Akrl Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Witam, Dzisiaj otrzymałem nowy telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro, po jego włączeniu napotkałem na pierwsze problemy, telefon nie chciał połączyć się z serwisem google (pominąłem ten krok), następnie po włożeniu kart sim nie wykrywało mi sieci natomiast karty tak. Włączyłem automatyczna aktualizacje licząc że problem sam się rozwiąże lecz po zainstalowaniu pojawił się komunikat "Encryption unsuccessful" i od tego czasu nie można nic zrobić. Przycisk "Reset" nie powoduje nic poza zresetowaniem telefonu i powrotu do tego samego komunikatu. Recovery mode nie działa. Nie wiem co zrobić telefon chodził dosłownie 30 min po rozpakowaniu go z pudełka. Dodam że telefon od tego czasu resetuje się w kółko samemu. Nawet jeśli go wyłączę telefon sam się włącza Proszę o pomoc. Edytowane 21 Września 2016 przez Akrl
musek Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Pozostaje Ci chyba MiFlash oraz wrzucenie ROMu od nowa. A tak na marginesie - mam wrażenie, że ostatnio jest masa problemów z tymi słuchawkami right out of the box. Nie mam pojęcia z czego to wynika.
Akrl Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 3 godziny temu, musek napisał: Pozostaje Ci chyba MiFlash oraz wrzucenie ROMu od nowa. A tak na marginesie - mam wrażenie, że ostatnio jest masa problemów z tymi słuchawkami right out of the box. Nie mam pojęcia z czego to wynika. niestety MiFlash nie dziala bo chyba bootloader zablokowany jest. Wyskakuje blad ze nie jestem autoryzowany do edycji
luki! Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Blokada bootloadera nie ma znaczenia przy używaniu MiFlasha
Akrl Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 "Nieokreślony błąd.(0X80004005: FAILED (remote Critical partition flashing is not allowed))" taka wiadomość dostaje od MiFlasha
musek Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Jaką masz dokładnie wersję telefonu? Kenzo, Kate? Jaka jest nazwa ROMu, który próbujesz wgrać?
Akrl Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 niestety nie wiem jaka mam wersje telefonu i gdzie to sprawdzic. Rom ktory probuje wgrac: kenzo_global_images_6.9.15_20160805.0000.29_6.0_global_55b9cc1d46
Zexon72 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Wersję telefonu sprawdzisz tak. Uruchom telefon w trybie fastboot i w oknie terminala w wpisz komendę fastboot getvar product I powinno Ci pokazać, czy kenzo, czy kate.
Konradol Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Dnia 22.09.2016 o 08:23, musek napisał: Pozostaje Ci chyba MiFlash oraz wrzucenie ROMu od nowa. A tak na marginesie - mam wrażenie, że ostatnio jest masa problemów z tymi słuchawkami right out of the box. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Jedno słowo - refurbished. No bo kiedy te słuchawki miały premierę na rynku? Zainteresowanch tym smartfonem jest coraz więcej, skądś muszą je przecież brać... Wiem, przesadzam. Edytowane 27 Września 2016 przez Konradol
Zexon72 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) @Konradol odnowione telefony to póki, co rzadkość w przypadku xiaomi. Problem jest taki, że ze Snapdragonem są dwie wersje różniące się nie tylko oprogramowaniem ale i hardware. Polscy "janusze biznesu", którzy do niedawna handlowali podróbami perfum teraz ciągną, jak leci z Chin telefony, a że ich nie potrafią odróżnić to sprzedają np Redmi Note 3 SE, jako Redmi Note 3 Pro. A próba wgrania do pierwszego software od drugiego dobrze jeśli kończy się nie działaniem części funkcji, gorzej jak wywali w kosmos partycje efs i baseband. Od czwartku dwie takie sztuki 'spadły' na moje biurko - niestety, póki co nie ma na to procedury naprawczej. Edytowane 27 Września 2016 przez Zexon72
djchester22 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Zerknij na to http://en.miui.com/thread-354461-1-1.html Wysłane z mojego Redmi Note 3
Zexon72 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) @djchester22 Powyższa procedura działa w przypadku 'kenzo' (można też zrobić to za pomocą pakietu QPST) za to w przypadku 'kate' niestety nie. Edytowane 27 Września 2016 przez Zexon72
Akrl Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 @Zexon72 nie za bardzo rozumiem gdzie mam wpisac komende " oknie terminala w wpisz komendę fastboot getvar product " gdzie jest okno terminala?
Zexon72 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Okno terminala = wiersz poleceń i komenda cmd. Plecenie wpisz ze ścieżką dostępu do folderu z plikiem fastboot 1
Akrl Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 @Zexon72 Dzięki za pomoc ale nie wiem jak to się robi. Stwierdziłem że po wielu próbach porzucam problem i otwieram spór Goldway-owi. Jego instrukcje są bezużyteczne a co więcej dla mnie jest to nie do zaakceptowania że nowy telefon po 20 minutach staje się kompletnie do naprawy. Na samym początku miałem już z nim problem z zasięgiem kart sim. A MIUI które było wgrane (8) było niezgodne z opisem aukcji bo miało być 7 z możliwością update. Na szczęście mam nagrane filmiki i pełna dokumentacje rozmów. Nie zniechęcam się do samego telefonu, zamówię go jeszcze raz z całą pewnością ale problem pozostawiam nierozwiązany. Także temat jest do zamknięcia.
Diabl0pl Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Przez MiFlash musi przejść każdy użytkownik tego telefonu, zamawiający chińską wersję z Aliexpress, właśnie ze względu na syfiaste systemy, które są tam wgrywane. Wszystkie kroki jakie musisz podjąć są szczegółowo opisane na forum. Nowy telefon który otrzymasz także będzie wymagał flashowania, więc tego na pewno nie pominiesz. Zanim zaczniesz kombinować ze zwracaniem telefonu i czekaniem kolejnych tygodni na rozwój sprawy, doedukuj się trochę na forum i spróbuj wykonać flasha. Gorzej już raczej i tak nie będzie. EDIT: Pomogę Ci trochę w sprawdzeniu wersji telefonu. Zakładam, że sterowniki masz poinstalowane. 1. Przejdź telefonem w tryb fastboot: Wyłącz telefon. Przytrzymaj jednocześnie przycisk do zmniejszania głośności oraz przycisk "power". Na ekranie pojawi się króliczek grzebiący w androidzie. 2. Podłącz telefon do komputera przez USB. 3. Pobierz plik >>>adb.zip<<< i wypakuj na przykład na dysku C, ścieżka dostępu będzie wyglądała tak: 4. Kliknij na ścieżkę dostępu, wpisz: cmd i przyciśnij enter. 5. Otworzy się wiersz poleceń. Następnie wpisz: fastboot getvar product i wciśnij enter. Teraz powinien Ci się pojawić komunikat z wersją urządzenia. Ze względu na fakt, że nie mam telefonu pod ręką, nie mam jak dokończyć osobiście tej operacji, ale posłużę się zdjęciem znalezionym na forum (w poście użytkownika Kesiz). Jak widać, w powyższej sytuacji telefon podłączony do komputera to "kenzo", czyli chińska wersja Redmi Note 3 Pro. "Special Edition" ("International") nosi nazwę "kate". Jeśli się nie mylę, to jedną z metod, by wyjść z trybu fastboot jest wpisanie w wierszu poleceń: fastboot reboot (oczywiście będąc wciąż w katalogu, w którym plik fastboot się znajduje). Edytowane 27 Września 2016 przez Diabl0pl 3
Akrl Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Dobra super dzieki zaraz sie tym zajme i sprobuje jeszcze powalczyc z odratowaniem telefonu
crazykoko Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Dnia 27.09.2016 o 22:12, Diabl0pl napisał: Przez MiFlash musi przejść każdy użytkownik tego telefonu, zamawiający chińską wersję z Aliexpress, właśnie ze względu na syfiaste systemy, które są tam wgrywane. Wszystkie kroki jakie musisz podjąć są szczegółowo opisane na forum. Nowy telefon który otrzymasz także będzie wymagał flashowania, więc tego na pewno nie pominiesz. Ja mam telefon z Chin i na soft na razie nie narzekam. Spolszczony praktycznie całkowicie, żadnych dziwnych aplikacji nie mam. Po co go flashować? Mam Global Stable 8.0.2.0. Prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie, bo w temacie wirtuozem nie jestem. Rootowałem kiedyś jakiegoś samsunga i HTC, ale to stare dzieje
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 @crazykoko Jeśli masz Global Stable, to nie ma potrzeby flashowania.
Rekomendowane odpowiedzi