Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie,

kupiłem telefon specjalnie w polskim sklepie (a nie u chińczyka), bo miał mieć zainstalowane ORYGINALNE OFICJALNE OPROGRAMOWANIE GLOBAL + obsługiwać AKTUALIZACJE AUTOMATYCZNE OTA (INTERNATIONAL ROM).

Po uruchomieniu w informacjach o telefonie czytam: "MIUI7. Pozdrowienia z MIUI Polska"...

IMG_20160915_155922.jpgIMG_20160915_192114.jpgIMG_20160915_193046.jpg

Czy zatem jest to "International ROM" z OTA ? (screeny w załączeniu)

1. Jak sprawdzić czy ma OTA ?
  2. Czy można taki ROM z OTA zainstalować bez utraty polskiej rękojmi/gwarancji? Jak?

Pozdrawiam

Edited by miszaa
Posted
14 minut temu, miszaa napisał:

1. Jak sprawdzić czy ma OTA ?
  2. Czy można taki ROM z OTA zainstalować bez utraty polskiej rękojmi/gwarancji? Jak?

Wygląda na to że masz ostatnią stabilną wersję, ale czy global czy xiaomi.eu to trudno stwierdzić. Jak global to sam ci się z aktualizuje po wyjściu nowszej oficjalnej wersji, która chyba już wyszła.

6 minut temu, dalmadorm napisał:

Najłatwiej będzie to stwierdzić poprzez sprawdzenie, czy masz zainstalowaną aplikację "Samouczek" 

Samouczka nie ma w romie, jest w dodatkach MiuiPolska które trzeba samemu doinstalować.

Posted

To jest wersja global, która została notabene wydana na rynek indyjski. Też mam to oprogramowanie na swoim modelu i mogę cię zapewnić, że działa tu aktualizacja przez ota.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted

Wygląda na oficjalnego globala, tylko te "pozdrowienia z miuipolska.pl" trochę podejrzane. Tak czy inaczej aktualizacja nie może cię pozbawić gwarancji, czy rękojmi.

Posted (edited)
5 minut temu, miszaa napisał:

A czy mam zainstalowaną najnowszą wersję MIUI GLOBAL ?

A kliknij sprawdź (szukaj) aktualizacje to zobaczysz czy coś znajdzie. Nie wiem czy było już ota do wersji 8Miui dla 3s, ale chyba tak.

Edited by FromWP
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...