Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam mały problem. Linki do obrazków w celu odblokowania bootloadera wygasły w linku z poradnika i nie wiem jak mam się za to zabrać :/ Ma ktoś może poradnik do tego z dokładnym opisem? Bo w ciemno nie chcę kombinować :)

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, luki! napisał:
Które linki wygasły?

Nie linki a chyba hosting zdjęć się wysypał. Chodzi mi o poradnik na waszym forum. Brak zdjęć i nie wiem jak się za to zabrać :/

Zbiór poradników

Odblokowanie bootloadera << i tu się wysypały pliki. 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez EnJoy89
Opublikowano
23 minuty temu, EnJoy89 napisał:

Nie linki a chyba hosting zdjęć się wysypał. Chodzi mi o poradnik na waszym forum. Brak zdjęć i nie wiem jak się za to zabrać :/

Zbiór poradników

Orzcież wszystko jest dobrze. Tutaj nie było zdjęć

23 minuty temu, EnJoy89 napisał:

Odblokowanie bootloadera << i tu się wysypały pliki. 

Strona nie należy do miuipolska

Opublikowano

No dobra. To według tego poradnika nie z waszej strony odblokować bootloader? Czy do odblokowania bootloadera potrzebuję cały rom czy tylko ten plik do odblokowania?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Poczytaj tutaj

DZięki ! :D

I jeszcze jedno pytanie. Można go zablokować ponownie i usunąć roota? :)

Edytowane przez EnJoy89
Opublikowano

Przy próbie odblokowania bootloadera wyskoczyło mi coś takiego. To dlatego że nie dostałem zgody jeszcze na odblokowanie bootloadera?

problem.jpg

Opublikowano

"Przy próbie odblokowanie bootloadera okazało się że nie mam telefonu xiaomi. Czy to może być przyczyna?"

To jest festiwal głupich pytań? Jak nie masz zgody no to chyba to nie jest jakieś bardzo dziwne że nie odblokujesz.

Opublikowano
48 minut temu, wtbn napisał:

"Przy próbie odblokowanie bootloadera okazało się że nie mam telefonu xiaomi. Czy to może być przyczyna?"

To jest festiwal głupich pytań? Jak nie masz zgody no to chyba to nie jest jakieś bardzo dziwne że nie odblokujesz.

Nie festiwal głupich pytań. Mam pierwszy raz w życiu telefon tej marki i nie wiem co jest grane. I troszkę kultury nie zaszkodzi.. Poza tym wolę się upewnić niż coś popsuć.

Opublikowano

No tak, zapomniałem że obszerny poradnik + 100 tematów w których pierwsza rzecz jaka jest napisana to to że do odblokowania potrzebna jest zgoda, to może być mało. Sory.

Opublikowano
24 minuty temu, wtbn napisał:

No tak, zapomniałem że obszerny poradnik + 100 tematów w których pierwsza rzecz jaka jest napisana to to że do odblokowania potrzebna jest zgoda, to może być mało. Sory.

teraz już wszystko wiem ;) Nie potrzebnie się unosisz. Zapomniał wół jak cielęciem był.. 

Opublikowano
Dnia 21.09.2016 o 20:29, wojtekmarchewka napisał:

Poczytaj tutaj

No i zaczynają się schody. Wyskoczył komunikat "couldn't verify device". Mam wersję MIUI Global 8 i chyba nie da rady odblokować tego :/

Opublikowano
9 minut temu, EnJoy89 napisał:

No i zaczynają się schody. Wyskoczył komunikat "couldn't verify device". Mam wersję MIUI Global 8 i chyba nie da rady odblokować tego :/

Rozumie że masz zgodę Xiaomi na odblokowanie? Jeżeli tak to pamiętaj, że musisz się zalogować na telefonie oraz w programie "unlock" na te same konto z którego prosiłeś o zgodę, oraz włączyć "debugowanie usb"

Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja Miui (kilka razy kliknąć)

Ustawienia -> Urządzenie -> Opcje programistyczne -> Debugowanie USB

Opublikowano
8 godzin temu, musek napisał:

Albo Global Dev (łatwiej dokonać aktualizacji z Global Stable). 

@musek, nie mogę w ogóle wgrać romu.. wyskauje komunikat że jest zablokowany telefon. Próbowałem miflash i z poziomu telefonu i nic.

Opublikowano

@EnJoy89 Jeśli masz Global Stable, to masz wersję MIUI8 na Androidzie 5.1. Ściągnij sobie ostatnią wersję Global Dev, która również była oparta o Andka 5.1 - powinno pójść.
Aktualizację robisz przez aplikację Aktualizacja w telefonie. Wybierasz ściągnięty plik ZIP z ROMem. Jeśli nie pójdzie - daj zrzut ekranu z komunikatu, który Ci się pojawi.

Opublikowano
4 minuty temu, musek napisał:

@EnJoy89 Jeśli masz Global Stable, to masz wersję MIUI8 na Androidzie 5.1. Ściągnij sobie ostatnią wersję Global Dev, która również była oparta o Andka 5.1 - powinno pójść.
Aktualizację robisz przez aplikację Aktualizacja w telefonie. Wybierasz ściągnięty plik ZIP z ROMem. Jeśli nie pójdzie - daj zrzut ekranu z komunikatu, który Ci się pojawi.

Wyskakuje że nie można zweryfikować aktualizacji ..

Opublikowano

@zipp Dzięki za linka, należy jednak mieć się na baczności - linkujesz do tematu o innym modelu telefonu.
To jest temat o Redmi Note 3 Pro - jeśli kolega @EnJoy89 ściągnie pliki z wskazanego przez Ciebie tematu - może uwalić telefon.

Poza tym - z Global Stable w celu odblokowania bootloadera najłatwiej przejść na Global Dev. Nie trzeba koniecznie przeskakiwać na wersję China.

Opublikowano

Spróbuj zgodnie z tym poradnikiem. Czasem działa za pierwszym razem, a czasem dopiero za drugim (po pierwszej próbie TWRP się uruchamia wywołane za pomocą komendy boot, ale po restarcie już go nie ma). Popróbuj, 

Opublikowano (edytowane)
6 hours ago, musek said:

@zipp Dzięki za linka, należy jednak mieć się na baczności - linkujesz do tematu o innym modelu telefonu.
To jest temat o Redmi Note 3 Pro - jeśli kolega @EnJoy89 ściągnie pliki z wskazanego przez Ciebie tematu - może uwalić telefon.

Poza tym - z Global Stable w celu odblokowania bootloadera najłatwiej przejść na Global Dev. Nie trzeba koniecznie przeskakiwać na wersję China.

no jasna sprawa, ale procedura/filozofia jest ta sama. Miałem po prostu te same problemy.

Mam pewność, że kolega EnJoy89 nie jest bezmyślnym robotem i nie ściągnie romu z Redmi 3S do swojego Redmi Note 3.

@musek - w jaki sposób wstawiać do posta te aktywne odnośniki do innych userów?

Edytowane przez zipp
Opublikowano

Nie jest, ale w stresie może po prostu nie zauważyć, że to dotyczy innej słuchawki. :)
A odnośnik wstawiasz przez wpisanie znaku @ połączonego z nazwą użytkownika. Teoretycznie jak wpisałeś @musek to powinno Ci podpowiedzieć (spróbuj wpisać @mus i nie wciskaj spacji, tylko daj skryptowi chwilkę, a podpowie pasujące nazwy). 

• Like 1
Opublikowano

Dobra. Wszystko jasne. Wgrałem rom i się zablokował bootloader. Teraz wszystko śmiga. :)

A jutro się zabieram za root. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...