Kraken99 Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Witam, A co należy zrobić w przypadku gdy fastboot nie wykrywa urządzenia a w trybie recovery pojawia się komunikat o uszkodzonym pliku aktualizacji?
grzesiekbu Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Co do wykrywania telefonu to zainstalować sterowniki oraz wyłączyć podpisywanie sterowników. Co do drugiego problemu spróbuj ściągnąć jeszcze raz pliki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kraken99 Opublikowano 19 Września 2016 Autor Opublikowano 19 Września 2016 Sterowniki usb dla androida tak? Bo pojawia mi się, że wykrywa coś takiego jak CDC Serial i brak sterownika do tego. Z tym to już nie mam pojęcia co zrobić. Szukać sterowników? Winda już widzi jakiś android phone ale nadal fastboot nie widzi po komendzie devices. A co do pliku miui to ściągam raz jeszcze dla tej wersji telefonu którą podaje mi android w opisie urządzenia: xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_6.9.15_v8-6.0.zip.
RegimeOfTerror Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Zrobione: Jak zainstalować fastboot/adb ?
DanielDD Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Witam, mam problem, a mianowicie komputer z win 8.1 nie wykrywa telefonu mi6 w trybie fastboot. Telefon ma włączone debugowanie USB więc powinno być wszystko okej. Sterowniki zainstalowane. Co może być nie tak?
kamillm Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Dnia 6.11.2017 o 17:26, DanielDD napisał: Telefon ma włączone debugowanie USB Fastboot a debugowanie USB to dwie różne sprawy. Sterowniki poprawnie zainstalowane?
DanielDD Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Dnia 8.11.2017 o 07:44, kamillm napisał: Fastboot a debugowanie USB to dwie różne sprawy. Sterowniki poprawnie zainstalowane? Dużo już tych sterowników instalowałem i żaden nie pomógł. Nawet przy wyłączonym cyfrowym podpisywaniu
kamillm Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 @DanielDD. Jak instalujesz nowe to odinstalowujesz stare?
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 2 godziny temu, kamillm napisał: @DanielDD. Jak instalujesz nowe to odinstalowujesz stare? Tak
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 4 godziny temu, kamillm napisał: @DanielDD. Jak instalujesz nowe to odinstalowujesz stare? Zmieniłem sprzęt, teraz mam taką sytuację iż fastboot devices nie wykrywa urządzenia ale Miflash i Miunlock wykrywają. Niestety przy próbach flashowania zacina się już na początku na informacji: "&fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8953" || fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *mido" || echo Missmatching image and device" usunąłem to w pliku bat i dalej nie chce pójść
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Jaki ty ROM chcesz wgrywać? Dla mi6 mido? nie wgrasz. Musisz wgrać sagit...
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 13 minut temu, Orjon napisał: Jaki ty ROM chcesz wgrywać? Dla mi6 mido? nie wgrasz. Musisz wgrać sagit... Nie, ja wgrywam sagit, a 100% dobry rom, tylko skopiowałem ten problem z internetu żebym nie musiał przepisywać
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Co konkretnie się dzieje? Przy próbie flashowania stoi na tym wciąż? Masz odblokowany bootloader czy zablokowany?
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: Co konkretnie się dzieje? Przy próbie flashowania stoi na tym wciąż? Masz odblokowany bootloader czy zablokowany? Mam zablokowany bootloader, lecz w miunlock dochodzi do 50%, dlatego muszę wgrać china dev. Próbowałem zainstalować starym miflashem oraz przez cmd "fastboot flash system system.img" lecz teraz jest napisane: erasing 'system'... FAILED (remote: Erase is not allowed in Lock State) finished. total time: 0.003s Blokada oem wyłączona, deugowanie wyłączone
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Przez fastboot na zablokowanym nie wgrasz, musisz mieć EDL. PS. dlaczego china dev a nie global dev? na nim też pójdzie... @DanielDD i w dodatku globala dev możesz instalować bez kombinowania poprzez aplikację Aktualizacje jak masz oficjalnego globala stable... Edytowane 12 Listopada 2017 przez Orjon
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 8 minut temu, Orjon napisał: Przez fastboot na zablokowanym nie wgrasz, musisz mieć EDL. PS. dlaczego china dev a nie global dev? na nim też pójdzie... @DanielDD i w dodatku globala dev możesz instalować bez kombinowania poprzez aplikację Aktualizacje jak masz oficjalnego globala stable... Hmm.. to w takim razie co mam zrobić żebym mógł odblokować bootloadera? Bo zatrzymuje się na 50% i czytałem że trzeba wgrać chińskiego roma żeby poszło. Tak też kiedyś zrobiłem z moim redmi note3 pro.
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Ściągnij rom pod recovery globala dev dla mi6 (paczka zip). Wejdź w aplikację Aktualizacje. Wgraj globala dev poprzez opcję Zainstaluj z pliku zip. Po zainstalowaniu dodaj konto do stanu odblokowania MI, zaznacz zezwalaj na odblokowanie OEM i próbuj odblokować. Jak poprosi Cię o odczekanie 72h to odczekaj, i spróbuj ponownie. Powinno pójść.
DanielDD Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 4 minuty temu, Orjon napisał: Ściągnij rom pod recovery globala dev dla mi6 (paczka zip). Wejdź w aplikację Aktualizacje. Wgraj globala dev poprzez opcję Zainstaluj z pliku zip. Po zainstalowaniu dodaj konto do stanu odblokowania MI, zaznacz zezwalaj na odblokowanie OEM i próbuj odblokować. Jak poprosi Cię o odczekanie 72h to odczekaj, i spróbuj ponownie. Powinno pójść. A ten rom który mam nie będzie dobry? Skąd mogę ten zip pobrać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie będzie, bo china na globala nie wgrasz. Stąd: http://en.miui.com/download-326.html
Rekomendowane odpowiedzi