EnJoy89 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Witam. Mam mały problem. Linki do obrazków w celu odblokowania bootloadera wygasły w linku z poradnika i nie wiem jak mam się za to zabrać :/ Ma ktoś może poradnik do tego z dokładnym opisem? Bo w ciemno nie chcę kombinować Pozdrawiam
EnJoy89 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, luki! napisał: Które linki wygasły? Nie linki a chyba hosting zdjęć się wysypał. Chodzi mi o poradnik na waszym forum. Brak zdjęć i nie wiem jak się za to zabrać :/ Zbiór poradników Odblokowanie bootloadera << i tu się wysypały pliki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Września 2016 przez EnJoy89
luki! Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 23 minuty temu, EnJoy89 napisał: Nie linki a chyba hosting zdjęć się wysypał. Chodzi mi o poradnik na waszym forum. Brak zdjęć i nie wiem jak się za to zabrać :/ Zbiór poradników Orzcież wszystko jest dobrze. Tutaj nie było zdjęć 23 minuty temu, EnJoy89 napisał: Odblokowanie bootloadera << i tu się wysypały pliki. Strona nie należy do miuipolska
EnJoy89 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 No dobra. To według tego poradnika nie z waszej strony odblokować bootloader? Czy do odblokowania bootloadera potrzebuję cały rom czy tylko ten plik do odblokowania?
wojtekmarchewka Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 15 minut temu, EnJoy89 napisał: No dobra. To według tego poradnika nie z waszej strony odblokować bootloader? Czy do odblokowania bootloadera potrzebuję cały rom czy tylko ten plik do odblokowania? Poczytaj tutaj
EnJoy89 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) 31 minut temu, wojtekmarchewka napisał: Poczytaj tutaj DZięki ! I jeszcze jedno pytanie. Można go zablokować ponownie i usunąć roota? Edytowane 21 Września 2016 przez EnJoy89
luki! Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Tak. Używając MiFlash i wgrywając oficjalny rom 1
EnJoy89 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 Przy próbie odblokowania bootloadera wyskoczyło mi coś takiego. To dlatego że nie dostałem zgody jeszcze na odblokowanie bootloadera?
wtbn Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 "Przy próbie odblokowanie bootloadera okazało się że nie mam telefonu xiaomi. Czy to może być przyczyna?" To jest festiwal głupich pytań? Jak nie masz zgody no to chyba to nie jest jakieś bardzo dziwne że nie odblokujesz.
EnJoy89 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 48 minut temu, wtbn napisał: "Przy próbie odblokowanie bootloadera okazało się że nie mam telefonu xiaomi. Czy to może być przyczyna?" To jest festiwal głupich pytań? Jak nie masz zgody no to chyba to nie jest jakieś bardzo dziwne że nie odblokujesz. Nie festiwal głupich pytań. Mam pierwszy raz w życiu telefon tej marki i nie wiem co jest grane. I troszkę kultury nie zaszkodzi.. Poza tym wolę się upewnić niż coś popsuć.
wtbn Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 No tak, zapomniałem że obszerny poradnik + 100 tematów w których pierwsza rzecz jaka jest napisana to to że do odblokowania potrzebna jest zgoda, to może być mało. Sory.
EnJoy89 Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 24 minuty temu, wtbn napisał: No tak, zapomniałem że obszerny poradnik + 100 tematów w których pierwsza rzecz jaka jest napisana to to że do odblokowania potrzebna jest zgoda, to może być mało. Sory. teraz już wszystko wiem Nie potrzebnie się unosisz. Zapomniał wół jak cielęciem był..
EnJoy89 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Dnia 21.09.2016 o 20:29, wojtekmarchewka napisał: Poczytaj tutaj No i zaczynają się schody. Wyskoczył komunikat "couldn't verify device". Mam wersję MIUI Global 8 i chyba nie da rady odblokować tego :/
wojtekmarchewka Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 9 minut temu, EnJoy89 napisał: No i zaczynają się schody. Wyskoczył komunikat "couldn't verify device". Mam wersję MIUI Global 8 i chyba nie da rady odblokować tego :/ Rozumie że masz zgodę Xiaomi na odblokowanie? Jeżeli tak to pamiętaj, że musisz się zalogować na telefonie oraz w programie "unlock" na te same konto z którego prosiłeś o zgodę, oraz włączyć "debugowanie usb" Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja Miui (kilka razy kliknąć) Ustawienia -> Urządzenie -> Opcje programistyczne -> Debugowanie USB
EnJoy89 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) @wojtekmarchewka,Tak, zgodzę mam na odblokowanie. Sprawdzę i dam znać No i lipa. nie działa Edytowane 26 Września 2016 przez EnJoy89
wojtekmarchewka Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 A no nie doczytałem że masz Globala ,żeby odblokować musisz mieć China dev
musek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Albo Global Dev (łatwiej dokonać aktualizacji z Global Stable).
EnJoy89 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 8 godzin temu, musek napisał: Albo Global Dev (łatwiej dokonać aktualizacji z Global Stable). @musek, nie mogę w ogóle wgrać romu.. wyskauje komunikat że jest zablokowany telefon. Próbowałem miflash i z poziomu telefonu i nic.
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 @EnJoy89 Jeśli masz Global Stable, to masz wersję MIUI8 na Androidzie 5.1. Ściągnij sobie ostatnią wersję Global Dev, która również była oparta o Andka 5.1 - powinno pójść. Aktualizację robisz przez aplikację Aktualizacja w telefonie. Wybierasz ściągnięty plik ZIP z ROMem. Jeśli nie pójdzie - daj zrzut ekranu z komunikatu, który Ci się pojawi.
EnJoy89 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 4 minuty temu, musek napisał: @EnJoy89 Jeśli masz Global Stable, to masz wersję MIUI8 na Androidzie 5.1. Ściągnij sobie ostatnią wersję Global Dev, która również była oparta o Andka 5.1 - powinno pójść. Aktualizację robisz przez aplikację Aktualizacja w telefonie. Wybierasz ściągnięty plik ZIP z ROMem. Jeśli nie pójdzie - daj zrzut ekranu z komunikatu, który Ci się pojawi. Wyskakuje że nie można zweryfikować aktualizacji ..
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 @EnJoy89 A który ROM ściągnąłeś? Podaj nazwę pliku.
EnJoy89 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 2 minuty temu, musek napisał: @EnJoy89 A który ROM ściągnąłeś? Podaj nazwę pliku. miui-blockota-kenzo_global-6.9.8-6.9.22-36ea536fcd-6.0
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 To jest wersja na Androidzie 6.0, nie na 5.1. Ściągnij wersję 6.8.18 i spróbuj wtedy.
zipp Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 1 hour ago, EnJoy89 said: Wyskakuje że nie można zweryfikować aktualizacji .. poczytaj dokładnie mojego posta, też miałem problem z wgraniem dev china: https://miuipolska.pl/forum/topic/15970-nie-mogę-ustawić-internetu/#comment-228159
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 @zipp Dzięki za linka, należy jednak mieć się na baczności - linkujesz do tematu o innym modelu telefonu. To jest temat o Redmi Note 3 Pro - jeśli kolega @EnJoy89 ściągnie pliki z wskazanego przez Ciebie tematu - może uwalić telefon. Poza tym - z Global Stable w celu odblokowania bootloadera najłatwiej przejść na Global Dev. Nie trzeba koniecznie przeskakiwać na wersję China.
EnJoy89 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 @musek, pobiorę i dam znać. odblokowany !! teraz TWRP!! I mi nie wgrywa twrp.. Czasiz :/? //luki! Posty edytujemy!
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Spróbuj zgodnie z tym poradnikiem. Czasem działa za pierwszym razem, a czasem dopiero za drugim (po pierwszej próbie TWRP się uruchamia wywołane za pomocą komendy boot, ale po restarcie już go nie ma). Popróbuj,
zipp Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) 6 hours ago, musek said: @zipp Dzięki za linka, należy jednak mieć się na baczności - linkujesz do tematu o innym modelu telefonu. To jest temat o Redmi Note 3 Pro - jeśli kolega @EnJoy89 ściągnie pliki z wskazanego przez Ciebie tematu - może uwalić telefon. Poza tym - z Global Stable w celu odblokowania bootloadera najłatwiej przejść na Global Dev. Nie trzeba koniecznie przeskakiwać na wersję China. no jasna sprawa, ale procedura/filozofia jest ta sama. Miałem po prostu te same problemy. Mam pewność, że kolega EnJoy89 nie jest bezmyślnym robotem i nie ściągnie romu z Redmi 3S do swojego Redmi Note 3. @musek - w jaki sposób wstawiać do posta te aktywne odnośniki do innych userów? Edytowane 29 Września 2016 przez zipp
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Nie jest, ale w stresie może po prostu nie zauważyć, że to dotyczy innej słuchawki. A odnośnik wstawiasz przez wpisanie znaku @ połączonego z nazwą użytkownika. Teoretycznie jak wpisałeś @musek to powinno Ci podpowiedzieć (spróbuj wpisać @mus i nie wciskaj spacji, tylko daj skryptowi chwilkę, a podpowie pasujące nazwy). 1
EnJoy89 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 Dobra. Wszystko jasne. Wgrałem rom i się zablokował bootloader. Teraz wszystko śmiga. A jutro się zabieram za root. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi