largooo Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Witam, Po aktualizacji oprogramowania do wersji kenzo_global_images_V8.0.1.0.LHOMIDG_20160805.0000.29_5.1_global_5e65360aff przy włożonej karcie sim do 2 slotu są ciągłe restarty sima nie telefonu. Jak ta sama karta jest w slocie 1 wszystko gra sprawdzone na 2 telefonach z tym samym romem. Ktoś ma może jakiś pomysł?? pozdrawiam
jack78 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Sprawdź czy masz 2 różne numery IMEI wysłane z RedMi Note 3 Pro
largooo Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 jack78 jesteś wielki nawet nie pomyślałem że tak może być i rzeczywiście tak jest. A teraz w takim razie jest inny problem gdzie znaleźć imei 2 bo na pudełku nie znalazłem ani na naklejce.
DukeN Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Ale to nie w tym jest problem. Ja mam 1numer imei na obu slotach i działa. W końcu to imei jest przypisany do urządzenia a nie do karty sim. Poza tym miałem taki przypadek raczej identyczny że po aktualizacji do 6.9.9 telefon wpadl w bootlop i musiałem zrobić miflash. Niestety 1 miflash nie wystarczył, nie wiem od czego to zależy ale dopiero robiąc miflash do wersji china dev zaskoczyło i 2gi slot zaczął działać. I niestety po tych wszystkich cyrkach z moją słuchawką występuje u mnie dziwna sytuacja falowania wskaźników zasięgu sieci i czasem potrafi stracić zasięg na krótką chwilę i zaraz go odzyskać. Tego nie było na Romie jaki miałem zainstalowany fabrycznie czyli global stable. Nie wiem czym to jest spowodowane ale najwyraźniej miflash nie potrafi wyczyścić telefonu do zera i tym bardziej wgrać w jakiś właściwy sposób sterowników do modemu. Ale nie znam innego sposobu przywrócenia słuchawki do używalności.
jack78 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 1 numer IMEI na dwie kart y? Mało prawdopodobne. Sprawdź Jeszce raz, pewnie różnią się jedna cyfrą i nie zauważyłeś. Wysłane z mojego Hi8 pro przy użyciu Tapatalka
DukeN Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) A jednak prawdziwe. Zresztą dlaczego 1 urządzenie miałoby mieć 2 numery? Poza tym u mnie działa. Ale może ktoś z większym stażem w urządzeniach Xiaomi mógłby się wypowiedzieć jak to ma być , 1 czy 2 różne numery IMEI. Edytowane 21 Września 2016 przez DukeN
largooo Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Sprawdzałem na starym telefonie i tam imei są osobne do każdego slotu. Ale jeżeli w redmi note 3 pro są tak samo 2 osobne to czemu na pudełku i naklejce jest tylko jeden??
DukeN Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 I dlatego wartaloby aby wypowiedział się ktoś z kierownictwa miui Polska. Ja też miałem 1 numer na naklejce i teraz w telefonie w zakładce Info też mam 1 na obu slotach. I nie mam żadnych problemów z działaniem żadnej karty sim. Tylko to falowanie i czasem rozłączy na ułamek sekundy ale to różnie raz jadna raz druga czasem obie na raz ale wystarczy coś kliknąć czy przesunąć o zasięg wraca. Więc to jest raczej problem z oprogramowaniem czy usypianiem a nie z numerem IMEI.
largooo Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 ok więc znalazłem że od jakiegoś czasu w telefonach są 2 takie same IMEI http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=304511&extra=&highlight=imei%2B2&page=2 ale problem z 2 slotem sim nie rozwiązałem nawet wgrałem ponownie IMEI.
DukeN Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Ja też miałem ten sam problem z 2 slotem, nawet wymieniłem kartę w salonie bo myślałem że nawalila. Skończyło się na tym że chyba z 10 razy robiłem miflash z różnymi wersjami rom i za każdym razem coś nie działało, nawet potrafiło w ogóle nie wykrywać kart SIM. Za ostatnim razem wyjalem karty sim i wgralem któryś rom china dev z sierpnia i dopiero zaskoczyło. Później oczywiście zmieniłem na global i tak mam do dziś+ twrp + rot i najważniejsze że działa.
Rekomendowane odpowiedzi