Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Stałem się szczęśliwym(na razie) posiadaczem Mi4s, zobaczyłem system MIUI7, wiedziałem że można już zainstalować MIUI8, wszedłem na forum znalazłem przeróżne pliki, TWRP, ROMy i cokolwiek co wydawało mi się sensownym zipem na mój model jednak za każdym razem otrzymuję błąd, nie wiem czego powinienem szukać i w jakiej kolejności cokolwiek instalować. Swoje wiem o komputerach, jednak nigdy nie rootowałem telefonu(nie robiłem nic co miałoby wpływ na gwarancje), tutaj jestem troszkę zielony. Proszę o pomoc...

Screenshot_2016-09-15-14-33-52_com.android.updater.png

Screenshot_2016-09-15-14-34-29_com.android.updater.png

Opublikowano

Wejdź w opcję, którą pokazałeś na pierwszym screenie. Kliknij trzy kropki i wybierz "uruchom w recovery". Jeśli pokaże się napis TWRP, to wgrywaj MIUI8 (krok 4). Jeśli się nie pokaże, to musisz jednak odblokować bootloader.

Opublikowano

pojawia się telefon plus kabel USB odpięty, czy podepnę kabel czy nie, nic się nie dzieje, a komputer telefonu nie widzi, zgaduję że to oznacza że nie mam recovery

Opublikowano

Dobrze zgadujesz. Próbowałeś wrzucić rom china dev przez aktualizację? Napisałeś, że coś próbowałeś ale nie napisałeś co konkretnie. U mnie ten rom poszedł przed odblokowaniem.

Tap z MI4S

Opublikowano
cześć, mam podobny problem, moja wersja MIUI to 6.5.26 (rozwojowa), różnica polega jednak na tym, ze telefon odblokowywałem w miuicenter we Wrocławiu. Teraz chciałem go zaktualizowac do MIUI 8, po kliknięciu trzech kropeczek w aplikacju aktualizacjje i wybraniu uruchom recovery to faktycznie recovery sie włącza ale wszystko jest po chińsku, same krzaki, czy ktoś umie mi pomóc?

20120101_010745.jpg

Zaktualizuj recovery.

Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...