musi być port com Wysłane z mojego Redmi Note 3
Daviteusz Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Przestaw na dole "flash all except storage" na coś innego i gotowe. Też miałem raz z tym problem. W sofcie nie było tego *.bat akurat
Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 44 minuty temu, djchester22 napisał: Używasz starego Miflash. Dodatkowo telefon nie masz w trybie edl. Musi być port com Wysłane z mojego Redmi Note 3 Co masz konkretnie na myśli? Gdzie znajdę najnowszego miflasha? Próbowałem dwóch. Telefon jest w trybie fastboot. W trybie flash all też jest błąd. Inny. Podam potem dokładnie jaki. Spróbuję jeszcze raz w różnych trybach.
musek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Do MiFlash telefon powinien być w trybie EDL, nie fastboot.
Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 W takim razie jak w niego wejść? Vol+ nie działa a vol- to fastboot. Chyba że o czymś nie wiem. Tak jak mówiłem. Telefon robię zdalnie a swój mam już odblokowany z twrp i miuipolska i nie mam jak sprawdzać na swoim.
Diabl0pl Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Będąc w trybie fastboot, otwórz wiersz poleceń na ścieżce, w której znajduje się program "adb" i wpisz adb reboot edl
djchester22 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Tutaj masz Nowego MIFLASH http://en.miui.com/thread-272376-1-1.html. A tutaj masz całą procedurę wgrywania romów na zablokowanym bootloaderze. http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Oczywiście musisz wiedzieć czy masz napewno Kenzo z Snapdragonem 650, czy też Kate!! Edytowane 28 Września 2016 przez djchester22
Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Wielkie dzięki. Będę próbował nowym Miflashem z edl. Dam znać co udało nam się zrobić. Mam nadzieję że się tym razem uda.
Breyger Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Udało się wgrać i global i China ale zawsze wyskakuje takie coś. Co robię nie tak? Nie mam pomysłu. Aha. Weryfikacja podała jakieś że to coś dziwnego ale fastboot że to Kenzo. Więc powinno być ok. Jak na razie problem rozwiązany. Po tym jak udało się postawić China Kenzo nie działały modemy i WiFi. Doszedłem do tego że to jest Kate sprzedane przez gościa na allegro jako Kenzo i stąd te problemy. (ja kupiłem miesiąc temu z tej samej aukcji Pro i Pro dostałem, kolega jednak nie) Po flashu Kate telefon żyje i jak na razie ma się dobrze. Prosił bym jednak modów o nie zamykanie jeszcze tematu przez jakiś czas. Tak na wszelki wypadek. Wszystkim dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Edytowane 29 Września 2016 przez Breyger
Rekomendowane odpowiedzi