Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@arek_r1 ja też nie zauważam zmian po zabawie ustawieniami wyświetlacza. A wydaje mi się że to kiedyś działało. Ogólnie wyświetlacz jest dość słaby.

Opublikowano

Pytanie o rom nie jest bezzasadne. W Redmi3 na global dev 6.9.8 nie mam regulacji nasycenia, jedynie odcienia i kontrastu i tu to działanie jest zauważalne.W Redmi 2 na xiaomi.eu ostatnim stable mam regulację tak jak na filmiku i tu też to działa. W Redmi 3 wyświetlacz może nie jest bardzo kolorowy ale nie ma tragedii. Ciekawe jakie wyświetlacze do 3s wstawiają, bo w Redmi3 można trafić na dwa różne.

Opublikowano
1 minutę temu, bergmen napisał:

ja mówię o xiaomi.eu, 6.9.8

Nie masz tam regulacji kontrastu i odcienia, tylko nasycenie i odcień jak na filmiku?

Opublikowano (edytowane)

To chyba tłumaczy wasze narzekania na słabe kolory. Wygląda na to że 3s pozbawili funkcji dynamicznego kontrastu zmieniającej parametry wyświetlania w zależności od oświetlenia. Może sam wyświetlacz też jest inny. 

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Video jest na 6.9.8 i w obecnej 6.9.15 jest to samo.

Nie widać tego na filmiku, ale na ułamek sekundy przy przełączaniu mignie bardziej intensywny kolor, jeżeli to samo macie, to jest szansa że kiedyś to naprawią, póki co słabiutko z kolorami.

Opublikowano

Ha, no patrz, sam tego wcześniej na filmiku nie zauważyłem bo to akurat działa, tak na prawdę zmiana jest duża między zimnym a ciepłym. Chyba te filmiki jakości wyświetlania można sobie podarować, to chyba tylko na wyświetlaczu działa. Trzeba by nagrać czymś z zewnątrz.

Opublikowano
1 godzinę temu, cincin27 napisał:

Jakąś zewnętrzną kamerką by się to nagrało ;)

Jeszcze trzeba by ustawić jakąś lepszą przestrzeń kolorów, bo na rgb czy nawet srgb różncy prawie nie widać. Dodatkowo ekran na którym to się ogląda też musi być sporo lepszy od tego w telefonie. Problem w 3s polega na tym że wykastrowali w romie dynamiczną regulację kontrastu (w kilku innych modelach niestety też). 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...