Skocz do zawartości

Jaka jest najlepsza wersja MIUI Global?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Kupiłem niedawno smartfon Xiaomi Redmi Note 3 Pro i dostałem go z MIUI 6.4.14. Niestety nie znalazłem zbyt wiele na forum na ten temat, przynajmniej nie tu gdzie szukałem i nie konkretnie dla Redmi Note 3 Pro. Jeśli gdzieś jest to proszę o link i ewentualne usunięcie tematu. Ale przechodząc do pytania. Czy jest to dobra wersja softu, w miarę bez błędów? No i drugie pytanie. Jaka jest najlepsza obecnie wersja MIUI Global, która działa w miarę stabilnie i bezbłędnie? 

Pozdrawiam,

KamQiX

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Widzę, że jest to dość nowa wersja, na pewno jest w pełni dopracowana i nie posiada żadnych bugów itp.? No i jeszcze chciałbym się zapytać czy ta wersja 6.4.14 jest ok, bo jeśli tak to bym póki co nie zmieniał, ale nie wiem czy np. nie ma jakiś ukrytych wad jak np. szybsze pożeranie baterii czy inne różne błedy.

Opublikowano

Ok, przeczytałem to co mi wrzuciłeś luki! i widzę, że wiele osób ma problemy z deep sleep i telefon przez noc zjada dość dużo baterii. Czy jest to problem, który można łatwo naprawić, gdybym miał takie problemy? 

Teraz takie proste pytanie do obeznanych w temacie. Czy warto przejść z MIUI 6.4.14 | Beta na MIUI 8.0.1.0 | Stable?

Opublikowano

Ok, a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. A mianowice ta wersja którą mam obecnie, (czyli 6.4.14 | Beta) to z tego co wyczytałem wersja MIUI 7. Bardzo podoba mi się w niej interfejs w porównaniu do MIUI 8 (który za bardzo przypomina Touchwiza, a w niektórych miejscach też czystego androida) i jednak chciałbym chyba pozostać przy MIUI 7, więc stąd pytanie. Jaka jest najlepsza z wersji MIUI 7? 

Opublikowano

Na 7.3.2.0 nie było żadnych głupich błędów, niedziałających przycisków czy innych problemów? Mógłby ktoś jeszcze od siebie powiedzieć która wersja MIUI7 była dla niego najlepsza? Chciałbym wgrać raz porządne oprogramowanie i przez długi czas tego nie zmieniać.

Opublikowano

Owszem mam 7.3.2.0 na 5 telefonach w rodzinie i zero problemów. Bateria trzyma jak należy, nie to co na miui 8.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedzi, jakby ktoś jeszcze chciał powiedzieć która wedlug niego wersja MIUI 7 jest najlepsza to zapraszam. Istnieje na forum jakiś temat poświęcony MIUI7 dla Redmi Note 3 Pro gdzie mógłbym coś więcej poczytać? Może jakieś inne miejsca w internecie nawet po angielsku znacie? Ja niestety niczego ciekawego nie znalazłem.

EDIT: Jeszcze jedno: czy jak pobiorę stąd będzie ok? 

EDIT2: No i prosłbym jeszcze by mi ktoś powiedział czy wersja MIUI 6.4.14 | Beta jest ok, bo jeśli tak to bym nie zmieniał. Chyba, że faktycznie stabilna 7.3.2.0 jest sporo lepsza?

Edytowane przez KamQiX
Opublikowano

Ja tez planuje wrócić do MIUI 7 bo jakoś MIUI 8 mi sie mniej widzi niż 7. Teraz pytanie by uzupełnić powyższe, czy rom  7.3.7.0 stable jest gorszy od tego wychwalanego powyżej  7.3.2.0

Opublikowano (edytowane)

Jak już pisałem mi nie podoba się upodobnienie MIUI 8 do Touchwiza i w niektórych miejscach przypominanie "czystego" androida. No i nie chciałbym się bawić z jakimś wrzucaniem kernelu Blaze, żeby telefon nie miał problemów z deep sleep i nie zużywał w nocy wielu procent baterii.

EDIT: Ok, jak dla mnie temat można zamknąć. Ostatecznie wgrałem MIUI V7.3.2.0 i póki co jestem zadowolony. Mam nadzieję, że będzie ok bo nie chciałbym zmieniać co tydzień oprogramowania.

Edytowane przez KamQiX
Opublikowano
19 godzin temu, massek napisał:

7.3.2.0 to wersja stable więc nie rozumiem pytania.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Ja siedze w androidzie już dawno, miałem kiedyś sonego, potem galaxy S2 następnie Galaxy S4 i teraz Redmi note 3 Pro, i nauczyłem sie że dopiska stable nie zawsze znaczy najlepszy, czasem wersja pozornie starsza jest lepsza, lepiej trzyma bateria, i ma mniej problemów.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...