pr00 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Szukalem na forum i niestety wszelkie sposoby z apn zawiodły. Internet działa max 130kb, ikonka 4g przy zasięgu jest ale nic to nie dział. Wersja romu w screenie. Testuje na speedtest.net
pr00 Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Czyli bez twrp nic nie zrobię ? Proszę o jakąś instrukcję do wgrania TWRP nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji dla MI5. Edytowane 20 Września 2016 przez pr00
fakeman Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Na globalu 8.0.2.0 również jest ten problem z wolnym pobieraniem? EDIT: Też jest Edytowane 21 Września 2016 przez fakeeus
Bohyn Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 @pr00 Wszyscy powyżej dali Ci rozwiązanie problemu, ale czy Twojego? Ja nie jestem pewien, bo: 1) nie podałeś jakiej aplikacji używasz do sprawdzenia tej prędkości (chrome, firefox, internet producenta) 2) nie sprawdziłeś czy na wifi jest to samo Zaś rozwiązanie, które podali koledzy działa tylko na aplikacje od google.
pr00 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) W pierwszym poście napisałem że używam aplikacji speedtest.net, prędkość na telefonie przy używaniu chrome, Firefox i innych aplikacji nie przekracza 135kb/s. Myślałem że jest napisane wprost, sprawa nie dotyczy Wi-Fi a internetu z karty SIM jest to play. Przy Wi-Fi transfer jest normalny i pobiera z maksymalną prędkością. Przy przełączeniu na internet z karty transfer spada mimo że jest widoczna ikona 4g/4g+. Problem jest jednak z siecią podkienilem karty ze służbową T-Mobile w Galaxy a5 2016 i play nadal działa tak samo. W xiaomi na karcie T-Mobile pobieranie jest 26mb więc to nie problem telefonu. Proszę o zamknięcie. Edytowane 21 Września 2016 przez pr00
Bohyn Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Ja moge speedtest.net sprawdzic na telefonie bez aplikacji, dlatego tez pytalem.
girni Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam, Mam dość spory problem z transferem danych po aktualizacji telefonu do androida 7. Aktualnie moja wersja miui to 7.6.29 ale na 7.6.22 było tak samo. Transfer mam na poziomie max 5-6kB/s, strony w chrome się nie ładują praktycznie w ogóle, korzystanie z internetu przy takim transferze jest nie możliwe. Dodam, że na androidzie 6.0 było wszystko w porządku, a problem rozpoczął się po przejściu na androida 7. Operator to PLAY, próbowałem zmieniać w opcjach operatorów sieci na plusa i t-mobile, ale to nie rozwiązało problemu. Dodam że na WiFi działa wszystko dobrze. Wiecie może w czym problem i jak go naprawić? Pozdrawiam
kamillm Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 @girni a robiles factory reset po zmianie softu?
Rekomendowane odpowiedzi