latet Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 To zaskakująco dziwne, ale w Hong Mi (v. 5 PL) wśród systemowych "przełączników" (tych z rozwijanego paska górnego) brak skrótu do ustawień 2G/3G. Czy we wcześniejszych wersjach on był? To był tylko skrót do ustawień (nie przełącznik), ale taki mi spoko wystarczał w Xperii z MIUI. Wiem, że jest wiele aplikacji, które tę prostą czynność (ikonkę skrótu) zapewniają. Możecie polecić jakąś konkretną, która jest znana z tego, że na pewno nie zabiera zasobów i prądu? Dzięki.
latet Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Sobie dodaj w ustawieniach... Można prosić o wskazówkę naprowadzającą?
Eru Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 lub pasek powiadomień - przełączniki - więcej
latet Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 No właśnie o to chodzi, że nie ma tam tego przełącznika do wyboru. Nawet na ten pełnej liście uwzględniającej nieaktywne.
Endriu Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 To sprawdź sobie na RR, może Sony jest niekompatybilny
DjLeo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Potwierdzam u mnie na moim RR też nie ma.
ebola1972 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ten przelacznik w RR byl bodajże do wersji stable, potem poszedl w odstawkę Wysłane z Xiaomi HongMi
latet Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2014 Czy możecie polecić jakąś konkretną (=sprawdzoną na RR) apkę, z założenia możliwie najprostszą i najlżejszą, która zastąpi ten brakujący skrót do ustawień 2G/3G? Najlepiej, aby to był sam skrót, a nie zmieniający się status, bo takie już miałem i jak odkryłem Wake Lock Detector, to mi oczy otworzył jak żrą baterię (bo generują dużo wybudzeń).
DjLeo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Szkoda że drugi slot sim nie ma 3g, wiele by to problemów rozwiązało. A ten przełącznik to może się pojawi w V6?
latet Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2014 Szkoda że drugi slot sim nie ma 3g, wiele by to problemów rozwiązało. A możesz konkretnie je wymienić? Bo nie wiem, jakie by to mogły być... oprócz możliwości zachowania szybkiego transferu danych 3G przy przełączaniu przypisania transmisji danych na slot 2. A ten przełącznik to może się pojawi w V6? Oby, bo nie udało mi się znaleźć zamiennika, który po kliknięciu wchodziłby bezpośrednio w opcje 2G/3G (zwykle wchodzą co najmniej piętro wyżej).
DjLeo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 A możesz konkretnie je wymienić? Bo nie wiem, jakie by to mogły być... oprócz możliwości zachowania szybkiego transferu danych 3G przy przełączaniu przypisania transmisji danych na slot 2. Oby, bo nie udało mi się znaleźć zamiennika, który po kliknięciu wchodziłby bezpośrednio w opcje 2G/3G (zwykle wchodzą co najmniej piętro wyżej). Tak trochę poza tematem, bo ten temat dotyczy zmiany 2G/3G, ale u mnie jest inny problem, nie możliwy do rozwiązania. Mam na jednym slocie Aero i na drugim T-mobile. Problem polega na tym, że na T-Mobile mam 1GB internetu, który działa tylko na slocie 1, do którego nie mogę go włożyć, bo Aero nie zadziała na slocie 2. A chciałbym mieć coś takiego. Szybki internet do momentu aż się wyczerpie i wtedy przełączam na Aero. Niestety to nie możliwe, bez przekładania sim. T-mobile na slocie 2 działa w edge i net jest 10 razy wolniejszy niż Aero. Generalnie 3G na slocie drugim rozwiązało by problem. No ale to nie możliwe. Pozostaje mi trzymać Aero w slocie 1 i T-mobile w slocie2 i zapomnieć, że mam 1GB netu w T-mobile (ponieważ, nie zamierzam przekładać kart sim co chwile)
latet Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2014 1GB to chyba nie zużywasz w kilka godzin, a raczej w parę dni, więc w sumie karty SIM przekładałbyś tylko 2 razy na miesiąc...
rfc Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak trochę poza tematem, bo ten temat dotyczy zmiany 2G/3G, ale u mnie jest inny problem, nie możliwy do rozwiązania. Mam na jednym slocie Aero i na drugim T-mobile. Problem polega na tym, że na T-Mobile mam 1GB internetu, który działa tylko na slocie 1, do którego nie mogę go włożyć, bo Aero nie zadziała na slocie 2. A chciałbym mieć coś takiego. Szybki internet do momentu aż się wyczerpie i wtedy przełączam na Aero. Niestety to nie możliwe, bez przekładania sim. T-mobile na slocie 2 działa w edge i net jest 10 razy wolniejszy niż Aero. Generalnie 3G na slocie drugim rozwiązało by problem. No ale to nie możliwe. Pozostaje mi trzymać Aero w slocie 1 i T-mobile w slocie2 i zapomnieć, że mam 1GB netu w T-mobile (ponieważ, nie zamierzam przekładać kart sim co chwile) Sam nie testowałem, ale jest soft, który według opisu to umożliwia: http://xiaomi.eu/community/threads/miui-ultimate-rom-for-wcdma-hongmi-based-on-my-fly-iq446-mod.23321/ EDIT: Tutaj oryginalny wątek twórcy tego romu: http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html
Endriu Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Widziałem ten wątek już. Ogólnie ciekawe że z fabryki nie ma wsparcia na SIM2, zaś tutaj gość zrobił: "3G active sim card switch (3G with SIM2 is possible)"
DjLeo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wow, ciekawe czy to jest możliwe. Sprawdził to ktoś?
sebek2893 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Czy ktoś mógłby napisać co zrobić krok po kroku żeby zainstalować ten rom ultimate ? I co znaczy że " Ten ROM obsługuje OTA częściowo. Nie należy instalować aktualizacje większe niż 100MB... " (rom ma ponad 400mb) jak w takim razie go zainstalować? z góry dzieki
joseph999 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Rozumiem, że masz zainstalowany TWRP. Ściągasz wszystkie plik 4.2.23 FULL ROM. Wrzucasz na kartę SD. Uruchamiasz telefon w trybie TWRP robisz pełny WIPE z wyjątkiem karty SD. Następnie instalujesz ROM z karty SD. Jak czegoś nie rozumiesz to pisz. Aha dobrze by było zrobić BACKUP przed tym wszystkim.-- 25 lut 2014, o 15:05 --Wow, ciekawe czy to jest możliwe. Sprawdził to ktoś? Działa
sebek2893 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Rozumiem, że masz zainstalowany TWRP. Nie, nie mam TWRP zainstalowane. Jak go zainstalowac?
joseph999 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 w wersji ultimate jest możliwość przełączenia 3g z slot 1 na 2
Robert Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 lub pasek powiadomień - przełączniki - więcej Odkopię trochę kotleta.. Natrafiłem na to co napisałeś i też nie mam takiej funkcji (kolejności), mam Mi2S MIUI-4.2.21
sebek2893 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 a czy full wpie trzeba zrobic wszystkiego czy wystarczy dla samego system? Pytam bo zrobiłem dla samego system i tylko pojawia sie logo mi i nic sie nie dzieje dalej...chociaz wszystko zakończyło się pomyślnie
Endriu Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Przełączenia chyba nie ma, ale ten ROM obsługuje 3G na SIM2 w standardzie Edit: W skład Full Wipe wchodzi: Data, Cache oraz Dalvik Cache
sebek2893 Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Można by było takie coś dodać w tym romie do red rice który się tu ukazuje Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
Robert Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Dla pewności, jak mam 2 karty, do dzwonienia i aero2, to : 1 slot - np. play 2 slot - aero2 jak mam 2 karty od operatora, np. play i orange, to muszę zdecydować, która będzie łączyła się tylko przez 2G (2gi slot), dobrze to rozumiem ?
latet Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Opublikowano 18 Marca 2014 jak mam 2 karty od operatora, np. play i orange, to muszę zdecydować, która będzie łączyła się tylko przez 2G (2gi slot), dobrze to rozumiem ? Myślę, że dobrze rozumiesz, choć trochę dziwnie to napisałeś. Działa to tak: [*:1d3oivea] tryb 3G możesz (choć nie musisz) włączyć tylko i wyłącznie dla karty w slocie nr 1 [*:1d3oivea] w danym momencie tylko jedna karta obsługuje transfer danych - dowolnie wybrana (slot 1 lub slot 2) - przełączanie tego wyboru zajmuje sekundę [*:1d3oivea] połączenia głosowe przychodzą na oba numery (nic nie trzeba przełączać) [*:1d3oivea] SMS-y przychodzą na oba numery (nic nie trzeba przełączać) [*:1d3oivea] MMS-y przychodzą tylko na numer, który ma aktualnie przypisaną transmisję danych. Jeśli jej nie ma, to przyjdzie SMS z info, że ktoś wysłał MMS, wtedy można przełączyć transfer danych na drugą kartę i po paru minutach ten oczekujący MMS dojdzie (o ile nie wygasł)
szamanek Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Tu się nie mogę zgodzić. -Slot 1: Aero2. (Transmisja danych), -Slot 2: Plus. (Brak apn'ów od internetu, tylko apn od mms). Jak dostaje mms'a to normalnie przychodzi na Plus..
latet Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Opublikowano 19 Marca 2014 Masz rację, ale to ma sens w przypadku Aero, a nie gdy ktoś chce używać 2 "normalnych" numerów i na każdy z nich móc otrzymywać MMS-y.
szamanek Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 A to zwracam honor. Tylko z Aero2 używałem.
Rekomendowane odpowiedzi