DjLeo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Drażni mnie dźwięk powiadomienia o wykryciu sieci WIFI, wychodzę z domu i niemiłosierne pikanie co chwile. A, że jest to ten sam dźwięk co cała reszta powiadomień, to chciałbym to wyłączyć. Czy wiecie czy jest taka możliwość, wyłączyć dźwięk informujący o znalezieniu dostępnej sieci WIFI?
DjLeo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wyłączyć WiFi? Tapnięte z mojego MI 2S Lol, ja nigdy nie wyłączam WIFI. Więc to nie jest rozwiązanie.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wi-fi też bym nie wyłączał, ale można wyłaczyć powiadomienia o wykryciu wi-fi (nie dźwięk powiadomienia, ale samo powiadomienie). Przecież użyteczność takiego powiadomienia jest na co dzień niewielka. Chyba że... [tutaj gdybam - czarny scenariusz] - powiadomienia te są czymś więcej niż powiadomieniami i są np. niezbędne, aby telefon nawiązał utracone połączenie ze znaną mu siecią wi-fi? Jesteście pewni, że tak nie jest?
Endriu Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Heh śmiesznie to brzmi, przecież na pewno idzie w jakiś sposób wyłączyć takie powiadomienie
DjLeo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 No własnie problem w tym, że to to samo powiadomienie, które np. informuje o nowym smsie. Jak więc nie trudno się domyślić, nie mogę tego wyłączyć. Irytujące. Chciałbym zwyczajnie wyłączyć to jedno powiadomienie o WIFI, nic więcej. Może się gdzieś da, ale ja tego nie znalazłem. Jak się przemieszczam, to co chwile mi pika, że nowa sieć dostępna. I co chwile wyjmuje telefon myśląc, że to sms. A nie chce instalować softu tylu Lama, bo i po co. Wifi jak się nie łączy, przechodzi w tryb czuwania. Więc nie ma potrzeby korzystać z tego typu programów. Zwyczajnie wyłączanie WIFI nie jest potrzebne. Poza tym jak oddalamy się z zasięgu sieci WIFI to z automatu działa nam internet mobilny z karty, więc nie ma problemu.
Endriu Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Piszecie o braku wyłączania Wi-Fi, ile trzyma bateria z nim w tle ?
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 No własnie problem w tym, że to to samo powiadomienie, które np. informuje o nowym smsie. Jak więc nie trudno się domyślić, nie mogę tego wyłączyć. Irytujące. Chciałbym zwyczajnie wyłączyć to jedno powiadomienie o WIFI, nic więcej. Może się gdzieś da, ale ja tego nie znalazłem. Jak się przemieszczam, to co chwile mi pika, że nowa sieć dostępna. I co chwile wyjmuje telefon myśląc, że to sms. A nie chce instalować softu tylu Lama, bo i po co. Wifi jak się nie łączy, przechodzi w tryb czuwania. Więc nie ma potrzeby korzystać z tego typu programów. Zwyczajnie wyłączanie WIFI nie jest potrzebne. Poza tym jak oddalamy się z zasięgu sieci WIFI to z automatu działa nam internet mobilny z karty, więc nie ma problemu. Rozumiejąc Twą irytację – tym bardziej nie rozumiem, dlaczego nie chcesz po prostu wyłączyć powiadomienia o WIFI? Piszecie o braku wyłączania Wi-Fi, ile trzyma bateria z nim w tle ? Ale o co konkretnie pytasz? Ostatnio każdej nocy robię test trzymania baterii w nowym RedRice, w różnych konfiguracjach ustawień. To jest bardzo złożona sprawa, tzn. jest wiele ustawień, które mogą mieć wpływ, a wyniki są obarczone bardzo dużym marginesem błędu, zwłaszcza gdy bateria jest nowa, bo np. po 12 godzinach nadal potrafi wskazywać tyle samo % baterii, albo o 1% mniej...
szamanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Masz przecież możliwość wyłączenia powiadomienia o niebezpiecznej sieci.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Masz przecież możliwość wyłączenia powiadomienia o niebezpiecznej sieci. Wydaje mi się, że te powiadomienia dotyczą nie tylko „niebezpiecznych” sieci. Np. ja mam drobne problemy z routerem w domu - czasem po prostu się rozłącza połączenie i natychmiast (po 1-2 sek.) dostaję wtedy (teraz już nie, bo wyłączyłem tę opcję) wkurzający wyskakujący komunikat o dostępnej sieci (tej mojej, domowej), z którą zresztą telefon po chwili łączył się automatycznie bez pytania. Nie może tu chodzić o żadną otwartą sieć, bo takowej w okolicy nie ma i nie widzę nic takiego na liście dostępnych sieci, ani w telefonach, ani w laptopie.
DjLeo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 U mnie chyba jest coś skopane, te powiadomiona nie dotyczą sieci otwartej, a każdej dostępnej. Krótko mówiąc chciałbym mieć info o sieci otwartej (jest ich ułamek w stosunku do tych zabezpieczonych), ale nie o każdej dostępnej. Jednak tak faktycznie wyłączenie tej opcji rozwiązuje problem o którym pisałem. Chyba po prostu przeoczyłem tę opcję :/ facepalm. Także sorry za małe zamieszanie. Piszecie o braku wyłączania Wi-Fi, ile trzyma bateria z nim w tle ? To zależy od tak wielu czynników, że aż ciężko jest to określić. Ale u mnie spokojnie telefon bez bawienia się z włączonym WIFI wytrzymał 2 dni. A tak z kombinowaniem i intensywnym użytkowaniem, to pełny jeden dzień spokojnie. Według mnie całkiem niezła jest bateria w Hongmi.
Rekomendowane odpowiedzi