Gość av1p Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Witam, wczoraj chciałem zrobić porządek ze swoim telefonem (Xiaomi Redmi 3) lecz z rozpędu zaznaczyłem za dużo opcji w wipe w twrp także wywaliło mi wszystko. Zrobiłem mu flesh'a globalną wersją deweloperska wszystko ładnie do momentu logowanie się do konta xiaomi. Nie wiem z jakiej racji do urządzenia nagle przypisane jest inne konto przez co nie mogę się zalogować co za tym idzie telefon jest bezużyteczny. Skąd telefon nagle został przypisany do całkowicie innego konta kiedy od zakupu byłem zalogowany swoim ? Jest sposób żeby wyskakiwała możliwość logowania do mojego konta ? Da coś pisanie do supportu xiaomi udowodnienie że telefon należy do mnie i odblokują mi go ? Również próbowałem wgrać twrp tylko wyskoczyło mi że telefon nie jest odblokowany. Możliwe jest że podczas wipe usuneło mi odblokowany bootloader ? W internecie znalazłem że zostaje mi tylko wgranie CM ale przecież musi być inne wyjście skoro to jest mój telefon.
Zexon72 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Wygrywając dev'a zablokowałeś ponownie bootloader. Odblokuj go znaną Ci już metodą - jeśli minęło 30 dni od ostatniego odblokowania, to masz aktywną zgodę na swoim koncie. Później twrp itd. Na przyszłość - w twrp jeśli chcesz zrobić reset systemu to robimy wipe: data, cache i art/dalvik cache.
Gość av1p Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Od ostatniego odblokowania mineło znacznie więcej jak 30dni lecz wyskakuje mi że nie mam uprawnień aby go odblokować. Także chyba muszę pisać jeszcze raz wniosek. Jest narazie możliwość wgrania miui na zablokowany bootloader ?
Zexon72 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Wgraj china developer z opcją flash all i na nim spróbuj odblokować. Powinno pójść bez problemu
FromWP Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Nic mu to nie da, bo telefon jest przypisany do innego konta, a miunlock to sprawdza. Jak nie wyjaśni sprawy z kontem to przy zablokowanym bl nic z telefonem nie zrobi. CM-a też nie wgra, bo zablokowany bl. Wgrać rom na zablokowany bl się da, ale telefon nie będzie działać bo to nie kasuje informacji o przypisanym koncie. Edytowane 21 Września 2016 przez FromWP
Rekomendowane odpowiedzi