miszaa Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) Witajcie, kupiłem telefon specjalnie w polskim sklepie (a nie u chińczyka), bo miał mieć zainstalowane ORYGINALNE OFICJALNE OPROGRAMOWANIE GLOBAL + obsługiwać AKTUALIZACJE AUTOMATYCZNE OTA (INTERNATIONAL ROM). Po uruchomieniu w informacjach o telefonie czytam: "MIUI7. Pozdrowienia z MIUI Polska"... Czy zatem jest to "International ROM" z OTA ? (screeny w załączeniu) Jak sprawdzić czy ma OTA ? Czy można taki ROM z OTA zainstalować bez utraty polskiej rękojmi/gwarancji? Jak? Pozdrawiam Edited September 15, 2016 by miszaa
FromWP Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 14 minut temu, miszaa napisał: Jak sprawdzić czy ma OTA ? Czy można taki ROM z OTA zainstalować bez utraty polskiej rękojmi/gwarancji? Jak? Wygląda na to że masz ostatnią stabilną wersję, ale czy global czy xiaomi.eu to trudno stwierdzić. Jak global to sam ci się z aktualizuje po wyjściu nowszej oficjalnej wersji, która chyba już wyszła. 6 minut temu, dalmadorm napisał: Najłatwiej będzie to stwierdzić poprzez sprawdzenie, czy masz zainstalowaną aplikację "Samouczek" Samouczka nie ma w romie, jest w dodatkach MiuiPolska które trzeba samemu doinstalować.
GeraltPL Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 To jest wersja global, która została notabene wydana na rynek indyjski. Też mam to oprogramowanie na swoim modelu i mogę cię zapewnić, że działa tu aktualizacja przez ota. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Wygląda na oficjalnego globala, tylko te "pozdrowienia z miuipolska.pl" trochę podejrzane. Tak czy inaczej aktualizacja nie może cię pozbawić gwarancji, czy rękojmi.
miszaa Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 A czy mam zainstalowaną najnowszą wersję MIUI GLOBAL ?
FromWP Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) 5 minut temu, miszaa napisał: A czy mam zainstalowaną najnowszą wersję MIUI GLOBAL ? A kliknij sprawdź (szukaj) aktualizacje to zobaczysz czy coś znajdzie. Nie wiem czy było już ota do wersji 8Miui dla 3s, ale chyba tak. Edited September 15, 2016 by FromWP
PatricoooS Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 To jest najnowsza obecnie dostępna wersja global stable, czyli MIUI 7.5.9.0. Mamy również MIUI 8 global dev. Wysłane z mojego SM-T310 przy użyciu Tapatalka
miszaa Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Jeśli mam wersję ROM Gobal z OTA... to kamień z serca mi spadł pozdrawiam
Recommended Posts