Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

A co należy zrobić w przypadku gdy fastboot nie wykrywa urządzenia a w trybie recovery pojawia się komunikat o uszkodzonym pliku aktualizacji?

Opublikowano

Co do wykrywania telefonu to zainstalować sterowniki oraz wyłączyć podpisywanie sterowników.

Co do drugiego problemu spróbuj ściągnąć jeszcze raz pliki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sterowniki usb dla androida tak? Bo pojawia mi się, że wykrywa coś takiego jak CDC Serial i brak sterownika do tego. Z tym to już nie mam pojęcia co zrobić. Szukać sterowników? Winda już widzi jakiś android phone ale nadal fastboot nie widzi po komendzie devices.

A co do pliku miui to ściągam raz jeszcze dla tej wersji telefonu którą podaje mi android w opisie urządzenia:

xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_6.9.15_v8-6.0.zip.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, mam problem, a mianowicie komputer z win 8.1 nie wykrywa telefonu mi6 w trybie fastboot. Telefon ma włączone debugowanie USB więc powinno być wszystko okej. Sterowniki zainstalowane. Co może być nie tak?

Opublikowano
Dnia 8.11.2017 o 07:44, kamillm napisał:

Fastboot a debugowanie USB to dwie różne sprawy. Sterowniki poprawnie zainstalowane?

Dużo już tych sterowników instalowałem i żaden nie pomógł. Nawet przy wyłączonym cyfrowym podpisywaniu

Opublikowano
4 godziny temu, kamillm napisał:

@DanielDD. Jak instalujesz nowe to odinstalowujesz stare? 

Zmieniłem sprzęt, teraz mam taką sytuację iż fastboot devices nie wykrywa urządzenia ale Miflash i Miunlock wykrywają. Niestety przy próbach flashowania zacina się już na początku na informacji: "&fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8953" || fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *mido" || echo Missmatching image and device" usunąłem to w pliku bat i dalej nie chce pójść

Opublikowano
13 minut temu, Orjon napisał:

Jaki ty ROM chcesz wgrywać? Dla mi6 mido? nie wgrasz. Musisz wgrać sagit...

Nie, ja wgrywam sagit, a 100% dobry rom, tylko skopiowałem ten problem z internetu żebym nie musiał przepisywać :P

Opublikowano
1 godzinę temu, Orjon napisał:

Co konkretnie się dzieje? Przy próbie flashowania stoi na tym wciąż? Masz odblokowany bootloader czy zablokowany?

Mam zablokowany bootloader, lecz w miunlock dochodzi do 50%, dlatego muszę wgrać china dev. 

Próbowałem zainstalować starym miflashem oraz przez cmd "fastboot flash system system.img" lecz teraz jest napisane:

erasing 'system'...
FAILED (remote: Erase is not allowed in Lock State)
finished. total time: 0.003s

Blokada oem wyłączona, deugowanie wyłączone

Opublikowano (edytowane)

Przez fastboot na zablokowanym nie wgrasz, musisz mieć EDL.
PS. dlaczego china dev a nie global dev? na nim też pójdzie... @DanielDD i w dodatku globala dev możesz instalować bez kombinowania poprzez aplikację Aktualizacje jak masz oficjalnego globala stable...

Edytowane przez Orjon
Opublikowano
8 minut temu, Orjon napisał:

Przez fastboot na zablokowanym nie wgrasz, musisz mieć EDL.
PS. dlaczego china dev a nie global dev? na nim też pójdzie... @DanielDD i w dodatku globala dev możesz instalować bez kombinowania poprzez aplikację Aktualizacje jak masz oficjalnego globala stable...

Hmm.. to w takim razie co mam zrobić żebym mógł odblokować bootloadera? Bo zatrzymuje się na 50% i czytałem że trzeba wgrać chińskiego roma żeby poszło. Tak też kiedyś zrobiłem z moim redmi note3 pro.

Opublikowano

Ściągnij rom pod recovery globala dev dla mi6 (paczka zip). Wejdź w aplikację Aktualizacje. Wgraj globala dev poprzez opcję Zainstaluj z pliku zip. Po zainstalowaniu dodaj konto do stanu odblokowania MI, zaznacz zezwalaj na odblokowanie OEM i próbuj odblokować. Jak poprosi Cię o odczekanie 72h to odczekaj, i spróbuj ponownie. Powinno pójść.

Opublikowano
4 minuty temu, Orjon napisał:

Ściągnij rom pod recovery globala dev dla mi6 (paczka zip). Wejdź w aplikację Aktualizacje. Wgraj globala dev poprzez opcję Zainstaluj z pliku zip. Po zainstalowaniu dodaj konto do stanu odblokowania MI, zaznacz zezwalaj na odblokowanie OEM i próbuj odblokować. Jak poprosi Cię o odczekanie 72h to odczekaj, i spróbuj ponownie. Powinno pójść.

A ten rom który mam nie będzie dobry?

Skąd mogę ten zip pobrać?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...